Προτασεις για Κονσερβατορια - Μουσικες Σχολες στην Ευρ

jacob26

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια και Χαρα παιδια .

Εδω και καιρο σκεφτομαι να παω στην Ευρπωπη για Σπουδες στην Μουσικη . Πιο συγκεκριμενα στην Κιθαρα .

Οι μεχρι τωρα σπουδες μου στην μουσικη εχουν να κανουν πιο πολυ με την κλασσικη κιθαρα (ειμαι πτυχιουχος και δινω για διπλωμα σε 3 μηνες ) και ειμαι στην Τριτη ταξη του ειδικου αρμονιας . Εχω κανει ολα τα απαραιτητα θεωρητικα (ιστορια , μορφολογια κτλ ) και ακομα πιανο σε επιπεδο κατωτερας και συνεχιζω .

Επισης εχω συμμετασχει σε διαφορες μπαντες  και παιξει σε διαφορα γνωστα και μη γνωστα μαγαζια της Αθηνας , παιζοντας ηλεκτρικη.

Τελος  ειμαι φοιτητης στο Πανεπιστημιο Αθηνων σε ασχετο απο τη μουσικη τμημα , στο οποιο χρωσταω αρκετα σχετικα παντα μαθηματα .

Ο λογος που σκεφτομαι κατι τετοιο ειναι οτι αφενος η Μουσικη ειναι (πλεον πιο ξεκαθαρα ) αυτο που θελω να ασχοληθω (ηδη ειμαι και δασκαλος σε ωδειο ) . Επισης η κατασταση στην Ελλαδα χειροτερευει συνεχως . Τελος , με αυτα που λενε για τα ελληνικα πανεπιστημια περι διδακτρων κομμενων συγγραμματων κτλ , σκεφτομαι οτι ειναι χασιμο χρονου και χρηματος να κατσω να αναλοθω στο να παρω το πτυχιο της σχολης που ειναι κατι που στην τελικη ισως μην χρησιμοποιησω ποτε στο μελλον .

Θα ηθελα λοιπον να μου κανετε προτασεις για σχολες στην Ευρωπη . Το αντικειμενο ειναι η κιθαρα . Επειδη δεν εχω καποιο πανεπσιτημιακο χαρτι και τα πτυχια - διπλωματα του ωδειου δεν αναγνωριζονται εξω ( απο οτι ξερω ) αναγκαστικα θα πρεπει να παω σε ενα τμημα Bachelor .Για αυτο το λογο , μιας που στην κλασσικη ειμαι σε ενα επιπεδο αρκετα πιο προχωρημενο απο αυτο του Bachelor , σκεφτομαι να παω στο τμημα jazz που νιωθω να με αφορα πιο πολυ και οτι εχω να παρω πιο πολλα πραγματα .

Αν μπορειτε να μου κανετε προτασεις και αν εχετε δικες σας εμπειριες να τις μοιραστειτε θα εμ βοηθουσατε πολυ

Οι γνωμονες ειναι οι εξης :

-Βachelor στην Jazz Κιθαρα

-Οσο το δυνατο λιγοτερα διδακτρα η και καθολου αν γινεται

-Τα μαθηματα στα αγγλικα (εχω proficiency ) και εναλλκτικα στα γερμανικα (εχω το B1 αλλα ειναι πολυ μικρο διπλωμα )

-Μια προηγμενη χωρα με πιθανοτητες ευρεσης εργασιας

-Σχετικα χαμηλο κοστος διαβιωσης .

-Αν ειναι εφικτο 3ετης και οχι 4 ετης φοιτηση (αυτο ειναι απο τα λιγοτερο σημαντικα )

Αν υπαρχουν και προτασεις για κλασσικη ευπροσδεκτες .

Οποια εμπειρια , γνωμη κτλ θα βοηθουσε

-Μια προηγμενη χωρα με πιθανοτητες ευρεσης εργασιας -Σχετικα χαμηλο κοστος διαβιωσης .
δυστυχως αυτα ειναι αντιθετα μεταξυ τους στις περισσοτερες χωρες

εξαιρεση ειναι το Βερολινο (προσοχη ΜΟΝΟ το Βερολινο που ειναι φθηνη πολη,οχι η υπολοιπη Γερμανια,για οσο ειναι ακομα φτηνη τουλαχιστον μια και επελαυνουν καθε χρονο χιλιαδες Αμερικανοι νεοπλουτοι και καποια στιγμη οι τιμες θα απογειωθουν)

φυσικα μετα αν θες δουλεια ως ...κιθαριστας θα πρεπει να φυγεις απο την πολη γιατι....κανεις δεν ασχολειται με...κιθαριστικη μουσικη σε αυτην (αλλα το Αμβουργο ειναι μολις 2 ωρες μακρυα και ειναι η μουσικη πρωτευσουσα της Γερμανιας αν θες να ...τζαζ και ροκ... ;D)

εξαιρετικη σχολη ειναι αυτη

http://www.udk-berlin.de/sites/content/themen/aktuelles/index_ger.html

τα μαθηματα τζαζ της σχολης αυτης γινονται εδω

http://www.jazz-institut-berlin.de/

Για το κονσερβατοριο της Χαγης και του Αμστερνταμ το εχω ψαξει και εγω καθως λενε οτι ειναι τα καλυτερα για jazz . Εχει κανεις εμπειρια απο εκει ? Αν ναι , ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο και γιατι ?

