• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Προενισχυτης μπασου για χρηση με ακουστικά μόνο

Nikosos

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπέρα σε όλους.

Υπάρχει κάποιο προενισχυτάκι μπάσου (μικρό μεγεθος) για ακουστικά, μόνο για practice

δεν είμαι μπασίστας, αλλά μέχρι να σου απαντήσουν άλλοι φίλοι πιο σχετικοί, ρίξε μια ματιά σε αυτά...

μια ακριβούτσικη αλλά ποιοτικότατη λύση, αν ήδη διαθέτεις ένα καλό ζευγάρι ακουστικών

PJB BigHead

angle-300x208.jpg

BigHead Mobile Headphone Amp with D/A Converter – Phil Jones Bass

και μια πραγματικά "φθηνή" για αυτά που προσφέρει αξιοπρεπέστατη all in one λύση, αν δεν έχεις...

Vox amPhones Bass

7797953_800.jpg

https://www.thomann.de/gr/vox_amphone_bass.htm

Υπαρχει το amplug επίσης απο την Vox με integrated overdrive. Βολικό σχετικά και ότι πρέπει για practice οπουδήποτε χωρίς καλώδια. Ο Wooten τα λέει παρακάτω  :)

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεσαι επειδή το έχω και κάθεται δεν το χρησιμοποιώ πλέον, πες μου. 

Κοιτάς στα πετάλια preamp που έχουν  και έξοδο headphones.

Με τον κίνδυνο να γίνω γραφικός, ειδικά για practice (αλλά και για live) θα προτείνω για μία ακόμα φορά τον "ελβετικό σουγιά " που λέγεται Zoom B3

mauromouris είπε:
Έχω την εντύπωση ότι ο ΟΡ ζήτησε να του προτείνουμε κάτι σαν κι αυτό (αν δεν κάνω λάθος)  ::)

Υπάρχει κάποιο προενισχυτάκι μπάσου (μικρό μεγεθος) για ακουστικά, μόνο για practice
προενισχυτές μπάσου ΓΙΑ ακουστικά είναι το PJB BigHead και τo Voxάκι που πρότεινε ο gmayo...

τα υπόλοιπα

έχουν  και έξοδο headphones.
βέβαια, ακόμα και να εννοούσε κάτι άλλο ο op, όλες οι λύσεις που του προτάθηκαν μπορούν να κάνουν την δουλειά του... οπότε η "φιλολογική" ανάλυση περί σύνταξης των επιλογών, καθίσταται ανούσια νουμίζ' προσπικώς, που έλεγε και μια θεία μου στου χουριό αγαπητέ μου black friend... :) 8) ;D

Εντάξει με ευρεία έννοια υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλές λύσεις για practice με ακουστικά, μια αντίστοιχη λύση του zoom b3 (το οποίο είναι πολύ δυνατό εργαλείο)  είναι το Korg PX4D (Pandora Box) multieffect processor γι κιθάρα και μπάσο.

Η  πλεον καλύτερη λύση κατ'εμε είναι το Jam της Apogee σε ipad/iphone/imac/αικαιδενξέρωγω μαζί με κάποιο app τύπου jamup/ampkit/etc. με πάρα πολλές δυνατότητες και για practice αλλά και για studio χρήση

npap είπε:
προενισχυτές μπάσου ΓΙΑ ακουστικά 
Εγώ διάβασα αυτό

Προενισχυτης μπασου για χρηση ME ακουστικά μόνο  ::)

το οποίο σημαίνει ότι ο ΟΡ ψάχνει κάτι προφανώς μικρό και εύχρηστο που να κουμπώνει τα ακουστικά του πάνω και να κάνει practice αντί να χρησιμοποιεί κανένα γαϊδούρι ενισχυτή μπάσου. Αλλά μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει  ;D

έχω μια κακή (?) συνήθεια (μάλλον κουσούρι που μου μεινε από το πέρασμά μου από την δημοσιογραφία), να μην δίνω ιδιαίτερη σημασία στους "τίτλους" και να επικεντρώνομαι στις ανεπτυγμένες επεξηγήσεις του κυρίως κειμένου (άλλωστε ισχύει πολλές φορές και εδώ στο noiz "αναντιστοιχία", αναγκάζοντας τους mods να την διορθώνουν)...  ;)

βέβαια στην περίπτωσή μας όντως

mauromouris είπε:
μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει  ;D
και προς το παρόν μας έχει αφήσει με την απορία... ;D

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Η λύση που είναι νομίζω εφικτή αυτή τη στιγμή για τα οικονομικά μου είναι το Vox. Απλά ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο έχει μια στοιχειώδη ποιότητα και τι αποτέλεσμα θα έχω συνδυάζοντάς το με ένα ζευγάρι ακουστικά της τάξης των 50 €;

Συμπληρωματικά ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ιδέα αν θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα από τα VOX amPhone ή το Vox amplug με ένα ζευγάρι ακουστικά των 50 €;

όπως φαντάζομαι καταλαβαίνεις και ο ίδιος από την φύση της ερώτησης σου, δεν μπορεί να υπάρξει "αντικειμενική" απάντηση...

η εκτίμησή μου όμως (αν σε ενδιαφέρει), είναι ότι πολύ δύσκολα οποιαδήποτε ακουστικά των 50€ (αλλά και αρκετά παραπάνω), θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα εξειδικευμένου  matching  γι αυτόν τον σκοπό ακουστικά, που κατασκεύασε η  Audio-Technica για την Vox...

npap είπε:
όπως φαντάζομαι καταλαβαίνεις και ο ίδιος από την φύση της ερώτησης σου, δεν μπορεί να υπάρξει "αντικειμενική" απάντηση...

