Band καταλαβαινω απολυτα τι λες. Εν μερη υποστηριζω την αποψη οτι ειναι απαραιτητο να εχεις γνωση του "θεματος" πριν πας να παιξεις, και συμφωνω με τη λογικη του οτι πολλες φορες βρισκομαστε προ τετελεσμενων γεγονοτων οσον αφορα το "πασαρισμα" μουσικων απο τα οπτιακουστικα μεσα.
Παρολαυτα, θα ειμαι αδικος, αν στα 22 μου χρονια, αρχιζω να κατακρινω των 16χρονο, που αφιερωνοντας ωρες απο τη σχολικη ζωη του, παιζει σε μια μπαντα. Και βεβαια, ακομα περισσοτερο εαν του απαγορευσω να παιξει με τη μπαντα του σε καποιο χωρο ή ακομα και σε καποιο οπτιακουστικο μεσο, επειδη δεν εχει τις βασεις γι'αυτο.
Ισα ισα, που πιστευω οτι στα 30 που βρισκεσαι, εχεις μια μικρη "διαφορα" με το τι κανει η σημερινη νεολαια. Δεν λεω οτι ολοι βγαινουν μουσικαρες, αλλα αν κανεις μια βολτα απο μουσικα σχολεια ( και κυριως φεστιβαλ τους, οπου παρουσιαζονται ολα τα συνολα που εχει το σχολειο ), θα μεινεις εκπληκτος, πως παιδια, που στην ουσια δεν εχουν κανενα πτυχιο ( τα μουσικα σχολεια ειναι μια πληγη γιατι ενω παρεχουν μουσικη εκπαιδευση, δεν την πιστοποιουν ) ανταποκρινονται τοσο ωραια στη μουσικη.
Και το πιο σημαντικο στο κατω κατω, αυτο δεν ειναι? Να βλεπεις ανθρωπους να "υπηρετουν" οπως μπορουν μια τεχνη! Οι περισσοτεροι απο αυτους τους ερασιτεχνες, δεν το κανουν για τα χρηματα και σιγουρα δεν παιρνουν την δουλεια των επαγγελματιων. Εχουν σπαταλησει ομως ωρες και χρημα, στο να εξοπλιστουν, να μαθουν να πατανε 3 νοτες και να βγαινουν με χαρα να τις παρουσιαζουν! Εξαλλου, δεν αναγκαζουν κανεναν να παει να τους δει, οπως επισης, δεν βγαζουν και σημαντικα λεφτα απο αυτο. Και που ξερεις...ειχα εναν μαθητη, που στα 16 του, αποφασισε να παει να συνεχισει πιανο ( μετα απο 3 χρονια αρμονιο ). Αυτη τη στιγμη, με βαζει κατω και μου διδασκει κυριολεκτικα οτι "αποκτησε" εκεινος μεσα σε 1,5 χρονο! Παρολαυτα, οταν παμε σε πιο κλασσικα κομματια, "κολωνει" γιατι απλα βαριεται να διαβασει! Ομως για μενα αυτο δεν σημαινει τιποτα. Του βγαζω το καπελο, που καταφερε απο τις λιγες κλασσικες γνωσεις που αποκτησε, να μελετησει κομματια, που εγω φανταζομαι οτι θα μπορουσα να παιξω!
Οποτε ας μην ειμαστε τοσο "απαιτητικοι" και "απολυτοι" σε θεματα μουσικης παιδειας και αναπαραγωγης. Εξαλλου, πολλοι τζαζ πιανιστες που εβγαλε η Νεα Ορλεανη, επαιζαν σε "μπορντελα" και σε "χαμομπαρ" και δεν ηξεραν καν τι ειναι ανιουσα μελωδικη! :roll: Γι'αυτο και η μουσικη ειναι τεχνη, και οχι επιστημη!!