Pray Before I Die

Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
1,058
Λοιπόν, ανεβάζω ένα πρότζεκτ που δουλεύω εδώ και μερικές μέρες. Είναι ένα ταπεινό tribute σε έναν μουσικό μου ήρωα ο οποίος μου έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή, όχι μόνο μουσικά. Μιλάω για τον John Cambell. Το ύφος του κομματιού είναι ευθέως επηρεασμένο από τη μουσική του Campbell.

Ελπίζω να σας αρέσει.

JJ

Υ.Γ. Ακούγεται δυνατά  ;)

Pray_Before_I_Die.mp3

Attachments

Σπύρο... τι είναι τούτο;

Σαν soundtrack- κάτι ανάμεσα από ParisTexas, ή ταινίας του Tarrantino ή του Lynch- road movie κατάσταση που ξεσπά στο τέλος...

Ατμοσφαιρικό και γκαζάτο...

Thumbs up από εμένα...  

Πάρα πολύ καλό.

Σπύρο ήθελα και παλιότερα να εκφράσω το θαυμασμό μου για το μουσικό σου επίπεδο, κρίνοντας από τις ηχογραφήσεις που ανεβάζεις. Να σημειώσω ότι δεν έχουμε ίδια ακούσματα αλλά οι δουλειές που ανεβάζεις έχουν πολύ ενδιαφέρον και ξεπερνούν τα "κουτάκια" των προσπωικών γούστων του καθενός.

Πολύ καλή σύνθεση και ενδιαφέροντα φωνητικά. Εύγε!

Ρε τι μου θυμισες... ;D

Φοβερος ο Campbell και εξαιρετικα τα (λιγοστα) αλμπουμς του.

Κριμα που "εφυγε" τοσο νεος, τουλαχιστον τα αλμπουμς του (κυριως τα "One Believer" και "Howlin Mercy") συνεχιζουν και επηρεαζουν μουσικους.

Το κομματι σου ειναι πραγματικα καλο, το παιξιμο, ο ηχος και η φωνη "μυριζουν" Campbell :)

Άψογο! Μου άρεσε απίστευτα πολύ.Από τα καλύτερα που έχω ακούσει εδώ μέσα.Τα σέβη μου που επέλεξες να κάνεις tribute στον συγκεκριμένο ;)

Παιδιά χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Η ατμόσφαιρα είναι σαφώς επηρεασμένη και από το γενικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Σπύρο... τι είναι τούτο;

Σαν soundtrack- κάτι ανάμεσα από ParisTexas, ή ταινίας του Tarrantino ή του Lynch- road movie κατάσταση που ξεσπά στο τέλος...

Ατμοσφαιρικό και γκαζάτο...

Thumbs up από εμένα... 
Terry, είσαι μέσα. Κάπως έτσι μου ακούγεται κι εμένα.

Πάρα πολύ καλό.

Σπύρο ήθελα και παλιότερα να εκφράσω το θαυμασμό μου για το μουσικό σου επίπεδο, κρίνοντας από τις ηχογραφήσεις που ανεβάζεις. Να σημειώσω ότι δεν έχουμε ίδια ακούσματα αλλά οι δουλειές που ανεβάζεις έχουν πολύ ενδιαφέρον και ξεπερνούν τα "κουτάκια" των προσπωικών γούστων του καθενός.

Πολύ καλή σύνθεση και ενδιαφέροντα φωνητικά. Εύγε!
Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ. Το ότι ξεπερνάω το φράγμα του μουσικού σου γούστου ενίοτε είναι πολύ ενθαρρυντικό και με τιμά.

Ρε τι μου θυμισες... ;D

Φοβερος ο Campbell και εξαιρετικα τα (λιγοστα) αλμπουμς του.

Κριμα που "εφυγε" τοσο νεος, τουλαχιστον τα αλμπουμς του (κυριως τα "One Believer" και "Howlin Mercy") συνεχιζουν και επηρεαζουν μουσικους.

Το κομματι σου ειναι πραγματικα καλο, το παιξιμο, ο ηχος και η φωνη "μυριζουν" Campbell :)
Έφυγε υπερβολικά νωρίς φίλε Waterfall. Ας θυμόμαστε λοιπόν τη μουσική του, όπως μπορούμε. Σε ευχαριστώ πολύ.

Άψογο! Μου άρεσε απίστευτα πολύ.Από τα καλύτερα που έχω ακούσει εδώ μέσα.Τα σέβη μου που επέλεξες να κάνεις tribute στον συγκεκριμένο ;)
Αγαπητέ πολυτάλαντε Vasmar, δεν ήξερα ότι σου αρέσει ο Campbell. Άλλη μια απόδειξη ότι είσαι ένας ξεχωριστός νέος μουσικός  :).

