Loki είπε:
Δεν νομίζω να ξεκίνησε κανείς να σπουδάσει μουσική τεχνολογία με απώτερο σκοπό κάποια στιγμή να περάσει από κάποιον διαγωνισμό και να διδάξει, μπορεί να του συμβεί και να το κυνηγήσει κάποια στιγμή για επαγγελματική αποκατάσταση αν δεν μπορεί να απασχοληθεί πουθενά αλλού αλλά σίγουρα δεν είναι το όνειρο κανενος επίδοξου φοιτητή.
Το αν μπορεί λοιπόν να αναγνωριστεί το πτυχίο της σχολής που θα διάλεγα για διαγωνισμό με πρόσληψη καθηγητών εμένα προσωπικά δεν θα με επηρέαζε καθόλου στην επιλογή μου.
Καλό είναι βέβαια να γνωρίζεις τι δυνατότητες έχει μετά το κάθε πτυχίο της σχολής που θα επιλέξεις.
@Loki Γιατί δεν είναι το όνειρο κανενός επίδοξου φοιτητή;
Κάποιων είναι να διδάξουν το αντικείμενο των σπουδών τους.
Στο Α.Π.Θ. υπάρχει μεταπτυχιακό για τον Ήχο και την Μουσική Τεχνολογία,οπότε και ακαδημαϊκό ενδιαφέρον υπάρχει και ζήτηση από τους φοιτητές.
Σίγουρα από όσους Μουσικούς Τεχνολόγους γνωρίζω, οι περισσότεροι ήθελαν να κάνουν δικό τους στούντιο,παραγωγές,εργασία σε μεγάλες συναυλίες,κ.λ.π. αλλά όταν τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν σφίξει στα προαναφερθέντα,καλό είναι να ξέρουν οι επίδοξοι σπουδαστές ότι σαν "χαρτί" με το ένα μπορείς να έχεις περισσότερες εργασιακές επιλογές.
Και πέρα από την εκπαίδευση η συμμετοχή σε διαγωνισμούς τύπου ΝΕΡΙΤ,δεν είναι αμελητέα,όταν τη χώρα και τον κλάδο μαστίζει τόση ανεργία.
Αυτή τη στιγμή ξέρω Μουσικούς Τεχνολόγους από τις σχολές Ρεθύμνου και Κεφαλονιάς που εργάζονται στα Μουσικά Εργαστήρια των κ.δ.β.μ με καθαρό ωρομίσθιο 12,5€.Αναδρομική πληρωμή μεν,αλλά είναι και αυτή μια αξιοπρεπής επιλογή
επιβίωσης.
Και κ.δ.β.μ έχει κάθε δήμος.
Καλό είναι λοιπόν,να μην παραγνωρίζονται τα παραπάνω,γιατί είναι σημαντικές εργασιακές επιλογές.
το κοστος ζωης παντως ειναι διαφορετικο για καθε ανθρωπο, επρεπε να μου πεις ποσοι 18αριδες μπορουν να μαγειρεψουν οτιδηποτε… μπορεις παντως να προσπαθησεις να μπεις διπλα στο σπιτι σου, να κανεις αιτηση στην εστια, να μαθεις να μαγειρευεις κτλ δεν ειναι ακατορθωτα πραγματα.
Σίγουρα το κόστος ζωής είναι διαφορετικό για κάθε άνθρωπο,απλά τόνισα στις περιπτώσεις που προανέφερα ότι πρόκειται για Κέρκυρα,Κεφαλονιά,Ρέθυμνο που έχουν ακριβότερο κόστος ζωής από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα αστικά κέντρα και κανείς φοιτητής δεν μπορεί να αποφύγει το "καπέλο" αυτό.
Και μέσω πανελληνίων Μουσική Τεχνολογία δυστυχώς μπορεί να σπουδάσει μόνο σε αυτά τα μέρη,δηλαδή δυστυχώς, δεν μπορεί να μπει "δίπλα στο σπίτι του" όπως έγραψες.