Πώς να παίξετε μια Telecaster...

Yeap! ήμουν και εγώ εκείνο το βράδυ στον αέρα και είχα σκαλώσει με το σκαμπώ αλλα και με το τσόφλι απο το φυστικι!

Αυτό με το slide στην φαλάκρα δεν το έχω δει, αλλα θα πλήρωνα αρκετά για να το δώ! ;D ;D ;D

shelter είπε:
Yeap! ήμουν και εγώ εκείνο το βράδυ στον αέρα και είχα σκαλώσει με το σκαμπώ αλλα και με το τσόφλι απο το φυστικι!

Αυτό με το slide στην φαλάκρα δεν το έχω δει, αλλα θα πλήρωνα αρκετά για να το δώ! ;D ;D ;D
;D ;D :o ;D

Ο Γιώργος είναι από τους πιο inspiring κιθαρίστες που θα μπορούσε να δει ποτέ κανείς λάιβ. Μόνο κρίμα είναι που οι NPC δεν συνέχισαν. Ήταν μια μπάντα που κάλλιστα θα μπορούσε να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να κάνει σοβαρή και μεγάλη καριέρα.

Αυτός και ο Νίκος ο Ντονούσης ήταν οι μόνοι από τους κιθαρίστες-είδωλα της Θεσ/νίκης που γνώρισα προσωπικά όταν πάσχιζα να πάιξω 'κάτι παραπάνω' στην κιθάρα το '85, και η συμπεριφορά τους ήταν "δώρο" για έναν μικρό κιθαρίστα όπως εγώ.

Μήπως να το κόβαμε και να κάναμε ένα θρεντ για τον Μπαντούκ;

Ακόμη ένα δείγμα για το πως να παιξετε μια Telecaster αυτή την φορά απο τον mister Richie Kotzen. (για τον Billy δεν εχω να σχολιασω κάτι... :o ;D)"Burn" instrumental λοιπον :

lofring είπε:
Ακόμη ένα δείγμα για το πως να παιξετε μια Telecaster αυτή την φορά απο τον mister Richie Kotzen. (για τον Billy δεν εχω να σχολιασω κάτι... :o ;D)"Burn" instrumental λοιπον :
o kotzen σε αυτο το κομματι δειχνει ποσο τρισμεγιστος κιθαριστας ειναι...............πολλες φορες το εχω δει και λεω δεν ειναι δυνατον να παιζει τετοια πραγματα.............+1000000000000000 για τον kotzen

ignantios είπε:
o kotzen σε αυτο το κομματι δειχνει ποσο τρισμεγιστος κιθαριστας ειναι...............πολλες φορες το εχω δει και λεω δεν ειναι δυνατον να παιζει τετοια πραγματα.............+1000000000000000 για τον kotzen
Αφου γουστάρεις kotzen βρες και δες (αν δεν το έχεις δει βέβαια ;D) το live του  Bootlegged in Brazil Live in Sao Paulo 2008. Αυτο βλέπω φίλε μου τωρα και κλαίω ;D

Καλά ο Kotzen απλά δεν πιάνεται, αν και πιο γκαζωμένος από τους προαναφερθέντες. Το μέρος του Sheehan στο burn πάντως παίζεται άνετα, δεν είναι κάτι τραγικό. Έχει κάτι άλλα με τους Niacin ή και με τους (κλασσικά) Mr. Big που είναι πιο... παλούκια! Ένα μικρό σχόλιο πάντως πρέπει να πάει στους... κορμούς που έχουν για μανίκια τα όργανα και των δύο!  ;D

shelter είπε:

Κι εγώ οποσδήποτε.

ignantios είπε:
αλλος ενας αηδιαστικα καλος κιθαριστας..............
Έπαθα πλάκα καθότι τον ήξερα σαν ροκ παίκτη. Αυτός όμως και στη κάντρυ ζωγραφίζει. Α! και όλα πενάτα, δηλ chicken pickin χωρίς τα τρία δάχτυλα του δεξιού.

Πάντως όσο και να προσπαθήσει κάποιος δεν πρόκειται να παίξει μια telecaster  όπως την

έπαιξε αυτός....................................................

