- Πόντοι
- 1
Γνώμες - Απόψεις για μια ιδιοκατασκευή που θέλω να πραγματοποιήσω
Θα πρότεινα να κατασκευάσεις την καμπίνα 2Χ12" αφού δε θα ξοδευτείς γι αυτή. Κατόπιν, βάζεις ό,τι μεγάφωνα θέλεις. Λογικά θα βρεις πολλά και σε αγγελίες σε καλές τιμές. Μπορείς να βάλεις φυσικά και διαφορετικά μεγάφωνα (π.χ. ένα jensen, ένα celestion) αρκεί να έχουν ίδια αντίσταση (impedance) 4,8,16Ω κλπ.Guitar Zero είπε:Σκέφτομαι να φτιάξω απλά καινούρια καμπίνα και να χρησιμοποιήσω τον ενισχυτή ως έχει, οπότε θα έχω πάλι combo... Η καμπίνα δε θα μου κοστίσει, πρακτικά μόνο τα μεγάφωνα θα μου κοστίσουν... Επίσης είναι και η χαρά της δημιουργίας... Λογικά θα έχω και καλύτερο ήχο μετά, σε σχέση με το 1χ10 που έχω τώρα, προφανώς δεν περιμένω θαύματα, αλλά από το να αγοράσω έναν Kustom KG212 πχ, προτιμώ να μετατρέψω τον δικό μου...
Σίγουρα θα έχεις "διαφορετικό" ήχο. Τώρα αν θα είναι καλύτερος ή όχι θα το κρίνεις εσύ όταν παίξεις με το καλό την κατασκευή σου.Guitar Zero είπε:Λογικά θα έχω και καλύτερο ήχο μετά, σε σχέση με το 1χ10 που έχω τώρα...
Σε περίπτωση διαφορετικών μεγαφώνων καλό είναι να έχουν και την ίδια ευαισθησία (db) αλλιώς το ένα θα ακούγεται περισσότερο από το άλλο ενώ εμείς θέλουμε "πάντρεμα".Sottos είπε:Μπορείς να βάλεις φυσικά και διαφορετικά μεγάφωνα (π.χ. ένα jensen, ένα celestion) αρκεί να έχουν ίδια αντίσταση (impedance) 4,8,16Ω κλπ.
Ναι πολύ σωστό και ξέχασα να το αναφέρω! Πρέπει να είναι και σχετικά κοντά σε dB οι ευαισθησίες τους (π.χ. 99 και 100dB).myster_maze είπε:Σε περίπτωση διαφορετικών μεγαφώνων καλό είναι να έχουν και την ίδια ευαισθησία (db) αλλιώς το ένα θα ακούγεται περισσότερο από το άλλο ενώ εμείς θέλουμε "πάντρεμα".