η εκτίμησή μου όμως (αν σε ενδιαφέρει), είναι ότι πολύ δύσκολα οποιαδήποτε ακουστικά των 50€ (αλλά και αρκετά παραπάνω), θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τα εξειδικευμένου  matching  γι αυτόν τον σκοπό ακουστικά, που κατασκεύασε η  Audio-Technica για την Vox...
Εννοείς τα Vox amphone?

Γενικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σετ καλά ακουστικά που θα σου είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις και να μην περιοριστείς με το amPhone. Έχει μερικά thread αν θυμάμαι καλά με διάφορες προτάσεις για ακουστικά. Υπάρχουν προτάσεις για όλα τα budget από 30-40 έως και άστα να πάνε τιμές :)

Έτσι θα μπορείς να κουμπώσεις τα ακουστικά σε οποιοδήποτε μηχανάκι θες και όπου θες είτε είναι το amPlug είτε το Zoom3 ή το Pandora Box που αναφέραμε και είναι πιο πολυ-εργαλεία και θα σου δώσουν άλλες δυνατότητες για practice (ή και live/studio ακόμα).

Το Vox amPlug από προσωπική εμπειρία βγάζει ωραίο καθαρό ήχο αλλά σε περιορίζει αν θέλεις να βάλεις μέσα πράγματα όπως μετρονόμο, backing rythms etc. για practice. Πρέπει να μπoύνε από εξωτερική πηγή που ευτυχώς παίρνει το amPlug. Με το Pandora box είχα ενθουσιαστεί με το τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κουτάκι και με βόλεψε πάρα πολύ ιδίως με τα integrated effects και το simulation ενισχυτών για να γίνεται το practice λίγο πιο ενδιαφέρον, χωρίς καλώδια και χωρίς να ενοχλώ κανέναν :p.

Επίσης ένα άλλο μείον που βρήκα στο amPlug (και κατ'επέκταση στα amPhones) είναι η μη ύπαρξη εναλλακτικής τροφοδοσίας από το ρεύμα. Διότι δεν είναι καιρός να αλλάζουμε μπαταρίες κάθε 3 και 2....

gmayo είπε:
Γενικά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σετ καλά ακουστικά που θα σου είναι χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις και να μην περιοριστείς με το amPhone. Έχει μερικά thread αν θυμάμαι καλά με διάφορες προτάσεις για ακουστικά. Υπάρχουν προτάσεις για όλα τα budget από 30-40 έως και άστα να πάνε τιμές :)

Έτσι θα μπορείς να κουμπώσεις τα ακουστικά σε οποιοδήποτε μηχανάκι θες και όπου θες είτε είναι το amPlug είτε το Zoom3 ή το Pandora Box που αναφέραμε και είναι πιο πολυ-εργαλεία και θα σου δώσουν άλλες δυνατότητες για practice (ή και live/studio ακόμα).

Το Vox amPlug από προσωπική εμπειρία βγάζει ωραίο καθαρό ήχο αλλά σε περιορίζει αν θέλεις να βάλεις μέσα πράγματα όπως μετρονόμο, backing rythms etc. για practice. Πρέπει να μπoύνε από εξωτερική πηγή που ευτυχώς παίρνει το amPlug. Με το Pandora box είχα ενθουσιαστεί με το τι μπορεί να κάνει ένα μικρό κουτάκι και με βόλεψε πάρα πολύ ιδίως με τα integrated effects και το simulation ενισχυτών για να γίνεται το practice λίγο πιο ενδιαφέρον, χωρίς καλώδια και χωρίς να ενοχλώ κανέναν :p.

Επίσης ένα άλλο μείον που βρήκα στο amPlug (και κατ'επέκταση στα amPhones) είναι η μη ύπαρξη εναλλακτικής τροφοδοσίας από το ρεύμα. Διότι δεν είναι καιρός να αλλάζουμε μπαταρίες κάθε 3 και 2....

Ναι τελικά όσο περνάνε οι μέρες και ωριμάζουν κάποιες σκέψεις, τείνω  στην λύση ενός καλού (σχετικό πάντα)  σετ ακουστικών που να μπορεί να συνδυαστεί στο μέλλον με ένα Pandora box (ή κάτι παρόμοιο). Στην παρούσα φάση αν δώσω βέβαια γύρω στα 100€ για ακουστικά (σκέφτομαι τα Sennheiser HD-280 Pro- καμιά γνώμη???-) δεν θα με πάρει για κάτι παραπάνω από το Vox amPlug. Πιστεύω προς το παρόν με αυτά να είμαι οκ

Ναι τελικά όσο περνάνε οι μέρες και ωριμάζουν κάποιες σκέψεις, τείνω  στην λύση ενός καλού σετ ακουστικών που να μπορεί να συνδυαστεί στο μέλλον με ένα Pandora box (ή κάτι σχετικό). Στην παρούσα φάση αν δώσω βέβαια γύρω στα 100€ για ακουστικά (σκέφτομαι τα Sennheiser HD-280 Pro- καμιά γνώμη???-) δεν θα με πάρει για κάτι παραπάνω από το Vox amPlug. Πιστεύω προς το παρόν με αυτά να είμαι οκ

Trending...

Νέα θέματα

Back