Πως θα μπορούσε να γίνει ένα Noiz.gr Live;

Για το φεστιβάλ μπορώ να:

α. Πιώ μπύρα

β. Κουβαλήσω ότι γουστάρετε, όποτε γουστάρετε.

γ. Να ΜΗΝ παίξω (μην ακούσω τίποτα κουλό).

δ. Πιω μπύρα

ε. Να βγω να κολλήσω αφίσες.

στ. Πιω μπύρα

Κάπως έτσι τέλος πάντων...  

Nikolas είπε:
Για το φεστιβάλ μπορώ να:

β. Κουβαλήσω ότι γουστάρετε, όποτε γουστάρετε.

ε. Να βγω να κολλήσω αφίσες.
Με τόση μπύρα ποιός σου εμπιστεύεται να κουβαλήσεις ενισχυτές;

Ούτε αφίσες να κολλήσεις δεν θα σου δώσουν.

Υπάρχουν πάντως ιδέες και αρχίζουν και κυκλοφορούν υπεργείως και υπογείως.

Όσοι έχετε να συμβάλλετε με κάποια ιδέα, ευπρόσδεκτοι.

audiokostas είπε:
Όσοι έχετε να συμβάλλετε με κάποια ιδέα, ευπρόσδεκτοι.
Το καλοκαίρι, βάζω τον κήπο μου και φιλοξενώ και τη Ρόδο...

audiokostas είπε:
Με τόση μπύρα ποιός σου εμπιστεύεται να κουβαλήσεις ενισχυτές;
Λογικά όλοι οι κιθαρίστες θα μου δώσουν τους ενισχυτές των μπάσων! ;) Απλό δεν είναι; (μάλλον θα μου δώσουν και τις μπαγκέτες των ντράμμερ καλού κακού). ;D
Σοβαρά  τώρα πάντως, ΕΙΝΑΙ καλή ιδέα, απλά θέλει πολύ τρέξιμο... Για τον χώρο, αν φαντάζομαι καλά, με το κατάλληλο ποσό τον έχουμε, και φυσικά θέλει και εισιτήριο. Τα κέρδη (μετά τα έξοδα) στις μπάντες equally. (<- Ξέρω, ξέρω... ρομαντικός του κερατά... τι να κάνουμε; )

audiokostas είπε:
Μπορεί να ανεβαίνει ένα γκρουπ ανά ημίωρο το οποίο σημαίνει πειθαρχία, οργάνωση, λιτός προσωπικός εξοπλισμός και όλοι παίζουν με τους ίδιους amps. Αμφιβάλλω αν είναι εφικτό έστω και δύο από τα τέσσερα με πολλά γκρουπ. Με αυτό τον τρόπο βέβαια ανεβαίνουν στη σκηνή το δυνατόν περισσότεροι αλλά ούτε θα προλάβουν να πουν πολλά αλλά ούτε και να μερακλώσει ο κόσμος. Από την άλλη κάτω από 4 δε λέει.
Και πάνω από 5 επίσης δε λέει !

Χίλιες φορές με προειδοποίηση παιδιά αυτός είναι ο εξοπλισμός, δεν αλλάζει τίποτα μετά την έναρξη. Ας μην έχουν κ όλοι οι κιθαρίστες τον απόλυτο ήχο που ονειρεύονται. Ας μπει κ κανένας ηχολήπτης στο παιχνίδι, ότι δες τι έφτιαξα με τι υλικό :P

Το θέμα είναι ποιός (οι δημοκρατικές διαδικασίες στην οργάνωση μιας εκδήλωσης είναι συνταγή αποτυχίας) θα το πάρει επάνω του και θα επιλέξει αυτά τα γκρουπ.

