Stoyo είπε:
Γεια σας, παίζουμε με μια παρέα ροκ 80ς και δεν έχουμε πληκτρά - που κρύβεστε βρε; ;D Μια λύση, εκτός του να κάτσω να τα μάθω, είναι να τα βγάλουμε σε P.A. είτε από έτοιμο midi ή από κάποιο cover.
Το θέμα είναι πως είμαι εντελώς άσχετος, μπορείτε να μου πείτε τον πιο απλό τρόπο, τι θα χρειαστεί και πως θα γίνει αυτό;
θα μιλησω για το θεμα επι της αρχης. Προφανως εχετε μια μπαντα με ντραμερ, μπασιστα, κιθαριστα-στες και τραγουδιστη-στες και παιζετε κομματια των 80' και δεν εχετε πληκτρά.
Το πως θα εκανες αυτο που θελεις, ειτε εχοντας τα πληκτρα προηχογραφημένα σαν audio και τα αναπαραγεις απο κάπου, ειτε με οποιοδήποτε αλλο τρόπο δεν εχει τοση σημασία.
Σημασία εχει πως θα συγχρονισεις τα μερη των πλήκτρων καθ ολη τη διαρκεια των κομματιών που συνήθως το tempo και τα μετρηματα τα παιρνουμε απο τον drummer και αυτο δεν μπορει να ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σταθερο κατα τη διαρκεια των κομματιών,
Ακομα και τα πληκτρα να ειναι ρυθμικα στα θεματα τους ωστε να μπορει να τα ακουλουθει ο ντραμμερ καθ ολη τη διαρκεια του κομματιου και εσεις μαζι, αυτο δεν γινεται φιλε. Θα πατε αλλου γι αλλου στην πορεια.
Τις περισσοτερες φορες στα live ιδιαιτερα τα πληκτρα δεν τα ακουγα σε σημεια που φορτωναν τα κομματια ουτε εγω που τα επαιζα απο το monitor και επαιζα στα τυφλα, σε σχεση με τα αλλα οργανα και τις ηχητικες ειτε ρυθμιστικές είτε χωροακουστικές ιδιορυθμίες, αναλογα το κομματι κλπ.
Ετσι οπως καταλαβα οτι θελεις να το κανεις καλυτερα να το επιχειρησεις πρωτα στην προβα για να δεις οτι δεν γινεται αυτο οπως καταλαβα οπως το θελεις τουλαχιστο.
Προσπαθηστε να βρειτε πληκτρα μεσω αγγελιων με υπομονη. Ε, δεν μπορει, θα βρειτε καποια στιγμη.