Προτασεις για Distortion pedal.

aggelosmor

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα. Νομιζω πως ηρθε η ωρα να παρω κανενα πεταλι. Θελω προτασεις για distortion. Θελω ενα πεταλι που να εχει γκαζια αλλα οχι καθαρα μεταλ ηχο. θελω να ειναι καπως ευελικτο στον ηχο του. να μπορει ας πουμε οταν χαμηλωνεις τον ηχο να ακουγεται και σαν overdrive. Μεχρι στιγμης απο αυτα που εχω ακουσει μου εχει κολλησει λιγο το MI audio crunch box και το Weehbo Effects Mastiff Guitar Distortion (η τιμη του βεβαια ειναι καπως.) Εχετε κατι στο νου σας; Ισως και εναν συνδιασμο distortion / overdrive σε λογικες τιμες παντα.. Υπαρχει και η κριση :P

(εχω strat με 3 single coil... ο bridge θα αντικατασταθει με dimarzio tone zone σε μεγεθος single. ειδος μουσικης απο κλασικο ροκ μεχρι progressive metal)

Πολλα ζηταω ε? xD

P.Sotiropoulos είπε:
Δε ξέρω τι budget διαθέτεις αλλά σου προτείνω 2 λύσεις :

Το Okko diablo με εντυπωσιασε αρκετα μπορω να πω. Δεν υπαρχει στο thomann η στο musicstore οποτε μηπως ξερεις την τιμη του;

Έκανες μια βόλτα από το ψαχτήρι και τα θρεντς που βλέπεις από κάτω? Άπειρες προτάσεις. Aπλά έχε υπόψη σου πως ένας καλός καθαρός (κατά προτίμηση λαμπάτος) ενισχυτής θα απογειώσει το αποτέλεσμα. Ελπίζω να έχεις έναν τέτοιο...

Για το Okko:

http://www.stompbox.de/buy.html

http://crushthebutton.com/products/okko-diablo-gain-plus-2nd-hand

http://crushthebutton.com/products/diablo

http://crushthebutton.com/products/diablo-gain-plus

Ελληνικό, εντυπωσιακό εύρος gain control, ευέλικτο eq section.

Πολύ καλό πετάλι πραγματικά.

Οχι δεν εχω λαμπατο. Εναν Rolland 30W εχω. Για το σπιτι καλος ειναι δεν εχω παραπονο αλλα οταν παμε με την μπαντα για προβα νιωθω γυμνος χωρις πεταλια. Επισης ενα αλλο που ειχα δει ειναι το visual sound jekkyl and hyde αλλα ειναι λιγο των ακρων. η αριστερη μερια που ειναι το overdrive ειναι πολυ αδυναμο (πιο πολυ σαν boost) ενω το distortion ακουγεται πολυ "ψηφιακο". Βεβαια απο youtube δεν μπορεις να βγαλεις σωστο συμπερασμα

hot british απο την RADIAL...

θα το βρεις και σε αγγελιες...δεν το βλεπεις τοσο συχνα αλλα το πετυχαινεις...

ειναι λαμπατο πεταλι distortion προσανατολισμενο σε marhall ηχους...ειτε αυτοι ειναι οι κλασσικοι...ειτε οι πιο γκαζωμενοι...εχει πολλες επιλογες ως προς το ηχοχρωμα που θες να πετυχεις...

σε βιντεο χανει παρα πολυ...αν το βρεις σε μεταχειρισμενα καλο θα ηταν να το δοκιμασεις με καποιο backing track... να καταλαβεις απο μονος σου πως τα καπως παραπανω πριμα που εχει χανονται οταν παιζεις με backing και μενει αυτο ακριβως που θες να ακουσεις...

επισης καλη λυση το suhr riot που διαβασες σε παραπανω μηνυμα

Καλό θα ήτανε όταν αλλάξεις τον μαγνήτη να πάρεις κιθάρα και ενισχυτή και να δοκιμάσεις κάμποσα σε μαγαζιά. Αυτό είναι το ιδανικό για αγορά πεταλιών. Τα δικά σου αυτιά και όχι τον άλλων. Για την ιστορία σου αναφέρω ότι με μια srat deluxe του 10 και έναν blues junior που έχω κατέληξα σε overdrive barber και σε dist shur riot.

