Προς κατόχους Line6 POD HD500

alexisgt

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Σε αναζήτηση ποιοτικών patches για την HD500, διάβασα σε διάφορα ξένα forums

πολύ καλά λόγια για τα patch του Glenn DeLaune.

Τα άκουσα απο το YouTube channel του και αν μη τι άλλο, ακούγονται καλοφτιαγμένα.

Τα διαθέτει πρός πώληση στο official site του.

http://glenndelaune.com/patch%20downloads.htm

Έχει βγάλει 4 sets μέχρι τώρα:

1. Standard Patch Set

2. Custom Artists Presets

3. Masters Of Metal

4. Direct To Clean Channel Amp Or Amp FX Return

Το κάθε set κοστίζει περίπου $8.

Τα έχει αγοράσει κανείς να μου πεί αν όντως αξίζουν?

Σκέφτομαι να τα αγοράσω και δε θα ήθελα να "χάσω" $30.

Custom Artists Presets

Και γιατί δεν τα φτιάχνεις ???

Που συνδεεις την πεταλιερα? Ανάλογα τη σύνδεση που κανείς θέλει αλλά presets!

DO NOT, I repeat, DO NOT buy!

Προσωπικά αλήθεια στο λέω, είμαι σίγουρος ότι θα χάσεις 30ευρώπουλα έτσι.

2ον, την κοινότητα της line6 την έχεις τσεκάρει? Υπάρχουν δεν ξέρω και γω πόσοι (κ εγώ συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς XD) χρήστες που ανεβάζουν συνεχώς τους ήχους που φτιάχνουν! Την πρώτη μέρα της αγοράς, απλά μπήκα εκεί και κατέβασα δεν ξέρω κ εγώ πόσα εκπληκτικά patches! Και προφανώς είναι δωρεάν, μιας και είναι κοινότητα της line6 για τους κατόχους των προϊόντων της...

3ον, όπως είπε κ ο προηγούμενος φίλος, γιατί δεν τα φτιάχνεις εσύ? Είναι λίγο δύσκολο στην αρχή με τόσες επιλογές για τα πάντα εάν δεν είχες κάτι παρόμοιο πριν, αλλά δεν θα σου πάρει και τραγικά πολύ καιρό!

Θεωρώ ότι ήδη έχεις δώσει αρκετά χρήματα για το (best of the best κατ'εμέ) πολυεργαλείο και είναι κρίμα να σκορπίσεις άλλα 30 ευρω χωρίς λόγο! Και θα δημιουργήσεις δικό σου ήχο προσπαθώντας, και θα μάθεις την πεταλιέρα σου (σημαντικά και τα δύο).

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για τα links!

Είμαι λίγες ημέρες κάτοχος της HD500 και για να πώ την αλήθεια,

δεν την έχω "εξερευνήσει" αρκετά..  :-[

Σίγουρα το καλύτερο είναι να φτιάξω μόνος τους ήχους μου,

αλλά ήθελα να έχω ένα καλό "πάτημα" μιας και τα default patches δεν μου έκαναν εντύπωση.

@SteveB Μόλις τσέκαρα το forum της Line6 και το CustomTone..  :o

Τι έχετε ξεχωρίσει απο εκεί?

Κάνω sorting με rating και αρχίζω να δοκιμάζω...

Καλά ήμουν με τα analog pedals μου... :P

Όποια πρόταση για presets που έχετε ξεχωρίσει, δεκτή!

(Ακόμα και τα δικά σας εννοείται..)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεν ξερεις να στηνεις ηχους αναγκαστικα θα παρεις ετοιμους, ειτε αγοραζοντας ειτε free downloading.

Βεβαια με αυτους τους τροπους, ειναι μια καλη ευκαιρια να μη μαθεις ποτε να στηνεις ηχους.

1) Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο (ηθικα τουλαχιστον) να σου ζητησω 8 ευρω για να σου πω βαλε το tone στο 83% και το gain 46%.

2)Και να βαλεις το patch, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα βγαλεις  τον ηχο που ακουσες.

3) τα λινκ που εδωσε παραπανω ο Dnightshade ειναι η βιβλος του HD500. ο τυπος (MeAmBobbo)που εκατσε και το εφτιαξε εχει κανει καταπλητικη δουλεια και αναλυει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην πεταλιερα.

Υ.Γ  επισυναπτω μερικα πολυ καλα patches του DeLaune που κατεβασα απο το site του πριν αρχισει να ζηταει ευρωπουλα.

Υ.Γ 2  περα απο τους αρκετους που ανεβαζουν patches και τα δειχνουν κιολας στο youtube αξιζει να δεις και τον  dolphinstreet  καθως επισης ενδιαφερον εχει και ο kleydj13.

glen_delaune_patches.zip

Attachments

sakisep91 είπε:
1) Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο (ηθικα τουλαχιστον) να σου ζητησω 8 ευρω για να σου πω βαλε το tone στο 83% και το gain 46%.
Σε αυτο κανεις λαθος.Μη λεμε και υπερβολες.

Ο καθενας πουλαει και αγοραζει οτι θελει.

Ο αγοραστης αποφασιζει αν το χρειαζεται.

Ειναι τοσο ηθικο οσο οταν θα πληρωσω για να μου πει ενας γιατρος παρε αυτο το χαπι στις 8 και αυτο στις 12.

Αλλιως ας μαθω μονος μου ποτε και ποιο χαπι να παρω.

Μπορώ να σου στείλω με email και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται τα 5500 patches απο αυτόν τον τύπο.

http://www.ebay.com/itm/Line-6-POD-HD500X-Over-5-500-Patches-for-Line-6-POD-HD500X-HUGE-TIME-SAVER-/290988556035?pt=Guitar_Accessories&hash=item43c044ff03

Νομίζω έχει και καμιά δεκαριά του Delaune

Na έχω δει 20-30 patches ζήτημα είναι. Τελικά έκατσα (ώρες ατελείωτες) και έφτιαξα δικούς μου ήχους.

Απλά θέλει υπομονή και επιμονή.

Στο θεμα του Γιατρου αλλα κ καθε επιστημης που ο αλλος τρωει τα μισα χρονια της ζωης του στα βιβλια ειναι λογικο.

Τωρα αν μιλαμε για ενα μουσικο που κανει τα live του και πουλαει τα cd του δεν νομιζω οτι ειναι τοσο καλαισθητο να ζητησει λεφτα για να σου πει το screamer ετσι. το delay αλλιως.

προσωπικα θεωρω πολυ πιο ηθικο τον τυπο που εκατσε και εγραψε τα παντα για το Pod και σου λεει αν γουσταρεις κανε donation σε σχεση με τον DeLaune.

Επισης μια σκεψη μου ειναι οτι, απο το να αρχιζει να μαζευει 8 ευρω απο εδω, 8 απο εκει, θα μπορουσε να μιλησει με την Line 6.να της τα πουλησει κ να ειναι κυριος χωρις να το ξερω εγω κ ουτε να με νοιαζει κιολας ( Αυτα τα βιντεο που ανεβασε τωρα ειναι η καλυτερη διαφημιση για το pod)

delta66 είπε:
Βεβαια με αυτους τους τροπους, ειναι μια καλη ευκαιρια να μη μαθεις ποτε να στηνεις ηχους.
Ψιλοδιαφωνώ με αυτό και θα πω γιατί. Προτιμώ να παίζω παρά να ασχολούμαι με τον ήχο μου (καλώς ή κακός). Για αυτό το λόγο επέλεξα -αφού μπορούσα- να αγοράσω το AxeFx καθώς από ότι είχα ακούσει, και αφού παίζω direct και χωρίς ενισχυτή, ήταν ότι καλύτερο βρήκα.

Όσο άρχισα να παίζω περισσότερο, και οι ανάγκες ήχου μου αυξήθηκαν, περισσότερο στα live αλλά όχι μόνο, αποφάσισα ότι χρειάζομαι presets. H πρώτη επιλογή ήταν το Axe Change, το αντίστοιχο forum ανταλλαγής preset μεταξύ χρηστών της fractal. Αφού κατέβασα αρκετά και τα δοκίμασα, δεν κράτησα ούτε ένα και αυτό γιατί κανένα δεν μου ταίριαξε. Ο καθένας έφτιαχνε τα preset του με βάση τον εξοπλισμό και τις ανάγκες του, και τουλάχιστον σε ότι δοκίμασα δεν βρήκα κάτι.

Σε κάποια φάση πέτυχα στο youtube νομίζω ένα τύπο ο οποίος πουλούσε μία σειρά presets, περίπου 15, προς 6 δολλάρια. Είχε ηχητικά στο  youtube και μπορώ να πω ότι στο video Μου άρεσαν όλα. Ήταν όλα High gain presets με κάποια clean και ένα leslie effect το οποίο δεν χρησιμοποιήσα ποτέ.

Λοιπόν τα preset ήταν όλα όπως τα περίμενα, και όπως μου είχαν σχηματίσει την εικόνα στα video. Δεν λέω ότι ήταν το ίδιο, ή ο εξοπλισμός μου (κιθάρα, μαγνήτες κτλ) δεν άλλαζε τον ήχο. Το έκανε. Σε γενικές γραμμές όμως, το Mesa Boogie Rectifier Preset ήταν αυτό που άκουσα και είχα στο μυαλό μου σαν recto. Το ίδιο για τους Diezel, τους Marshall ακόμα και του Slo που δεν τον έχω ακούσει ποτέ, ήταν στα γούστα μου.