Ποτε δεν ημουν μεγαλος fan του Cambell(εκτος ισως απο το a Man & His Blues μαλλον και λογω Earl).Hταν ομως σιγουρα ιδιαιτερος μουσικος.

Αυτο ομως ειναι εξαιρετικο tribute και πραγματικα εχει αυτο που ειπε ο Waterfall.Mυριζει

παντου John Cambell και μυριζει τοσο ωραια που σκεφτομαι να αρχισω να τον ξανακουω.

Το πιο ολοκληρωμενο σου πιστευω και με τη φωνη οπως πρεπει ;).

Επισης μ αρεσε η ζεστη lo fi παλιακη ηχογραφηση και με το πρεπον βαθος για το κομματι.

Σπυρακλα ευγε!Εδωσες ρεστα.

gvour είπε:
Ποτε δεν ημουν μεγαλος fan του Cambell(εκτος ισως απο το a Man & His Blues μαλλον και λογω Earl).Hταν ομως σιγουρα ιδιαιτερος μουσικος.

Αυτο ομως ειναι εξαιρετικο tribute και πραγματικα εχει αυτο που ειπε ο Waterfall.Mυριζει

παντου John Cambell και μυριζει τοσο ωραια που σκεφτομαι να αρχισω να τον ξανακουω.

Το πιο ολοκληρωμενο σου πιστευω και με τη φωνη οπως πρεπει ;).

Επισης μ αρεσε η ζεστη lo fi παλιακη ηχογραφηση και με το πρεπον βαθος για το κομματι.

Σπυρακλα ευγε!Εδωσες ρεστα.
Να 'σαι καλά Γιώργο. Και να τον ξαναπιάσεις τον Campbell οπωσδήποτε!

Πολύ ωραίο φίλε μου. Και εξαιρετικό το mood!

Καλά ρε παιδιά τι πάθατε όλοι ξαφνικά με το "γλίστρημα" (το slide εννοώ)? Επιδημία έπεσε? :)

fusiongtr είπε:
Πολύ ωραίο φίλε μου. Και εξαιρετικό το mood!

Καλά ρε παιδιά τι πάθατε όλοι ξαφνικά με το "γλίστρημα" (το slide εννοώ)? Επιδημία έπεσε? :)
Thank you Στράτο. Όσον αφορά το slide, προσωπικά το είχα καιρό άχτι να κάνω κάτι "καμπελικό" δοκιμάζοντας να πλησιάσω την τεχνοτροπία του.

Ότι είναι soundtrack-ικό είναι.

Αφού Ο Τέρρυ άρχισε να αραδιάζει ταινίες, θα το κάνω και εγώ - Dead Man/Jarmusch  δηλαδή Neil Young.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΣΟΥ  track. Όταν μπήκε στο 2:38, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελα!!! 8) Η φωνή σου μου αρέσει (ωραίο και το reverb επ' αυτής) .

Στα αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ, απλά δεν μπορώ να γράψω διθυράμβους , δεν ήπια καφέ ακόμα Σπύρο Σταύρο.  ;D ;D

Το slide ειδικά στο δυναμικό κομμάτι δεν είναι καθόλου άσχημο. Τουναντίον.

Μου αρέσει πολύ το βιμπράτο σου στο slide. Με νεύρο και γούστο.

Στο κομμάτι έχω κάποιες αντιρρήσεις/επιφυλάξεις (αλλίμονο) αλλά δεν αλλάζουν το γεγονός ότι είναι ωραίο κομμάτι.

Να τις πω για να μην σκάσω.

α) Φωνή. Τι τα θες τα autotune/chorus/delay/ξέρωγωτιέχεις; Ξέρω ότι είναι χαμηλά ρέτζιστρα (που ίσως σε υποχρεώνει το slide κούρδισμα) και φοβάσαι τα γυρίσματα αλλά βγες από τη "σπηλιά" και τραγούδα με conviction και θα δεις που και μπορείς και θα ναι καλύτερα.

β) Καλός ο Cooder αλλά θα ήθελα μια παραγωγή περισσότερο "σκοτεινή" Joe Henry, T. Bone κλπ.

Τόση καθαρότητα και ευκρίνεια δεν του πάει. Βρώμισε τα λίγο. Σκοτείνιασέ το.

γ) Ανέβηκες στην ένταση. Πες και προς το τέλος τους στίχους με ένταση για να έρθει η κορύφωση. Η ηχητική κορύφωση (ΚΤΜ πάντα) πρέπει να ενοποιηθεί με την στιχουργική κορύφωση του δρώμενου (σ' έφτιαξα; ) με την αντίστοιχη ένταση στη φωνή (μην το κάνεις και freerock).

