Με τόση μπύρα ποιός σου εμπιστεύεται να κουβαλήσεις ενισχυτές;Nikolas είπε:Για το φεστιβάλ μπορώ να:
β. Κουβαλήσω ότι γουστάρετε, όποτε γουστάρετε.
ε. Να βγω να κολλήσω αφίσες.
Το καλοκαίρι, βάζω τον κήπο μου και φιλοξενώ και τη Ρόδο...audiokostas είπε:Όσοι έχετε να συμβάλλετε με κάποια ιδέα, ευπρόσδεκτοι.
Λογικά όλοι οι κιθαρίστες θα μου δώσουν τους ενισχυτές των μπάσων!audiokostas είπε:Με τόση μπύρα ποιός σου εμπιστεύεται να κουβαλήσεις ενισχυτές;
Και πάνω από 5 επίσης δε λέει !audiokostas είπε:Μπορεί να ανεβαίνει ένα γκρουπ ανά ημίωρο το οποίο σημαίνει πειθαρχία, οργάνωση, λιτός προσωπικός εξοπλισμός και όλοι παίζουν με τους ίδιους amps. Αμφιβάλλω αν είναι εφικτό έστω και δύο από τα τέσσερα με πολλά γκρουπ. Με αυτό τον τρόπο βέβαια ανεβαίνουν στη σκηνή το δυνατόν περισσότεροι αλλά ούτε θα προλάβουν να πουν πολλά αλλά ούτε και να μερακλώσει ο κόσμος. Από την άλλη κάτω από 4 δε λέει.
Κ γι αυτό θα ήταν προτιμότερο για μένα, να έχουν προαποφασίσει 4 μπάντες κ να έχουν συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα υποστηρίξει ή όχι το νοιζ.Το θέμα είναι ποιός (οι δημοκρατικές διαδικασίες στην οργάνωση μιας εκδήλωσης είναι συνταγή αποτυχίας) θα το πάρει επάνω του και θα επιλέξει αυτά τα γκρουπ.
Το φορουμ δε νομίζω ότι θα θέλει να θέσει υπό την αιγίδα του (πέραν της υποστήριξης που μπορεί να παρέχει) σε κάτι που θα επιλεγεί από ένα (ή περισσότερα) άτομο. Και δεν ξέρω αν το νοιζ θα ήθελε να (ξανα)μπει στη διαδικασία επιλογής, εκκλήσεων και αντεκκλήσεων.
Το εισιτήριο διαμορφώνεται έχοντας πρώτα υπολογίσει το τυχόν κόστος.Το εισιτήριο, σωστά θα καλύπτει τα έξοδα αλλά ποιός εισπράττει και ποιός πληρώνει.
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το θέμα εισιτηρίου. Αλλά θα πρέπει να το δούμε.Nikolas είπε:Σοβαρά τώρα πάντως, ΕΙΝΑΙ καλή ιδέα, απλά θέλει πολύ τρέξιμο... Για τον χώρο, αν φαντάζομαι καλά, με το κατάλληλο ποσό τον έχουμε, και φυσικά θέλει και εισιτήριο. Τα κέρδη (μετά τα έξοδα) στις μπάντες equally. (<- Ξέρω, ξέρω... ρομαντικός του κερατά... τι να κάνουμε; )
Δεν το έγραψα, αλλά συμφωνώ κ εγώ.audiokostas είπε:Όσο για το θέμα των κερδών, αντίθετα με τα πιστεύω σου, εφόσον πρόκειται για ερασιτεχνικά γκρουπ που θα έχουν στην εκδήλωση μικρό χρόνο παρουσίας και προερχόμενα από μια πρωτοβουλία εν είδη παρέας, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόθεση αποποίησής τους
εεεε τότε ας γίνει διαγωνισμός μέσα στο νοιζ όπως στο finishing bullshit με τους JBJ... Οι 4 καλύτερες μπάντες παίζουν στο φεστιβάλ! Απλά πράγματα.The Genius Loci είπε:Αφού δε το λέει κανένας θα το πω εγώ: το βασικό πρόβλημα σε τέτοιες "συντεχνιακές" εκδηλώσεις, είναι ο κίνδυνος να "στραβώσει" αυτός που η μπάντα του δεν έχει επιλεγεί για συμμετοχή. Διότι, όπως πάλι σωστά λέει ο σοφός Κουστάκς, ΔΕΝ χωράνε δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιος πρέπει να πει "εσύ θα παίξεις, εσύ όχι".
Και τι σταματάει οποιονδήποτε να ανταλλάξει 2 πμ κ να κανονίσει καμιά 2 πρόβες κ να κάνει ένα προτζεκτ με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει κ να το κάνει κ μπάντα για λίγο καιρό;govanmaniac είπε:Ένα ΝΟΙΖ φεστιβάλ όμως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μουσικοί που δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους, έπαιζαν μαζί. Για να μην υπάρχει αναρχία και μπάχαλο, θα μπορούσαν να προ-καθοριστούν line ups και τραγούδια για κάθε line up.
