προτασεις για delay

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Γνωρίζεις παρεμπιπτόντως αν το digidelay ή το dl της hardwire έχουν τέμπο?

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συνηθίσω delay χωρίς τέμπο  :P

φυσικα και εχουν

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να συνηθίσω delay χωρίς τέμπο  
εννοειται, delay χωρις tap tempo=σκορδαλια χωρις σκορδο... ;D (ειδικα αν εισαι παικτης οπως...εγω και δεν το κλεινεις ποτε...)

Σωστός!!

Το Hardwire φαίνεται πετάλι που το κρατάς μια ζωή...Αλλά αν παραταθεί η αφραγκία το digi φαίνεται πολύ καλή επιλογή.

καθάρισε ο νους ως προς το θέμα!φχαριστώ!!

Αν παρεις το Hardwire μη...τρομαξεις οταν μολις το κλεισεις σβυσουν αμεσως οι επαναληψεις,πρεπει να ρυθμισεις το διακοπτη "delay tails" στο ΟΝ (ωστε το πεταλι να παψει να ειναι tbp)  

Έχω το digidelay και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν πάντως έχεις τα χρήματα πάρε το dl. Είναι πιο στιβαρή κατασκευή από το digidelay και λίγα παραπάνω delay mods αν θυμάμαι καλά (όπως πχ το slapback mod, το οποίο μπορείς όμως να ρυθμίσεις κι εσύ με το χέρι με οποιοδήποτε delay... οπότε δε μιλάμε για τρομερές διαφορές  ;)).

Α, έχει και λούπα 20 δευτερολέπτων την οποία βρήκα πολύ χρήσιμη στο να γράφεις φρασούλες τη μία πάνω στην άλλη όταν χαζοπαζαρεύεις στο σπίτι  :P (στο digidelay η λούπα κρατάει μόνο 4 δευτερόλεπτα και προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις να γράψεις ένα ολόκληρο μέτρο σε μέτριο τέμπο  :()

Ηχητικά και τα δύο είναι πολύ καλά και θα σου κάνουν μια χαρά πιστεύω!

Edit: λάθος έκανα για τα δευτερόλεπτα της λουπας (τα μπέρδεψα με τα δευτερόλεπτα του delay).

Κράτα μόνο πως στο hardwire μπορείς να αποθηκεύσεις loop μεγαλύτερης διάρκειας απ' ότι στο digidelay.

το προβλημα με το digitch delay οτι χρειαζεται διαδικασια για να ενεργοποιησεις το tap tempo. το boss παιρνει και εξωτερικο tap tempo ωστε να ειναι ευκολη η λειτουργια του.

ολα τους ειναι πολυ καλα πεταλια. μετα ειναι θεμα γουστου!

εγω παντως θα προτεινα το dd7

το προβλημα με το digitch delay οτι χρειαζεται διαδικασια για να ενεργοποιησεις το tap tempo
...TΡOMEΡH διαδικασια... ;D...πρεπει να το κρατησεις πατημενο για 2 δευτερολεπτα!!ΚΟΠΟΣ μιλαμε οχι αστεια.. ;D

Μετά από λίγο το συνηθίζεις το ταπ τέμπο του digidelay, δεν είναι κάτι πολύ φοβερό, όντως!

Superfunk είπε:
...TΡOMEΡH διαδικασια... ;D...πρεπει να το κρατησεις πατημενο για 2 δευτερολεπτα!!ΚΟΠΟΣ μιλαμε οχι αστεια.. ;D
ναι ομως δεν μπορεις να κλεισεις απευθιας το πεταλι. πρεπει να πατησεις 2 δευτερολεπτα παλι να σηκωσεις το ποδι και μετα να το ξαναπατησεις για να κλεισει.

εαν μεσα σε ενα κοματι θελεις να κανεις ολη αυτην την διαδικασια μαμησετα..... και αμα θελεις εκεινη την στηγμη να κλεισεις η να ανοιξεις και αλλα πεταλια εκει να δεις κλακετες!......