Nestoras είπε:
Έπαθα πλάκα καθότι τον ήξερα σαν ροκ παίκτη. Αυτός όμως και στη κάντρυ ζωγραφίζει. Α! και όλα πενάτα, δηλ chicken pickin χωρίς τα τρία δάχτυλα του δεξιού.
μωρε ειναι αυτος ενας...............αμα τον δω μπροστα θα τον πλακωσω στα χαστουκια........... :P...ψαχνω να βρω ενα βιντεο που παιζει κιθαρα....κανει ενα απιστευτο σολο....και ενω ολα σε εμας τους απλους θνητους ακουγονται σωστα ,αυτο με κινηση....πιο γρηγορα και απο τον εαυτο του κουρδιζει χορδη.............τα θελει τα χαστουκια του..............! ;D

THEOD είπε:
Πάντως όσο και να προσπαθήσει κάποιος δεν πρόκειται να παίξει μια telecaster  όπως την

έπαιξε αυτός....................................................
ενταξει υπαρχουν κι αλλοι... ;)

Aλλα Τed Greene ήταν κανένας!

Superfunk είπε:
Καμία σχέση δεν έχουν. :)

Είναι τελείως διαφορετικές σχολές ο Bickert με τον Greene  .

Ο Τed Greene είναι σχόλη George Van Eps ;)

cfTtjBpIE5E&feature=related#]George Van Eps - I've Got a Crush on You[/url]

Όπως επίσης είναι εν μέρη και ο Frishel

shelter σε βρίσκω μελετημένο  ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
shelter σε βρίσκω μελετημένο
Το παλεύω όσο μπορώ.

Τώρα είδα τι έγραψα παραπάνω... ::)

Φυσικά η σωστή πρόταση είναι "Aλλα Τed Greene ΔΕΝ ήταν κανένας"

shelter είπε:
Το παλεύω όσο μπορώ.

Τώρα είδα τι έγραψα παραπάνω... ::)

Φυσικά η σωστή πρόταση είναι "Aλλα Τed Greene ΔΕΝ ήταν κανένας"
φυσικα,οπως και Danny Gatton δεν ηταν κανενας,Steve Cropper δεν ειναι κανενας,SRV δεν ειναι κανενας,Hendrix δεν ειναι κανενας...κ.ο.κ..... ;D

Αυτά τα βιντεάκια του Ted Greene παίζει να έχουν εμφανιστεί καμιά 200ριά φορές στο Noiz (κυρίως για να στηρίξουν τη δήλωση "τελεκάστερ καλή για jazz"). Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχε ηχογραφήσει πάνω από ένα album. :) ;D

THEOD είπε:
σχόλη George Van Eps ;)
Ναι, η γνωστή σχολή fingerstyle κιθαριστών που παίρνουν ένα κομμάτι σαν το "Danny Boy" ή το "Autumn Leaves" και βάζουν 250 substitutions, 16α με αρμονικές, tapping, αρμονίες baroque, walking bass, αντίστιξη κλπ. Πραγματικά αξιοθαύμαστο, αλλά στα 10' μπορεί να με πιάσει πονοκέφαλος.

spy είπε:
Αυτά τα βιντεάκια του Ted Greene παίζει να έχουν εμφανιστεί καμιά 200ριά φορές στο Noiz (κυρίως για να στηρίξουν τη δήλωση "τελεκάστερ καλή για jazz"). Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχε ηχογραφήσει πάνω από ένα album. :) ;D

Ναι, η γνωστή σχολή fingerstyle κιθαριστών που παίρνουν ένα κομμάτι σαν το "Danny Boy" ή το "Autumn Leaves" και βάζουν 250 substitutions, 16α με αρμονικές, tapping, αρμονίες baroque, walking bass, αντίστιξη κλπ. Πραγματικά αξιοθαύμαστο, αλλά στα 10' μπορεί να με πιάσει πονοκέφαλος.
όντως ο Ted δεν ηχογράφησε πολλά album, αλλά το βιβλίο του Chord Chemistry  είναι ότι είναι για όποιον θέλει να ασχοληθεί με συγχορδίες πέρα απ' το επίπεδο του cowboy ότι είναι για τους μωαμεθανούς το Κοράνι. Δε νομίζω ότι μπαίνει σε κατηγορία, εκτός κι αν βάλουμε και το Μαραντόνα στην κατηγορία "ποδοσφαιριστές που κάνουν τη μπάλα ό,τι θέλουν"  ;).

Και η tele είναι μια χαρά για τζαζ  ;)

skantzos είπε:
το βιβλίο του Chord Chemistry  είναι ότι είναι για όποιον θέλει να ασχοληθεί με συγχορδίες πέρα απ' το επίπεδο του cowboy ότι είναι για τους μωαμεθανούς το Κοράνι.
Βασικά, ακόμα καλύτερο είναι το "Modern Chord Progressions" που σου λέει και τι να τα κάνεις. Και μερικά μαθήματα από το site του είναι καταπληκτικά. :)

Και η tele είναι μια χαρά για τζαζ  ;)
Εννοείται. Δεν διαφώνησα ποτέ, απλά αναφέρεται πολύ συχνά. ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back