Αν δεν έχεις ήδη υγραθεί από τα παραπάνω σημαίνει ότι I am loosing my touch με τους άνδρες πλέον και θα πρέπει να αρκεστώ στις γυναίκες.

Το μπράβο για το τραγούδι το έχεις εξ αρχής και δεδομένο.

........... πάω για καφέ break........ :)

Κώστας, Λάκης efxaristo poly.

Στα αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ, απλά δεν μπορώ να γράψω διθυράμβους , δεν ήπια καφέ ακόμα Σπύρο Σταύρο.
Λάκη, πιες καφέ και ξαναέλαμανα γιατί χρειάζομαι μπουστ ;D. Stavros

α) Φωνή. Τι τα θες τα autotune/chorus/delay/ξέρωγωτιέχεις; Ξέρω ότι είναι χαμηλά ρέτζιστρα (που ίσως σε υποχρεώνει το slide κούρδισμα) και φοβάσαι τα γυρίσματα αλλά βγες από τη "σπηλιά" και τραγούδα με conviction και θα δεις που και μπορείς και θα ναι καλύτερα.
Εδώ διαφωνούμε Κώστα. Η φωνή στο συγκεκριμένο, πρέπει να είναι σε σπηλιά. Για την ακρίβεια σε μια σπηλιά στην κόλαση απ' όπου φωνάζει. Autotune δεν υπάρχει. Υπάρχει μπόλικο reverb και λίγο delay βέβαια.

Καλός ο Cooder αλλά θα ήθελα μια παραγωγή περισσότερο "σκοτεινή" Joe Henry, T. Bone κλπ.Τόση καθαρότητα και ευκρίνεια δεν του πάει. Βρώμισε τα λίγο. Σκοτείνιασέ το.
Ναι, ήθελα κι άλλο αλλά σε θέματα παραγωγής, μέχρι εκεί φτάνω.

γ) Ανέβηκες στην ένταση. Πες και προς το τέλος τους στίχους με ένταση για να έρθει η κορύφωση. Η ηχητική κορύφωση (ΚΤΜ πάντα) πρέπει να ενοποιηθεί με την στιχουργική κορύφωση του δρώμενου (σ' έφτιαξα; ) με την αντίστοιχη ένταση στη φωνή (μην το κάνεις και freerock).
Δεκτόν και ωραίον. Θα το κοιτάξω μήπως γράψω και δυο στροφές για το δυναμικό κομμάτι.

Αν δεν έχεις ήδη υγραθεί από τα παραπάνω σημαίνει ότι I am loosing my touch με τους άνδρες πλέον και θα πρέπει να αρκεστώ στις γυναίκες.
Πάω για να μπω σε στεγνωτήριο. Το 'χεις. ;D

Jazzjoker είπε:
Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ.
Να 'σαι καλά αρχηγέ μου!

Λευτέρης. ;)

Ουδείς... πρόβλημα, απλώς το επισημαίνω για να μη λένε ότι κυκλοφορώ με πολλά ονόματα  ;D

Την καλημέρα μου!

sfaku είπε:
Να 'σαι καλά αρχηγέ μου!

Λευτέρης. ;)

Ουδείς... πρόβλημα, απλώς το επισημαίνω για να μη λένε ότι κυκλοφορώ με πολλά ονόματα  ;D

Την καλημέρα μου!
Ουπς, συγγνώμη Λευτέρη αλλά όπως ίσως έχεις ήδη παρατηρήσει, τα ονόματα δεν πολυέχουν σημασία εδώ:

δεν ήπια καφέ ακόμα Σπύρο Σταύρο
  ;D

Σπύρε  δεν μου άρεσε ...  καλή , φιλότιμη  προσπάθεια , αλλά ...είναι λεπτές  οι ισορροπίες σε αυτές  τις  μουσικές ( ιδιαίτερο ύφος ,άποψη και προσέγγιση )

στα standards είσαι  κορυφή

παντα φιλικα !

lgbesios είπε:
Σπύρε  δεν μου άρεσε ...  καλή , φιλότιμη  προσπάθεια , αλλά ...είναι λεπτές  οι ισορροπίες σε αυτές  τις  μουσικές ( ιδιαίτερο ύφος ,άποψη και προσέγγιση )

στα standards είσαι  κορυφή

παντα φιλικα !
Λευτέρη, σε ευχαριστώ για την ακρόαση και το σχόλιο. Δεν ανεβάζω κομμάτια για να δέχομαι μόνο καλές κριτικές. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την τοποθέτησή σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back