Το φορουμ δε νομίζω ότι θα θέλει να θέσει υπό την αιγίδα του (πέραν της υποστήριξης που μπορεί να παρέχει) σε κάτι που θα επιλεγεί από ένα (ή περισσότερα) άτομο. Και δεν ξέρω αν το νοιζ θα ήθελε να (ξανα ;))μπει στη διαδικασία επιλογής, εκκλήσεων και αντεκκλήσεων.
Κ γι αυτό θα ήταν προτιμότερο για μένα, να έχουν προαποφασίσει 4 μπάντες κ να έχουν συγκεκριμένη πρόταση την οποία θα υποστηρίξει ή όχι το νοιζ.

Πχ τη ψηφοφορία θα την καταψήφιζα από τώρα κιόλας  :P

Το εισιτήριο, σωστά θα καλύπτει τα έξοδα αλλά ποιός εισπράττει και ποιός πληρώνει.
Το εισιτήριο διαμορφώνεται έχοντας πρώτα υπολογίσει το τυχόν κόστος.

Δηλαδή, ενοικιάζω τον χ χώρο; Κάνω έναν υπολογισμό συμφωνίας του τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα εισιτήριο (ποτό; χρήματα για αφίσσες οι οποίες αναγκαστικά θα μπουν από την τζέπη εξ αρχής; ). Καμία εκτίμηση σε τι κ πόσο κόσμο (σίγουρα όχι θα φέρω γω 1000). Αν έχεις πάει σε 2 3 λάιβ κάποιας μπάντας έχεις μια ένδειξη του κοινού της. Υπολογίζεις τη χειρότερη βραδιά κ πας ;)

Κατά τ άλλα όμως η ερώτηση που έχει ενδιαφέρον είναι το σε ποιο κοινό θα απευθυνθείς. Και να το παω κ αλλιώς, τι μέλη θα ήθελε να προσελκύσει το νοιζ. Ακροατές ή μουσικούς επαγγελματίες κλπ;

Οπότε ερχόμαστε στο τι θέλεις να πετύχεις μ αυτό :)

Αν είναι απλά στο να περάσουμε καλά κ να γνωριστούμε άλλο ένα open day δε θα ήταν κακό. (κ ας έλειπα ή θα λείψω κ εγώ )

Αφού δε το λέει κανένας θα το πω εγώ: το βασικό πρόβλημα σε τέτοιες "συντεχνιακές" εκδηλώσεις, είναι ο κίνδυνος να "στραβώσει" αυτός που η μπάντα του δεν έχει επιλεγεί για συμμετοχή. Διότι, όπως πάλι σωστά λέει ο σοφός Κουστάκς, ΔΕΝ χωράνε δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιος πρέπει να πει "εσύ θα παίξεις, εσύ όχι".  

Nikolas είπε:
Σοβαρά  τώρα πάντως, ΕΙΝΑΙ καλή ιδέα, απλά θέλει πολύ τρέξιμο... Για τον χώρο, αν φαντάζομαι καλά, με το κατάλληλο ποσό τον έχουμε, και φυσικά θέλει και εισιτήριο. Τα κέρδη (μετά τα έξοδα) στις μπάντες equally. (<- Ξέρω, ξέρω... ρομαντικός του κερατά... τι να κάνουμε; )
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το θέμα εισιτηρίου. Αλλά θα πρέπει να το δούμε.

Μήν ξεχνάς το Blues Festival το καλοκαίρι  ;) (που είναι ο Επικούρης; )

Όσο για το θέμα των κερδών, αντίθετα με τα πιστεύω σου, εφόσον πρόκειται για ερασιτεχνικά γκρουπ που θα έχουν στην εκδήλωση μικρό χρόνο παρουσίας και προερχόμενα από μια πρωτοβουλία εν είδη παρέας, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόθεση αποποίησής τους.

Ε από το 1ο ποστ το είπα. Έχω προαποφασίσει 4 μπάντες χοχοχοχο

audiokostas είπε:
Όσο για το θέμα των κερδών, αντίθετα με τα πιστεύω σου, εφόσον πρόκειται για ερασιτεχνικά γκρουπ που θα έχουν στην εκδήλωση μικρό χρόνο παρουσίας και προερχόμενα από μια πρωτοβουλία εν είδη παρέας, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόθεση αποποίησής τους
Δεν το έγραψα, αλλά συμφωνώ κ εγώ.