Superfunk για τη Γερμανια δεν εχω πολλες φορες καθως απο συζητησεις κτλ εχω ακουσει οτι εκει ειναι καλυτερα για κλασσικη μουσικη , ισχυει αυτο η οχι ?

Απο οτι ξερω στη Γερμανια δεν εχει διδακτρα , ομως τα μαθηματα λογικα γινονται στα Γερμανικα και μονο . Γερμανια και Αγγλικα δεν παιζουν .

Οταν λεω φθηνο κοστος ζωης ενω να μην ξεπερναει τα 1000 ευρω χωρις να συμπεριλαμβανονται τα διδακτρα .

Στη Γερμανια Superfunk αν ξερεις  υπαρχουν βοηθειες σε φοιτητες , οικονομικα (δεν εννοω δανεια ) οπως επιδοματα κτλ για νοικια κτλ ? Επισης μπορεις να βρεις μια δουλιτσα πχ σερβιτορος για να τη βγαζεις περα η  η σχολη ειναι τοσο μανικι που δεν παιζει να προλαβαινεις ?

Επισης μπορεις να βρεις μια δουλιτσα πχ σερβιτορος για να τη βγαζεις περα
δυστυχως η ανεργια ειναι τρομερη στο Βερολινο και για να εισαι σερβιτορος πρεπει να ξερεις Γερμανικα,τωρα για τα αλλα δεν εχω ασχοληθει αλλα δεδομενου οτι η μιση πολη ειναι ανεργη και ζει με επιδοματα κατι θα βρεθει και για εσενα...ας ειναι καλα οι....υπολοιποι Γερμανοι που δουλευουνε και συντηρουν τα τεμπελχανια τους Βερολινεζους... ;D

Οταν λεω φθηνο κοστος ζωης ενω να μην ξεπερναει τα 1000 ευρω
με 1000 ευρω το μηνα εισαι πασας στο Βερολινο,το ζητημα ειναι πως τα βγαζεις...

Για την Ολλανδια ξερει κανεις ποσα περιπου σου χρειαζονται το μηνα ?

Για το royal conservatoire of scotland ξερετε τιποτα ?

Ευχαριστω super funk για το λινκ . Παιδια καποιος που να εχει εμπειρια απο Σπουδες στην Ολλανδια ? Εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους οι σχολες του Amsterdam της Χαγης και της Ουτρεχτης ? Ποια θεωρειτε καλυτερη ? Απο Ελληνες ? Υπαρχουν στην Ολλανδια Ελληνες , ελληνικη κοινοτητα κτλ ?

Superfunk είπε:
Ανεβαίνω συχνά στην Γερμανία και ανέκαθεν αυτό το site με προβλημάτιζε.

Βλέπω π.χ.στην Κολωνία,το μπουκαλάκι νερό 300 ml στα 2,10 ευρώ και το μέσο ενοίκιο γκαρσονιέρας στα 650 ευρώ,που από την εμπειρία μου είναι υπερβολικά.

Το γάλα στα 57 λεπτά είναι σωστό.

Τέλοσπάντων,αν το αποφασίσεις ότι κι αν επιλέξεις,σου εύχομαι καλή τύχη.

Χειρότερα από δω πλέον,δεν θα βρεις...

Απο Ελληνες ? Υπαρχουν στην Ολλανδια Ελληνες , ελληνικη κοινοτητα κτλ ?
αυτους τι τους θες?

οσο πιο ΜΑΚΡΥΑ εισαι απο δαυτους στα εξωτερικα τοσο το καλυτερο,assimilate my friend,assimilate ;)

Παιδια μετα απο καποια ερευνα βρηκα και καποιεσ αλλες σχολες και θα ηθελα αν μπορουσατε και ξερετε να μου πειτε γνωμες .

Η μια ειναι η Sibelius Academy στη Φιλανδια . Εχει bachelor και master στα αγγλικα , δεν εχει διδακτρα , το bachelor ειναι 3 χρονια και γενικα η Φιλανδια απο οτι ηδη θεωρειται πολυ αναπτυγμενη χωρα στις μερες μας . Απο οτι διαβασα αυτην εχει τελειωσει και ο Κοντραφουρης .

