Υπάρχουν διάφορες σχολές ήχου. Μπορείς να πάς να αγοράσεις έναν Hiwatt που να 'χει τεράστιο headroom να μην παραμορφώνει με τίποτα, να πάρεις και μια καμπίνα με ηχεία για P.A τύπου ΕV12L, ή Fane Crescendo κλπ, που δεν έχουν καθόλου breakup και να βασιστείς από 'κει και πέρα στα πετάλια για το ηχόχρωμα της παραμόρφωσης και το πόσο κομπρεσαρισμένο θα είναι. Σ' αυτή την περίπτωση ο κομπρέσσορας είναι απαραίτητο εργαλείο και για τον "βρώμικο" ήχο. Aλλωστε αυτή είναι και η κυρίαρχη άποψη στο συγκεκριμένο forum.spyros1984 είπε:Κοίταξε να δεις η ειρωνία υπήρξε η άμυνα των ηλιθίων πάντα..Το ζήτημα είναι να μιλάς με επιχειρήματα και με τεχνικές γνώσεις..Το αν τα δάχτλα παίζουν το 40-50%στον ήχο ναι τον παίζουν δεν παει να κοπανάς εσύ τον κώλο σου κάτω..Και το υπόλοιπο ποσοστό τον παίζει το gear και πως ξέρεις να το χειριστείς..Όταν λοιπόν εγώ παίζω με λάμπα και τον ανοίγω για να compressarei και βάζω και τα πεταλάκια μου που bosttaroon και compressaroun είναι πολύ ηλίθια και άτεχνη κίνηση να πετάξω ένα compressora ακόμα..Θέλω compressarismeno ήχο όχι υπερ compressarismeno..Επίσης θα ήθελα πολύ να μου δείξεις έναν γνωστό κιθαρίστα που παίζει με λαμπάτο ενισχυτή και έχει στο gear του compressora..Γιατι εγώ που έχω δει απο κοντά steve vai-alan holsworth-garry moore-greg howe δεν είδα κάτι τέτοιο..
Τώρα συνέχισε την ειρωνία σου και προχώρα ακάθεκτος..Έχεις δίκιο παντού ;D ;D
Aμφιβάλλω επίσης αν ξέρεις την χρησιμότητα του να compressaretai ο ήχος
Φγουγοί !!! Πάγτε τον.spyros1984 είπε:Κοίταξε να δεις η ειρωνία υπήρξε η άμυνα των ηλιθίων πάντα..Το ζήτημα είναι να μιλάς με επιχειρήματα και με τεχνικές γνώσεις..Το αν τα δάχτλα παίζουν το 40-50%στον ήχο ναι τον παίζουν δεν παει να κοπανάς εσύ τον κώλο σου κάτω..Και το υπόλοιπο ποσοστό τον παίζει το gear και πως ξέρεις να το χειριστείς..Όταν λοιπόν εγώ παίζω με λάμπα και τον ανοίγω για να compressarei και βάζω και τα πεταλάκια μου που bosttaroon και compressaroun είναι πολύ ηλίθια και άτεχνη κίνηση να πετάξω ένα compressora ακόμα..Θέλω compressarismeno ήχο όχι υπερ compressarismeno..Επίσης θα ήθελα πολύ να μου δείξεις έναν γνωστό κιθαρίστα που παίζει με λαμπάτο ενισχυτή και έχει στο gear του compressora..Γιατι εγώ που έχω δει απο κοντά steve vai-alan holsworth-garry moore-greg howe δεν είδα κάτι τέτοιο..
Τώρα συνέχισε την ειρωνία σου και προχώρα ακάθεκτος..Έχεις δίκιο παντού ;D ;D
Aμφιβάλλω επίσης αν ξέρεις την χρησιμότητα του να compressaretai ο ήχος
Για να απαντήσω και σ'αυτό, ναι σαφώς και υπήρχε χιουμοριστική και λιγο προβοκατόρικη διάθεση...bloody_sunday είπε:Kpeyos βάζουμε κι ένα σμάιλι για να περάσει το μήνυμα ότι αστειευόμαστε. Εκτός κι αν δεν αστειευόμαστε τελικά...
Μιλάω για ένα ημι-βρώμικο ήχο (το γράφω καθαρά.... "ήπια ρύθμιση"). Κλείνεις και λίγο (αν χρειάζεται) το volume της κιθάρας και παίρνεις έναν ήχο όπου μέσα στην πενιά (και λίγο μετά) ο ήχος βρωμίζει και μετά καθώς φθίνει η νότα ο ήχος αρχίζει να καθαρίζει. Ε... αυτό το πράμα μπορείς να το κομπρεσσάρεις κι όλας ώστε να ελέγξεις τι "θα δει" ο ενισχυτής (ή ενδεχομένως και επόμενα γκαζοπέταλα).harilatron είπε:.... Ενδιαφέρον ενδεχόμενο κάποιος κομπρέσσορας ΜΕΤΑ από clipping όπου με κατάλληλη ήπια ρύθμιση μπορείς να πάρεις παραμόρφωση όταν "χώνεις" με την πένα και sustaining καθαρό (σχετικά) ήχο.
...
Η όλη τοποθέτησή σου είναι on topic και δεν διαφωνώ σε τίποτα... Όσο για την αντιγραφή γνωστών επαγγελματικών setup, απαντάς μόνος σου αμέσως μετά σε αυτήν σου την σκέψη! Θα έχανες την χαρά της δημιουργίας, και θα ήσουν ένας ακόμη Hendrix/SRV/Page/Slash wannabe...kpeyos είπε:Αν είχαν μπει στον κόπο να αντιγράψουν ένα επαγγελματικό rig, δεν θα ξόδευαν άσκοπα τα λεφτά τους.
Στην τελική αν κάποιος το 'χει μέσα του να πειραματιστεί και να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, σίγουρα θα οδηγηθεί προς τα εκεί. Καλό όμως είναι στην αρχή
να ξέρει τι κάνει. Ούτως ή άλλως το να πείς στον άλλο ξεκίνα απ' το μηδέν να φτιάξεις ήχο, είναι σαν να ζητάς από κάποιον να λύσει ανώτερα μαθηματικά χωρίς να ξέρει πρόσθεση ;D
Όχι δεν κάνει ;D ;D ;Delavd είπε:335 me combrezor gia panc kanei?
Είπαμε..άμα θέλεις panc να πάρεις Βaja telecaster και Harley Benton. Oι διπλοί μαγνήτες είναι του Σατανά... ως εκ τούτου ή 335 κάνει μόνο για Daith Maital...elavd είπε:335 me combrezor gia panc kanei?