The Genius Loci είπε:
Αφού δε το λέει κανένας θα το πω εγώ: το βασικό πρόβλημα σε τέτοιες "συντεχνιακές" εκδηλώσεις, είναι ο κίνδυνος να "στραβώσει" αυτός που η μπάντα του δεν έχει επιλεγεί για συμμετοχή. Διότι, όπως πάλι σωστά λέει ο σοφός Κουστάκς, ΔΕΝ χωράνε δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιος πρέπει να πει "εσύ θα παίξεις, εσύ όχι".  
εεεε τότε ας γίνει διαγωνισμός μέσα στο νοιζ όπως στο finishing bullshit με τους JBJ... Οι 4 καλύτερες μπάντες παίζουν στο φεστιβάλ! Απλά πράγματα.
Ααα και κάτι άλλο, νομίζω ότι 2 μέρες είναι απίθανα υπερβολικό!

Προσωπικά η ιδέα να παίξουν μπάντες δεν με ενθουσιάζει! Μπορούν ανα πάσα στιγμή να κανονίσουν ένα live, να ανεβάσουν το event στο NOIZ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πολλοί θα ενδιαφερθούμε.

Ένα ΝΟΙΖ φεστιβάλ όμως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μουσικοί που δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους, έπαιζαν μαζί. Για να μην υπάρχει αναρχία και μπάχαλο, θα μπορούσαν να προ-καθοριστούν line ups και τραγούδια για κάθε line up.

Αυτό μάλιστα θα μέτραγε πολύ αν και θα ήθελε πολύ συντονισμό, το καταλαβαίνω.

govanmaniac είπε:
Ένα ΝΟΙΖ φεστιβάλ όμως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μουσικοί που δεν έχουν παίξει ποτέ μεταξύ τους, έπαιζαν μαζί. Για να μην υπάρχει αναρχία και μπάχαλο, θα μπορούσαν να προ-καθοριστούν line ups και τραγούδια για κάθε line up.

Αυτό μάλιστα θα μέτραγε πολύ αν και θα ήθελε πολύ συντονισμό, το καταλαβαίνω.
Και τι σταματάει οποιονδήποτε να ανταλλάξει 2 πμ κ να κανονίσει καμιά 2 πρόβες κ να κάνει ένα προτζεκτ με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει κ να το κάνει κ μπάντα για λίγο καιρό;

εεεε τότε ας γίνει διαγωνισμός μέσα στο νοιζ όπως στο finishing bullshit με τους JBJ... Οι 4 καλύτερες μπάντες παίζουν στο φεστιβάλ! Απλά πράγματα.
Συνεχίζω να το καταψηφίζω αυτό :P

Evilnye είπε:
Και τι σταματάει οποιονδήποτε να ανταλλάξει 2 πμ κ να κανονίσει καμιά 2 πρόβες κ να κάνει ένα προτζεκτ με κάποιον που δεν έχει ξαναπαίξει κ να το κάνει κ μπάντα για λίγο καιρό;
το ότι δεν πρόκειται να κανονίσει κανείς να δημιουργήσει μια μπάντα, για ένα και μόνο event, στο οποίο θα πάιξουν συνολικά 4 μπάντες (που ήδη στο μυαλό μου έρχονται 4-5 υποψήφιες και δεμένες μπάντες) και που το πιθανότερο είναι ότι τελικά η νεοσύστατη μπάντα δεν θα παίξει....

Evilnye είπε:
Χίλιες φορές με προειδοποίηση παιδιά αυτός είναι ο εξοπλισμός, δεν αλλάζει τίποτα μετά την έναρξη. Ας μην έχουν κ όλοι οι κιθαρίστες τον απόλυτο ήχο που ονειρεύονται. Ας μπει κ κανένας ηχολήπτης στο παιχνίδι, ότι δες τι έφτιαξα με τι υλικό :P
Εύη, ο εξοπλισμός, πίστεψέ με, είναι το μικρότερο πρόβλημα.

Με την εξαίρεση των ντράμμερ, που, από την άλλη, δεν είναι κανονικοί άνθρωποι  :P :P ;D ;D ;D είναι εύκολο να υπάρχει ενισχυτής για κάθε κιθαρίστα, ή δύο τουλάχιστον ενισχυτές μπάσσου on stage. Πρακτικά, πολλοί κιθαρίστες θα "βαρεθούν" να κουβαλήσουν και θα παίξουν με του συναδέλφου, μπασσίστες ομοίως... Θεωρώ δεδομένο ότι το stage, μιας και μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες άτομα, δεν θα είναι.... ποκοπίκος, και, συντάσσομαι με την άποψη για θερινό φεστιβάλ σε ανοιχτό χώρο, anyway.

Κανονίστε να κάνω κανένα Woodstock στο Βόλο.... Μηχανήματα υπάρχουν, όργανα υπάρχουν, χώρος υπάρχει και χωράει χιλιάδες.....

Μη μου βάζετε ιδέες.... έχω και δυο τρία ραδιόφωνα να προμοτάρουν.

Το καλοκαιρινό event απέχει ακόμα (εδώ χτες χιόνιζε ;D)

Γενικά το σημαντικότερο είναι το τι ρόλο έχει το φεστιβάλ κ γιατί να έχει κ τη σφραγιδούλα νοιζ πάνω. Αν απαντηθεί αυτό όλα καλά.

govanmaniac είπε:
το ότι δεν πρόκειται να κανονίσει κανείς να δημιουργήσει μια μπάντα, για ένα και μόνο event, στο οποίο θα πάιξουν συνολικά 4 μπάντες (που ήδη στο μυαλό μου έρχονται 4-5 υποψήφιες και δεμένες μπάντες) και που το πιθανότερο είναι ότι τελικά η νεοσύστατη μπάντα δεν θα παίξει....
Σιγά βρίσκεις 4 5 μουσικάρες τους λες παιδιά αυτά κ αυτά παίξτε, μια δυο βδομάδες τρελές πρόβες κ θα τα μαζέψουν όλα ;)

Και τέλος πάντων γιατί να μην βρεθείς να παίξεις με κόσμο ανεξαρτήτως του πόσα event θα παίξεις; Για την ακρίβεια έχω καταλήξει καιρό ότι θα προτιμούσα γκρουπ που να το νοιάζει πολύ λιγότερο το λάιβ από την ίδια τη μουσική και τη χαρά του να παίζεις με άλλους, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα.

...ένα pagan συγκρότημα, δεν θα με χάλαγε...να δώ και εγώ από κοντά πως είναι...

Καλή ιδέα αλλά πέρα από καλή οργάνωση θέλει και υπευθυνότητα από τις μπάντες που θα συμμετάσχουν. Είχα πάρει μέρος με την μπάντα μου στο προηγούμενο που είχε γίνει στο noiz και καταλήξαμε να παίζουμε στις 2+ το βράδυ με πολύ κούραση και λιγότερο κόσμο. Επίσης πρέπει να γίνει κάπου κεντρικά, καθαρά για θέμα εύκολης πρόσβασης, και σε μαγαζί που να μπορεί να γίνει live και να υποστηρίξει και μπάντες πέρα από τον κλασικό ήχο του rock, πχ stoner, metal κτλ. Επίσης θα είναι κάπως δύσκολο να βρεθούν 4-5 μπάντες που να ταιριάζουν και στο ύφος ανάμεσα σε τόσες μπάντες μέσα στο noiz χωρίς να αδικηθεί κάποιος. Ίσος να δήλωναν οι μπάντες συμμετοχή σε έναν moderator με ένα κομμάτι και κάποια άλλα ίσως στοιχεία ως κάποια ημερομηνία και μετά αυτός να έφτιαχνε ένα thread στο οποίο όλοι εμείς θα μπορούσαμε με ένα poll να διαλέξουμε ποιοι θα θέλαμε να παίξουν. Κάτι σαν noiz-vision ένα πράγμα  :).