Αυτό μάλιστα θα μέτραγε πολύ αν και θα ήθελε πολύ συντονισμό, το καταλαβαίνω.
Συνεχίζω να το καταψηφίζω αυτόεεεε τότε ας γίνει διαγωνισμός μέσα στο νοιζ όπως στο finishing bullshit με τους JBJ... Οι 4 καλύτερες μπάντες παίζουν στο φεστιβάλ! Απλά πράγματα.
το ότι δεν πρόκειται να κανονίσει κανείς να δημιουργήσει μια μπάντα, για ένα και μόνο event, στο οποίο θα πάιξουν συνολικά 4 μπάντες (που ήδη στο μυαλό μου έρχονται 4-5 υποψήφιες και δεμένες μπάντες) και που το πιθανότερο είναι ότι τελικά η νεοσύστατη μπάντα δεν θα παίξει....Evilnye είπε:Και τι σταματάει οποιονδήποτε να ανταλλάξει 2 πμ κ να κανονίσει καμιά 2 πρόβες κ να κάνει ένα προτζεκτ με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει κ να το κάνει κ μπάντα για λίγο καιρό;
Εύη, ο εξοπλισμός, πίστεψέ με, είναι το μικρότερο πρόβλημα.Evilnye είπε:Χίλιες φορές με προειδοποίηση παιδιά αυτός είναι ο εξοπλισμός, δεν αλλάζει τίποτα μετά την έναρξη. Ας μην έχουν κ όλοι οι κιθαρίστες τον απόλυτο ήχο που ονειρεύονται. Ας μπει κ κανένας ηχολήπτης στο παιχνίδι, ότι δες τι έφτιαξα με τι υλικό![]()
Σιγά βρίσκεις 4 5 μουσικάρες τους λες παιδιά αυτά κ αυτά παίξτε, μια δυο βδομάδες τρελές πρόβες κ θα τα μαζέψουν όλαgovanmaniac είπε:το ότι δεν πρόκειται να κανονίσει κανείς να δημιουργήσει μια μπάντα, για ένα και μόνο event, στο οποίο θα πάιξουν συνολικά 4 μπάντες (που ήδη στο μυαλό μου έρχονται 4-5 υποψήφιες και δεμένες μπάντες) και που το πιθανότερο είναι ότι τελικά η νεοσύστατη μπάντα δεν θα παίξει....
Και ποιός παίζει πότε .&-The Genius Loci είπε:Κάποιος πρέπει να πει "εσύ θα παίξεις, εσύ όχι".
Όχι απαραίτητα (και το 1ο Νοιζ live ήταν δύο τίγκα μέρες, ναι εντάξει στο Lazy αλλά ήταν) αλλά αν είναι μία μέρα πρέπει να αρχίσει νωρίς με 5 ή 6 γκρουπ στη βραδιά. Αυτά τα "όχι πριν τις 11", με την καμμία.Ααα και κάτι άλλο, νομίζω ότι 2 μέρες είναι απίθανα υπερβολικό!
Αν και αυτό έχει γίνει, αν θέλεις να παρουσιάσεις τρία τέσσερα κομάτια (πέρα από στάνταρ forms βλ. blues) με άτομα που δεν έχεις προσωπική σχέση, θέλει δουλειά.Ένα ΝΟΙΖ φεστιβάλ όμως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μουσικοί που δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους, έπαιζαν μαζί. Για να μην υπάρχει αναρχία και μπάχαλο, θα μπορούσαν να προ-καθοριστούν line ups και τραγούδια για κάθε line up.
Εύη μου, σωστό αυτό και ισχύει γενικά! Συμφωνώ. Εδώ όμως μιλάμε για συγκεκριμένο φεστιβάλ ως αυτοσκοπό, δεν μιλάμε γενικά για δημιουργία μπάντας και κινήτρων..Εν τω μεταξύ , εσύ η ίδια αναρωτήθηκες ποιά θα είναι η ταυτότητα του φεστιβάλ και γιατί θα πρέπει να μπει το λογότυπο του ΝΟΙΖ στην εκδήλωση ή όχι....Evilnye είπε:Και τέλος πάντων γιατί να μην βρεθείς να παίξεις με κόσμο ανεξαρτήτως του πόσα event θα παίξεις; Για την ακρίβεια έχω καταλήξει καιρό ότι θα προτιμούσα γκρουπ που να το νοιάζει πολύ λιγότερο το λάιβ από την ίδια τη μουσική και τη χαρά του να παίζεις με άλλους, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα.