Jasemeister είπε:
καλα το κάνει, δίκιο έχει. Τώρα το νιώσατε? ΟΥΑΟΥ Συμφέρει τη microsoft να έχει το 90% της αγοράς και ας είναι το 50% σπασμένα!
Λάμπρο μου εξηγείς τι εννοείς δεν νομίζω ότι σε κατάλαβα.
Αν υπάρχουν εκεί έξω πειρατικά, ο κόσμος θα τα αγοράσει -> θα τα συνηθίσει. Έτσι όταν έρθει η ώρα να βάλουνε λογισμικό στις εταιρίες (που είναι αναγκασμένες να έχουν αυθεντικό λογισμικό) θα γίνει έρευνα για να βάλουν αυτό που ήδη γνωρίζει και έχει συνιθίσει ο κόσμος. Windows και Office δηλαδή. Είναι σαν να δίνουν στους πειρατές μια δωρεάν παρτίδα windows σαν πληρωμή για την έμεση διαφήμιση που κάνουν.
Όσον αφορά τα μεγάλα προγράμματα όπως λέτε το live ή το cubase είναι απλό:
Προσωπικά χρησιμοποιώ το nuendo. Αν δεν υπήρχε η λύση του πειρατικού, δεν θα το είχα δεί κάν, γιατι δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω το 1000άρικο που ζητάνε. Θα έκανα την δουλειά μου με κάποιο freeware. Αυτό η steinberg το ξέρει. Και δεν την αφορά αν ο ο λαμπροτζιτζης στην ελλαδίτσα έχει σπίτι του πειρατικό λογισμικό γιατί έτσι κ αλλιώς δεν θα με είχε πελάτη. Αυτά τα προγράμματα απευθύνονται σε ιδιοκτήτες studio οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν αυθεντικό λογισμικό.
Το iphone για παράδειγμα: Το iphone όταν πρωτοβγήκε, ήταν κλειδωμένο για ένα συγκεκριμένο δίκτιο στην Αμερική. Το σπάσανε αυτό, αρκετές φορες για όλες τις εκδόσεις λογισμικού και το iphone ταξίδεψε τον κόσμο για όλες τις sim. Εϊναι δυνατόν να μην υποκινούσε η apple αυτή τη διαδικασία αφού αγόραζε όλος ο κόσμος iphone αντί η αμερική όπως είχαν "υπολογίσει"?
Με λίγα λόγια: Επειδή έχω ακούσει αηδιαστικές ατάκες του στύλ "το να έχεις πειρατικό λογισμικό είναι σαν να σπάς τη βιτρίνα και το κλέβεις" έχω να πω ότι ΟΧΙ δεν είναι το ίδιο. Γιατί πολύ απλά, με το να κλέψω το cd σπάζοντας βιτρίνα, στερώ απο την εταιρία μια ευκαιρία να το πουλήσει αλλού και όντως τη ζημιώνω. Με το να έχω ένα πειρατικό πρόγραμμα σπίτι, το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ αν δεν υπήρχε η λύση του πειρατικού, δεν το στερώ απο την εταιρία.
Συνοψίζοντας θέλω να πώ ποτε είμαι υπέρ και πότε κατά της πειρατείας: Είμαι υπέρ όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα πειρατικά προγράμματα για χόμπι, σπίτι του, για την καυ... του. Όταν όμως κάποιος ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ με λογισμικό, που σημαίνει ότι το λογισμικό του φέρνει χρήματα, πρέπει να το έχει πληρώσει. Δηλαδή ο Στεφάνου είναι πολυ μλκ που είπε αυτό δημόσια και πιστεύω ότι θα υποστεί τις συνέπειες. Ισως να μην το μάθουμε, αλλα δεν την γλιτώνει. Όσο αφορά τη μουσική, πιστεύω ότι τα cd πρέπει να καταργηθουν πλέον. Το να πουλάς 12 κομμάτια 20 ευρώ είναι κλεψιά απο μόνο του. Οι τραγουδιάρηδες σήμερα δεν βγάζουν απο τα cd, αλλα απο τα live, τις πίστες και τις συντεντεύξεις. Το cd είναι για να θυσαυρίζει η εταιρία. Ήδη αρκετές εταιρίες προμοτάρουνε δωρεάν τα τραγούδια τους στ ιντερνετ. Για δείτε πόσες εταιρίες έχουν λογαριασμό στο youtube και έχουν βάλει βιντεοκλιπ απο τα κομμάτια τους. Πόσοι καλιτέχνες δίνουν για κατέβασμα κομμάτια στ myspace.
Αν η πειρατεία όντως ενοχλούσε τους μεγάλους, πιστέψτε με δεν θα υπήρχε.