The Genius Loci είπε:
Κάποιος πρέπει να πει "εσύ θα παίξεις, εσύ όχι".  
Και ποιός παίζει πότε .&-  ;) >:(

Ααα και κάτι άλλο, νομίζω ότι 2 μέρες είναι απίθανα υπερβολικό!
Όχι απαραίτητα (και το 1ο Νοιζ live ήταν δύο τίγκα μέρες, ναι εντάξει στο Lazy αλλά ήταν) αλλά αν είναι μία μέρα πρέπει να αρχίσει νωρίς με 5 ή 6 γκρουπ στη βραδιά. Αυτά τα "όχι πριν τις 11", με την καμμία.

Αν και αυτό έχει γίνει, αν θέλεις να παρουσιάσεις τρία τέσσερα κομάτια (πέρα από στάνταρ forms βλ. blues) με άτομα που δεν έχεις προσωπική σχέση, θέλει δουλειά.

ΚΑι θα πρέπει να την ακούσει κάποιος πριν την εγκρίνει. Αλλά άμα δεν έχει δώσει το οκ για συμμετοχή πως θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι; Και ποιός και πως θα πάρει την την απόφαση για την "ένωση" αυτών των ανθρώπων; Τότε να δεις γκρίνια και ενστάσεις...

Evilnye είπε:
Και τέλος πάντων γιατί να μην βρεθείς να παίξεις με κόσμο ανεξαρτήτως του πόσα event θα παίξεις; Για την ακρίβεια έχω καταλήξει καιρό ότι θα προτιμούσα γκρουπ που να το νοιάζει πολύ λιγότερο το λάιβ από την ίδια τη μουσική και τη χαρά του να παίζεις με άλλους, αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα.
Εύη μου, σωστό αυτό και ισχύει γενικά! Συμφωνώ. Εδώ όμως μιλάμε για συγκεκριμένο φεστιβάλ ως αυτοσκοπό, δεν μιλάμε γενικά για δημιουργία μπάντας και κινήτρων..Εν τω μεταξύ , εσύ  η ίδια αναρωτήθηκες ποιά θα είναι η ταυτότητα του φεστιβάλ και γιατί θα πρέπει να μπει το λογότυπο του ΝΟΙΖ στην εκδήλωση ή όχι....

Μα για να είναι εκδήλωση που θα στεγαστεί κάτω από την ομπρέλα του ΝΟΙΖ, θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι φίλοι του ΝΟΙΖ επιθυμούν. Για να αποφύγουμε δε το μπάχαλο, πρότεινα να ΠΡΟκαθοριστούν line ups και τραγούδια.

Αλλιώς αν είναι να παίξουν οι govanmaniac band, οι evilnye band και κανά δύο ακόμα, τότε δεν μιλάμε για NOIZ φεστιβάλ αλλά για ΝΟΙΖ χορηγία.

Τεσπα, κανονίστε ότι είναι πιο εφικτό.  ;) ;)

ΥΓ. αυτό που εγώ σκεφτόμουν δεν είναι να παίξει το κάθε line up 4 τραγούδια αλλά 1-2 το πολύ , οπότε και να βγάλουν τα τραγούδια θα προλάβουν και δεν θα κουράσουν και θα συμμετάσχουν πολλοί.

Μία πρότασή μου είναι, όποιο γκρουπ εμφανιστεί, να παρουσιάσει αποκλειστικά (ή τέλος πάντων στα 3/4) δική του δουλειά.

Μια άλλη είναι το γκρουπ να έχει τουλάχιστον 2 εγγεγραμένα και ενεργά μέλη του Νοιζ.

Απλώς σκέψεις ......

Trending...

Νέα θέματα

Back