και ετσι καταληγουμε να παρουμε μια tonelab εεεεεε? χαχαχαχ  :P

ναι ομως δεν μπορεις να κλεισεις απευθιας το πεταλι
Μα...ΓΙΑΤΙ να το κλεισεις το ντιλεϊακι...?αστο εκει ανοιχτο, απο ηχο.... χωρις delay καλυτερα θα ειναι.... ;D

και ετσι καταληγουμε να παρουμε μια tonelab εεεεεε?
καλα ετσι κι αλλοιως αν ακουσεις τα delay της θα τα πεταξεις ολα τα πενταλακια... ;D (εδω εγω πεταξα Rockman Analog Echo & Roland RE-301... ;D)

Superfunk είπε:
στα μη true by pass πεταλια συμβαινει σχεδον παντα αυτο
Aπό όσο γνωρίζω σε πετάλια που είναι true bypass ή που μπαίνουν σε true bypass λειτουργία όταν το επιλέξεις, αυτό συμβαίνει πάντοτε. Αυτός είναι και ο ορισμός του άλλωστε: το πετάλι παρακάμπτεται 100% από την είσοδο στην έξοδο χωρίς καθόλου bleed (και ως εκ τούτου χωρίς καθόλου wet). Πιο συγκεκριμένα, έχω δυο ψηφιακά ντιλέι που αφήνουν "χαλί" όταν τα απενεργοποιήσεις (εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία), αλλά δηλώνεται στα μάνιουάλς τους αδιαμφισβήτητα ότι δεν είναι πια σε true bypass λειτουργία. Όμως τον συνφορουμίτη δεν πιστεύω πως πρέπει να τον απασχολεί αυτό, εκτός αν τον ενοχλεί ένας συγκεκριμένος buffer από ντιλέι, oπότε μπορούμε να του προτείνουμε κάποιον άλλο.

Όσο για την πρόταση, γενικά τα ψηφιακά ντιλέι έχουν προοδεύσει τόσο που μάλλον δεν θα απογοητευθεί σε καμία περίπτωση. Το μόνο ζήτημα είναι οι έξτρα δυνατότητες που ποικίλλουν, και το value for money του καθενός. Με τη βοήθεια του ψαχτηριού θα διαβάζει για μέρες.

Aπό όσο γνωρίζω σε πετάλια που είναι true bypass ή που μπαίνουν σε true bypass λειτουργία όταν το επιλέξεις, αυτό συμβαίνει πάντοτε.
στα παλια BOSS (DD2 & ολα τα αναλογικα) δεν συμβαινει,ουτε στα Ibanez (Αd9),τα ειχα και μου την εσπαγε παντα....

Noμίζω πως και το DM2, και το DD2, και το AD9 είχαν buffered bypass. Aν όντως είχαν buffer τότε το "χαλί" επιτρέπεται, αν μεριμνήσει να το βάλει ο σχεδιαστής βέβαια...

Μια ερώτηση:Σε αυτά τα πετάλια (Dl-8 και Dd-7,εκτός κι αν διαφέρουν σε αυτό το θέμα),εάν μπεις στο tap tempo mode,μετά χρειάζεται να βγεις (με 2 δευτερόλεπτα πάλι) για να μπορείς να το κλείσεις?

Κάτι τέτοιο κατάλαβα από αυτό που είπε ο bluezlick!

Και αν ισχύει αυτό,όταν βγεις από το tap tempo,κρατάει το τέμπο που έχεις θέσει η γυρνάει σε αυτό που δείχνουν τα knobs?

comealot είπε:
Μια ερώτηση:Σε αυτά τα πετάλια (Dl-8 και Dd-7,εκτός κι αν διαφέρουν σε αυτό το θέμα),εάν μπεις στο tap tempo mode,μετά χρειάζεται να βγεις (με 2 δευτερόλεπτα πάλι) για να μπορείς να το κλείσεις?

Κάτι τέτοιο κατάλαβα από αυτό που είπε ο bluezlick!
ναι 100%

Και αν ισχύει αυτό,όταν βγεις από το tap tempo,κρατάει το τέμπο που έχεις θέσει η γυρνάει σε αυτό που δείχνουν τα knobs?
νομιζω οτι στην λειτουργια tap tempo το knob D.time βγαινει εκτος λειτουργιας.

απο οτι θυμαμε κραταει το ιδιο τεμπο

Στο ταπ τέμπο mode βγαίνει εκτός λειτουργίας το D time,ωραία.

Αλλά όταν βγεις από το mode κρατάει το τέμπο που είχες θέσει από πριν με το ταπ?

Αυτό κατάλαβα!

Ευχαριστώ!

edit:Ίσως είναι λίγο 'ψειρίστικες' οι ερωτήσεις μου,αλλά μπορεί να γίνει αξιοσημείωτο το πρακτικό πρόβλημα (έχω εντωμεταξύ true bypass delay πετάλι και ψάχνω για το 2ο,για αυτό και η λεπτομέρεια),ειδικά όταν μιλάμε για καταστάσεις που πρέπει να γίνει γρήγορα η αλλαγή από on σε off.

Οπότε σόρρυ αν σας έπρηξα λιγάκι!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back