Συγκεκριμένα?gdevelek είπε:Οι Νόμοι της Φύσης.
Ο Νέλσονας είναι Τιτάνας. Αλλά αντι-οικολογικός βρε παιδί μου. ;Dmyster_maze είπε:Εκτός από τους Krell και οι περίφημοι Pass, είχα φτιάξει μερικούς κλώνους στο παρελθόν.![]()
Αντι-οικολογικός δε λες τίποτα! Το Aleph-Ono, όμως, δεν το αποχωρίζομαι με τίποτα!audiokostas είπε:Ο Νέλσωνας είναι Τιτάνας. Αλλά αντι-οικολογικός βρε παιδί μου. ;D
Ωραίο αρθράκι Περίεργε.
Γιατί όχι να μας τα πεις με απλά λόγια εδώ, ίσως ενδιαφέρει κι άλλους η πληροφορία.Για τις περαιτέρω ερωτήσεις σου θα σε παραπέμψω στη βιβλιογραφία.
Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση, ισχύει ό,τι γράφει ο κατασκευαστής στο manual. Αν δεν το γράφει (πράγμα απίθανο), επικοινωνείς μαζί του και στο ξεκαθαρίζει.Miltos23 είπε:τι γινεται αν εχουμε εναν ενισχυτη, μια καμπινα και η καμπινα αυτη εχει εξοδο (link) για δευτερη καμπινα?
Ειναι συνδεση σε σειρα ή παραλληλα?
Πιστευω παραλληλα, αλλα θα ηθελα την σωστη απαντηση!
Συνήθως είναι παράλληλα αλλά για να είσαι σίγουρος διάβασε το manual της συγκεκριμένης καμπίνας.Miltos23 είπε:Θα πρεπει να επισημανθει το εξης:
τι γινεται αν εχουμε εναν ενισχυτη, μια καμπινα και η καμπινα αυτη εχει εξοδο (link) για δευτερη καμπινα?
Ειναι συνδεση σε σειρα ή παραλληλα?
Πιστευω παραλληλα, αλλα θα ηθελα την σωστη απαντηση!
Και βέβαια! Διάβασε στο άρθρο πως βρίσκεις τα Ωμ του φορτίου και έχεις την τιμή σε σειρά ή παράλληλα - ανάλογα πως θα τις συνδέσεις - από τους αντίστοιχους τύπους.Επισης μπορει να γινει καποιος συνδυασμος καμπινων 8ohm + 16 ohm?
Όταν έχουμε μόνο δύο μεγάφωνα ή δύο σύνολα μεγαφώνων πχ δύο καμπίνες 2x12 απλοποιούνται και οι δύο τύποι:Rs = R1 + R2
και
1/Rp = 1/R1 + 1/R2 ή Rp = R1R2 / (R1+R2)
Για να μην ξεφυγω στο θεμα, να πω οτι η VHT εξηγει πληρως, οτι 2 καμπινες χ 8 ohm συνδεονται στην εξοδο των 4ρων ohm (αρα ειναι παραλληλα) αλλα η Laney δεν το αναφερει.myster_maze είπε:Συνήθως είναι παράλληλα αλλά για να είσαι σίγουρος διάβασε το manual της συγκεκριμένης καμπίνας.
Και βέβαια! Διάβασε στο άρθρο πως βρίσκεις τα Ωμ του φορτίου και έχεις την τιμή σε σειρά ή παράλληλα - ανάλογα πως θα τις συνδέσεις - από τους αντίστοιχους τύπους.
Για να σε βοηθήσω,
Υπάρχουν κάποια ασφαλή mismatch αλλά θα πρότεινα να μην τα αναφέρουμε εδώ γιατί το πόσο ασφαλή είναι εξαρτάται καθαρά από την κατασκευή του ενισχυτή και σε περίπτωση που σε κάποιον συμβεί ζημιά δεν θα ήθελα να είμαι ο υπαίτιος. ;D
Πρώτα από όλα απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις για να γεφυρωθούν δύο ενισχυτές ή να συνδεθούν παράλληλα. Διάβασες πουθενά ότι οι δύο τελικοί του AS80R μπορούν να γεφυρωθούν ή να συνδεθούν παράλληλα?George_gr είπε:Δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος, (αν είμαι τοτε παρακαλώ τους admin να το σβήσουν) αλλά έχω μία απορία.
Τι γίνεται αν συνδέσουμε παράλληλα όχι τα ηχεία αλλά τους ενισχυτές;
Καλά χρησιμοποίησες πετάλι ΑΒΥ?! ;DΕπειδή λοιπόν τα 20W μου φάνηκαν λίγα για να οδηγήσουν το 80άρι Celestion CL-80, πήρα ενα Υ (συγκεκριμένα το Morley ABY) και σύνδεσα τις δύο εισόδους (Left, Right) του ενισχυτή στα Α και Β του πεταλιού και την κοινή έξοδο στο ηχείο.
Μια χαρά.soulseller είπε:Ερώτηση και πάλι προς τους πολύπειρους του forum.
Σε καμπίνα 2Χ12 με δύο υποδοχές, χωρίς επιλογή ΜΟΝΟ -STEREO με διακόπτη αλλά με την ένδειξη ΜΟΝΟ στα 8Ω (στο αριστερό input) και την ένδειξη STEREO κάτω και από τις δύο, στα 16Ω η καθεμία συνδέω την έξοδο 1Χ8 του ενισχυτή με την 1 ΜΟΝΟ των 8Ω. Καλά μέχρι εδώ;
Μπορείς απλά δεν υπάρχει λόγος από την στιγμή που και πάλι mono θα παίζεις. Δλδ είτε ένα βάλεις είτε δύο, το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.Μπορώ να συνδέσω με δύο καλώδια που θα φεύγουν από τις 2Χ16 εξόδους του ενισχυτή στις 2 εισόδους της καμπίνας (STEREO) ή η επιλογή STEREO είναι μόνο για την περίπτωση που θα συνδέσω δεύτερο ενισχυτή;
Γίνεται απλά όπως λες θα πρέπει να αλλάξεις την συνδεσμολογία στα jacks ώστε να έχεις 16Ω mono και 8Ω stereo.Εάν αντικαταστήσω τα μεγάφωνα με δύο των 8Ω έκαστο (αντί των 16Ω που έχει τώρα και που κατά τας γραφάς είναι μάλλον παράλληλα συνδεδεμένα) και τα συνδέσω σε σειρά προκειμένου να πάρω σύνολο 16Ω, θα ισχύει η ίδια επιλογή στα input jacks? Δηλαδή θα μπορώ να έχω MONΟ στα 16Ω και τα δύο μαζί και STEREO στα 8Ω το καθένα, η αλλάζει τελείως η συνδεσμολογία και δεν ισχύουν όλα αυτά, οπότε πρέπει να τα πάω όλα σε ειδικό για να μη ρισκάρω κάποια βλάβη;
Μια χαρά άκρη βγαίνει από την περιγραφή σου.Ευχαριστώ, ελπίζω να βγαίνει άκρη από την περιγραφή μου..