Πώς θα πετύχω αυτόν τον ήχο;

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Λοιπόν θα σας ρωτήσω κάτι αλλά δε θα γελάσετε ούτε θα με πάρετε με τις ντομάτες ...ΟΚ?

pointlaugh.gif

Θέλω να πετύχω αυτόν τον ήχο στην κιθάρα.

Πώς θα το κάνω? Δε μου φαίνεται για chorus... Σίγουρα παίζει στη θέση 2 της strat αλλά δεν αρκεί... Κάτι άλλο κάνει!

Περισσότερες πληροφορίες δε δίνω για το κομμάτι! Όποιος κατάλαβε-κατάλαβε :D:D:D

Ψιλο-παρόμοιος ήχος είναι και αυτός.

Λοιπόν τι λέτε? Καμιά ιδέα?

Μου μοιάζει να έχει reverb, ένα πολύ κοντό delay και κάποιο detune ισως. Με palm mute.

Εννοείς το ήχο που παίζει την φράση έτσι ?

Λίγο reverb, τρανζιστοράτος ενισχυτής ...και ίσως ενα Mxr Phaser 45.

Είναι ενα πεταλάκι με μικρό phase το οποίο ξεγελά πολύ τον ακροατή...μοιάζει κάποιες φορές με chorus και univibe παρά με phaser...

Ρώτα και τον David Gilmour, κάτω απο τα rack του είχε και ενα τόσο δα θαυματουργό πεταλάκι...

Λοιπόν απόσο μπορώ να καταλάβω μιλάμε για μικρή ουρά απο Delay.. ελάχιστο phaser (ίσα ίσα να γίνεται αντιληπτό) και palm mute (ελαφρύ..ίσα ίσα να muteάρεις την χορδή). Για το τί ενισχυτή χρησιμοποιεί θα σε γελάσω...αλλα δεν μου φένεται για λαμπάτο.. :)

τυπικος ηχος δεκαετιας 80 (sade?)
compression (BOSS η MXR DYNACOMP)+CHORUS+DELAY+REVERB+ROLAND JAZZ CHORUS 120

ΘΕΣΗ 4 ΦΥΣΙΚΑ :!:
Γιατί λες συγκεκριμένα για τους συγκεκριμένους κομπρέσορες?

Επίσης, τι χαρακτηριστικό έχει στον ήχο του ο ROLAND JAZZ CHORUS?

Ξεθάβω το θέμα (αν και αυτό το search μου βγάζει την πίστη... :roll: ) για να μη χαλάσω άλλο topic.

http://rapidshare.de/files/26773728/DiafanaKrina_Kousko.mp3.html

Η κιθάρα σε αυτό τραγούδι τι είδους εφέ έχει και ακούγεται τόσο ιδιαίτερα;

Φαντάζομαι τόνους reverb...Κάτι ακόμα;

Tele είναι άραγε; :D

ΘΕΣΗ 4 ΦΥΣΙΚΑ :!:
Μετάφραση για τους υπόλοιπους (Βόρειους και μη... :lol:):

Θέση 2 εννοεί παιδιά....:lol:

Η κιθάρα σε αυτό τραγούδι τι είδους εφέ έχει και ακούγεται τόσο ιδιαίτερα;

Φαντάζομαι τόνους reverb...Κάτι ακόμα;

Tele είναι άραγε; :D
Εγώ "ακούω" Tele με πολύ reverb και ίσως κάποιο slap back delay...

EDIT: Τώρα που το σκέφτομαι...Δεν μπορεί να είναι τελε γιατί κάνει χρήση tremolo εκτός αν έχει Bigsby....:roll:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
η κιθαρα ειναι μια tele με τρεμολο απο στρατ & με 2 διπλους (στο συγκεκριμενο ειναι σπλιταρισμενος ο κατω) Di Marzio paf & κοντη σκαλα που εχω "φτιαξει" εγω για τον Κυριακο (που παιζει το θεμα αυτο) Με εφε τo reverb (chamber 2 ) απο την TONELAB SE σε εναν VOX AC 30 :wink:

H κιθαρα βεβαια καμμια σχεση με τελε δεν εχει ειναι περισσοτερο κοντα στην φιλοσοφια της PRS :wink: (εχει σωμα σκαφος απο μαονι ,καπακι απο σφενδαμο και μπρατσο μαονι με εβενο.)

ο Νικος παιζει με μια Samick RL4 & μια κλασσικη τελε που του εχω φτιαξει με λιγα απλα πεταλια και για ενισχυτη χρησιμοποιει τον PEAVEY CLASSIC 50 (212)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ Shadows το κομμάτι! μήπως έχει κανα ελαφρύ echo ή πολύυυυ λίγο delay? Δεν ξέρω βέβαια, ας μας πει κάποιος που έχει βγάλει τον ήχο...

--------------edit-------------

Τώρα είδα το ποστ του SF, μέχρι να απαντήσω γιναν άλλα 3 ποστς!

η κιθαρα ειναι μια tele με τρεμολο απο στρατ & με 2 διπλους (στο συγκεκριμενο ειναι σπλιταρισμενος ο κατω) Di Marzio paf & κοντη σκαλα που εχω "φτιαξει" εγω για τον Κυριακο (που παιζει το θεμα αυτο) Με εφε τo reverb (chamber 2 ) απο την TONELAB SE σε εναν VOX AC 30 :wink: H κιθαρα βεβαια καμμια σχεση με τελε δεν εχει ειναι περισσοτερο κοντα στην φιλοσοφια της PRS :wink: (εχει σωμα σκαφος απο μαονι ' date='καπακι απο σφενδαμο και μπρατσο μαονι με εβενο.)

ο Νικος παιζει με μια Samick RL4 & μια κλασσικη τελε που του εχω φτιαξει με λιγα απλα πεταλια και για ενισχυτη χρησιμοποιει τον PEAVEY CLASSIC 50 (212)[/quote']

Πλήρης και άμεση πληροφόρηση!

Θενκ γιου Superfunk! 8)

Trending...

Νέα θέματα

Back