Όπως σου προείπα πιστεύω ότι το με το suhr riot ή με το okko

θα σε καλύψει στις περισσότερες ανάγκες σου.

Ακόμα για να σε βοηθήσουμε καλύτερα πές μας για τι budget μιλάμε και τι ακριβώς

ήχο θες να βγάλεις (γιατί απο κλασσικό ροκ μέχρι progresive είναι λίγο γενικό).

aggelosmor είπε:
Θελω προτασεις για distortion. Θελω ενα πεταλι που να εχει γκαζια αλλα οχι καθαρα μεταλ ηχο. θελω να ειναι καπως ευελικτο στον ηχο του. να μπορει ας πουμε οταν χαμηλωνεις τον ηχο να ακουγεται και σαν overdrive.

Digitech Hardwire SC-2
+1000

Σούπερ πεταλάκι για τα λεφτά του και όχι μόνο. Με 2 κανάλια (overdrive και saturated) και true bypass.

HardWire SC-2 Valve Distortion

Φιλε μου και γω ειχα αυτο το θεμα και κατεληξα σε 2 πραγματα

1)ΠΟΤΕ 9βολτο distortion (απιστευτη διαφορα με παραπανω βολτ σε ογκο γκαζι ανεση κλπ)

2)ενα ειναι το distortion BLACKSTAR HTDUAL

Δεν υπαρχει κατι που δεν εχει αυτο το πεταλι ειτε κοιτας τα βασικα ειτε και τις λεπτομερεις!!2καναλο με(3 ουσιαστικα) με πραγματικα τρομερα ολα και ειδικα το clean του που δινει ηχους απο U2 μεχρι αυτο το πολυ ελαφρυ "σπασιμο" Dire Straits κλπ

Βελτιωνει απιστευτα το σημα της αλυσιδας σου και το βρωμικο καναλι του μπορει να παει απο Scorpions μεχρι Thrash αστα να πανε.Εχω ακουσει πολλα απο βιντεο και απο κοντα και εχω παιξει με πολλα και ημουν της νοοτροπιας οτι το γκαζι το καλο ειναι μονο του ενισχυτη.Μονο αυτο με ιντριγκαρε.Και ολα αυτα στα 200 ευρω αλλα για να εχεις σουαιστικα 3 καναλια.Πιστευω καθαριζεις αυτοματα

Τσέκαρε οπωσδήποτε το blackstar, νομίζω τα φέρνει ο Τριμης στην Αθήνα.

Αν θες να καλύψεις μεγάλο φάσμα ήχων και μάλιστα διαφορετικών δεν θα σου κάνει για όλα ένα απλό μονοκάναλο distortion με Gain - Level - Tone.

To ΗΤ dual παίζει κυριολεκτικά τα πάντα με πολύ καλό ήχο. Δοκίμασε το.

Εχω και εγω το blackstar και σου βαζω το χερι μου σε στρατ (φωτια) οτι θα σε καλυψει στα παντα!!! (κανει και strat να ακουγωνται κιθαρες  :P ) επισεις εχει και amp emulator και το κοτσαρεις απευθιας στην κονσολα!!

P.Sotiropoulos είπε:
Όπως σου προείπα πιστεύω ότι το με το suhr riot ή με το okko

θα σε καλύψει στις περισσότερες ανάγκες σου.