Σίγουρα δεν έκλαψα τα περίπου 4.5 ευρώ που έδωσα, γιατί βρέθηκα με καμιά δεκαριά preset τα οποία και χρησιμοποιώ πλέον, ενώ εκτός αυτού τα ξεκοκάλισα ώστε να δω ρυθμίσεις, επιλογές καμπινών, Signal path, effects και στην ουσία να δω το τι έκανε ώστε να καταλάβω πώς να φτιάξω κάτι που μου άρεσε, ή να πειραματιστώ εκ νέου με νέες ρυθμίσεις. Ο τύπος είχε calibraρει τα εφέ στο μέγιστο output, και γενικά ήταν από τις καλύτερες αγορές που έκανα, και σχολείο που καθημερινά μου μαθαίνει πράγματα.

Μετά την ενασχόλησή μου με τα preset αυτά, και αφού βγήκε το νέο firmware του Axe και προστέθηκαν 2 κανάλια του Bogner Fish (χεχεχε), έφτιαξα ένα δικό μου preset, χρησιμοποιώντας ιδέες ή και με copy/paste εφέ όπως compressor, eq από τα αγορασμένα presets.

Δεν νομίζω ότι τα 4.5 ευρώ που έδωσα για τα preset μπροστά στα 2.500 ευρώ του axe είναι κανένα ιδιαίτερο ποσό, αντιθέτως τα οφέλη πολλαπλά.

Παιδιά πάρτε 5500 ήχους και βγάλτε τα μάτια σας. Η αλήθεια πάντως όπως είπε και ο Σταύρος ότι ο καθένας φτιάχνει τον ήχο σύμφωνα με τον εξοπλισμό του και στο τέλος ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζεις οπότε θέλει και τύχη στην επιλογή patch.

**σβήστηκε το zip. Earendil

4. Δεν επιτρέπεται η προώθηση και αναζήτηση πειρατικού λογισμικού και μουσικής ή οτιδήποτε άλλο παραβαίνει τον νόμο, μέσα από τη σελίδα.

Stavros_F είπε:
Προτιμώ να παίζω παρά να ασχολούμαι με τον ήχο μου (καλώς ή κακός).
Ευχομαι να καταλαβεις γρηγορα το λαθος σου γιατι αυτο που μενει στο τελος, ειναι το 2ο ;D

Στο θεμα του Γιατρου αλλα κ καθε επιστημης που ο αλλος τρωει τα μισα χρονια της ζωης του στα βιβλια ειναι λογικο.
Δεν νομιζω οτι αξιζει να συνεχισουμε τη συζητηση πανω στο θεμα. Σκεψου μονο και τη διαφορα των χρηματων που ζηταει ο καθενας τους και οτι ηχος ειναι κι αυτο μια ... επιστημη.

c_fanis είπε:
Παιδιά πάρτε 5500 ήχους και βγάλτε τα μάτια σας. Η αλήθεια πάντως όπως είπε και ο Σταύρος ότι ο καθένας φτιάχνει τον ήχο σύμφωνα με τον εξοπλισμό του και στο τέλος ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νομίζεις οπότε θέλει και τύχη στην επιλογή patch.
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το αν το συνημμένο zip είναι αυτό που παρατέθηκε ως listing του eBay στην 1η σελίδα του thread;

EDIT: Thanks Ray, zip έφυγε.

Το zip περιέχει πολλά sets από patches, μεταξύ των οποίων και του DeLaune.

delta66 είπε:
Δεν νομιζω οτι αξιζει να συνεχισουμε τη συζητηση πανω στο θεμα. Σκεψου μονο και τη διαφορα των χρηματων που ζηταει ο καθενας τους και οτι ηχος ειναι κι αυτο μια ... επιστημη.
we are ok  :)

delta66 είπε:
Ευχομαι να καταλαβεις γρηγορα το λαθος σου γιατι αυτο που μενει στο τελος, ειναι το 2ο ;D
Ακριβώς! Απλά και τον τέλειο ήχο να έχεις, αν δεν ...μπορείς δεν μπορείς! Όταν κατάφερα κάποια πράγματα παραπάνω και άρχισα να νοιώθω καλά με το παίξιμο και τις ικανότητές μου, τότε είχα και την ανάγκη του ήχου, της βελτίωσης αυτού που ακούω όσον αφορά το σήμα μου μετά την κιθάρα :) Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Απλά νομίζω ότι η αλυσίδα του ήχου ξεκινάει από τον κιθαρίστα και μετά όλα τα άλλα. Ούτως ή άλλως η γνώση έρχεται μέσα από τη μελέτη σε όλα τα πράγματα.

Βιαστικό post απο τη δουλειά...

Κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή στο topic και για τις απόψεις σας!

Ένα πμ με το .zip που αναφέρθηκε και τα υπόλοιπα απο το σπίτι..!!!  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back