Η αλλη ειναι η Franz List Academy στην Ουγγαρια . Εκει εχει διδακτρα τσουχτερα 5800 το χρονο , αλλα και παλι το bachelor ειναι στα Αγγλικα , ειναι 3 χρονια , επισης λενε οτι η ζωη στην Ουγγαρια ειναι φθηνοτερη απο οτι στην Ελλαδα και ισως συνολικα να συμφερει .

Εχετε καποια αποψη για αυτες τις δυο σχολες ? Πιστευετε οτι αξιζουν και εχουν ενα κυρος ?

και γενικα η Φιλανδια απο οτι ηδη θεωρειται πολυ αναπτυγμενη χωρα στις μερες μας
Το κοστος ζωης στο Ελσινκι ειναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ (και τα ΕΝΟΙΚΙΑ ακομα εξωφρενικοτερα μια και υπαρχει μικρη προσφορα σε διαμερισματα και μεγαλη ζητηση μια και υπαρχουν πολλα πανεπιστημια).

Για Ουγγαρια δεν ξερω αλλα λογικα ως πρωην χωρα του υπαρκτου σοσιαλισμου θα ειναι πολυ φθηνοτερη (εχουν και νομισμα της πλακας οποτε θα σε βοηθησει το γεγονος οτι θα πληρωνεις σε ευρω,ΑΝ εχουμε βεβαια ευρω...)

Η Ουγγαρία, σε βάθος χρόνου, σίγουρα θα αποδειχθεί φθηνότερη.

Θα πρέπει ίσως να επικεντρώσεις την προσοχή/έρευνά σου στο curriculum και ranking (χρησιμοποιώ τις λέξεις στα Αγγλικά για να σε βοηθήσω στο googleάρισμα) των σχολών αυτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου.

Superfunk είπε:
ΑΝ εχουμε βεβαια ευρω...
Πάλι δεν πήρες τα χάπια που σου έγραψε ο γιατρός? ;D ;D

Ρε κατσε καλα που σου λεω αν δεν αποφασισει ο ...Ρουπακιωτης χαϊρι δεν θα δουμε... ;D

Απο οτι ξερω υπαρχουν βοηθειες σε φοιτητες στην Σκανδιναβια γενικοτερα , με φθηνοτερο φαγητο σε φοιτητικα εστιατορια και στις μετακιησεις . Κατι τετοιο υπαρχει στην Ουγγαρια ?

Δηλαδη με 1000 ευρω το μηνα την βγαζεις στην Φιλανδια ?

Στην Ουγγαρια με τι ποσο εχεις την ιδια αγοραστικη δυναμη των 1000 ευρω της Φιλανδιας ?

jacob26 είπε:
Απο οτι ξερω υπαρχουν βοηθειες σε φοιτητες στην Σκανδιναβια γενικοτερα , με φθηνοτερο φαγητο σε φοιτητικα εστιατορια και στις μετακιησεις . Κατι τετοιο υπαρχει στην Ουγγαρια ?

Στην Ουγγαρια με τι ποσο εχεις την ιδια αγοραστικη δυναμη των 1000 ευρω της Φιλανδιας ?
Δες πρόχειρα εδώ http://www.globalpropertyguide.com/Europe/currency-value

Κοίτα επίσης στο google τα keywords "cost of living in european countries", "cost of living in european cities" και γενικώς σε Πανεπιστήμιο σε άλλη χώρα θες να πας so do your homework  ;)

οχι

Η Ακαδημία Sibelius ειναι απο τα μεγαλύτερα και πληρεστερα ιδρυματα παγκοσμίως. Εχω την εντυπωση βεβαια ότι τα κριτήρια εισαγωγης δεν ειναι και της πλακας και οι εξετάσεις βασίζονται σε αλλο συστημα διδασκαλίας απο αυτό που εχουν συνηθίσει οι Ελληνες (ή οι Γαλλοι ;D).

Είναι ας πουμε πολυ σημαντικό για τους Σκανδιναβους (και οχι μονο) να μπορεις να σκεφτεις με το συστημα του "relative solfa" ή ελληνιστι του "Κινητου Ντο". Που σημαινει καινουριος τρόπος σκέψης.

Εδωσα ενα παραδειγμα, και δεν ξερω αν εχουν προβλέψει γι'αυτο, τι ζητάνε κτλ. Αλλά πρέπει να τα ψαξεις όλα αυτά, γιατι στην Ελλαδα η μουσική εκπαιδευση περαν του πανεπιστημιακού επιπεδου, πάσχει πολυ και βασιζεται μονο στο μεράκι μερικων ιδιωτων.

Trending...

Νέα θέματα