Ακόμα για να σε βοηθήσουμε καλύτερα πές μας για τι budget μιλάμε και τι ακριβώς

ήχο θες να βγάλεις (γιατί απο κλασσικό ροκ μέχρι progresive είναι λίγο γενικό).
Ας μιλησουμε καλυτερα για δυο πεταλια αν οχι δυο σε ενα. Ενα dist και ενα od. θελω να εχω ενα overdrive να παιζω blackmore και με το distortion το πιο βαρυ dream theater , opeth.. οσο για τα λεφτα το πολυ δεν εχω σκοπο να δωσω 200 ευρω ας πουμε μονο για distortion και να ειμαι χωρις overdrive. για αυτο αν ειναι με οριο τα 200 ευρω να ειχα δυο πεταλια 1 dist και 1 od η ενα διπλο οπως το blackstar dual , jekyll and hyde κλπ. το okko και το Riot ειναι πολυ καλα αλλα αρκετα ακριβα και επισης δεν θα εχω ενα κλασικο overdrive.

Μεχρι στιγμης το blackstar μου γεμιζει πολυ το ματι. και με τον tone zone στον bridge νομιζω δεν θα εχει προβλημα για αυτο το ΄λιγο παραπανω' που θελουμε απο τις Stratocaster:P

Μετά από αρκετό ψάξιμο σε πετάλια dist και Od's (πραγματικά υπάρχουν αρκετά εκεί έξω) έχω καταλήξει σ' ένα συμπέρασμα(?). Κάνε λιγάκι υπομονή αποταμίευε όσο μπορείς ,όταν μπορείς και πάρε έναν λαμπτάτο  ενισχυτή με δυο κανάλια.  Αν η βάση (ενισχυτής)  που έχεις είναι κάτω του μετρίου ,ότι και να βάλεις πριν απ’ αυτόν δεν θα είναι αυτό που πραγματικά θέλεις. Άσε που θα φας αρκετά λεφτά μέχρι να καταλήξεις στο dist ήχο που θέλεις (αυτό από προσωπική εμπειρία). Επίσης πρόσεχε στις δοκιμές που θα κάνεις αν τελικά καταλήξεις σε πεταλάκι , πάρε τον δικό σου ενισχυτή μαζί.

aggelosmor είπε:
Ας μιλησουμε καλυτερα για δυο πεταλια αν οχι δυο σε ενα. Ενα dist και ενα od. θελω να εχω ενα overdrive να παιζω blackmore και με το distortion το πιο βαρυ dream theater , opeth.. οσο για τα λεφτα το πολυ δεν εχω σκοπο να δωσω 200 ευρω ας πουμε μονο για distortion και να ειμαι χωρις overdrive. για αυτο αν ειναι με οριο τα 200 ευρω να ειχα δυο πεταλια 1 dist και 1 od η ενα διπλο οπως το blackstar dual , jekyll and hyde κλπ. το okko και το Riot ειναι πολυ καλα αλλα αρκετα ακριβα και επισης δεν θα εχω ενα κλασικο overdrive.
Τοτε ξεχνας suhr riot γιατι θα σκασεις πανω απο 180 για distortion ενω με 200 θα χεις τα παντα που μπορει να χρειαζεται ενας ροκας σε βρωμα.Το επομνο βημα απο το πεταλι αυτο ειναι να παρεις JCM800 η 900.Το jekyl καλουλι εινια αλλα παρε ενα δειγμα διαφορας drive απο 9 σε παρπανω βολτ και πες μου αν θα παρεις 9 βολτο drive

Στο 7.40 παιζει με 18 βολτ και μετα με 9.Η διαφορα ειναι τεραστια αρα γνωμη μου να αφισεις τα "κλασσικα" βρωμοπεταλα.Πιστευω το distortion πρεπει να ειναι διπλο,τολαχιστον 16βολτοκαι λαμπατο.

Τωρα ακους και βλεπεις οντως τα φερνει ο Τριμης στην Αθηνα

Εγώ για distortion χρησιμοποιώ το tube king της ibanez το οποίο είναι πάρα πολύ ωραίο αλλά με χαμηλα το gain δεν βγάζει ήχο distortion. Τέτοιο αποτέλεσμα πετυχαίνω με το φθηνό πλην τίμιο hot head της Digitech το οποίο αν και δεν το πιάνει το μάτι σου (λόγω φθηνής τιμής) είναι πάρα πολύ καλό πεταλάκι.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back