Κοιτα Νικο, εγω το βλεπω απο μια μη-ποιοτικη σκοπια. Δηλαδη δε με απασχολει η ποιοτητα αλλα ο χρωματισμος. Και θεωρω οτι η αλλαγη που επιφερω στον ηχο μου μετακινωντας τον επιλογεα απο τη neck θεση στην bridge θεση ειναι πιο μεγαλη και κυριως πιο χαρακτηριστικη και ευκολα αναγνωρισιμη απο το να προσθεσω μερικα mids απο το eq του ενισχυτη.
Αν μου ελεγες να φτιαξω ενα καλο ηχο και μου ελεγες να επιλεξω μεταξυ ενος καλου set μαγνητων για την κιθαρα μου και ενος καλου ενισχυτη θα επελεγα τον ενισχυτη χωρις δευτερη σκεψη.
Εν ολιγοις, ακουγωντας ενα κομματι του Roy Buchanan οπου στη μεση του σολο μετακινειται απο τον neck στον bridge, η αλλαγη που επερχεται στον ηχο του ειναι τοσο χαρακτηριστικη αρα και κατα καποιο τροπο ισχυρη για τον ακροατη που δεν νομιζω να επιτυγχανε παρομοιο αποτελεσμα αν εκεινη την ωρα αλλαζε απο τα καθαρα ενος twin reverb σε αυτα ενος mark...
Η συγκριση που κανω εγω για να δω τις μεταβολες στον ηχο δεν ειναι η αντικατασταση του φτηνιαρικου High output διπλου με ενα dimarzio high output διπλο. Δεν αναφερομαι σε αυτες τις αλλαγες. Αναφερομαι στην αλλαγη του neck humbucker με ενα low output singlecoil, με ενα bartolinni soapbar, με εναν P90, αναφερομαι στην αλλαγη απο bridge σε neck και στα αποτελεσματα τετοιων δραστικων αλλαγων.
Μια κιθαρα με δυο διπλους θα ακουστει σαν κιθαρα με δυο διπλους σε οποιο ενισχυτη και αν τη βαλουμε, μια strat το ιδιο!
Quiz: Υποθετουμε οτι εχουμε μια κλασσικη tele, επιλεγμενο τον neck μαγνητη και ειμαστε καρφι σε εναν twin reverb. Ποτε θα εχουμε την μεγαλυτερη και πιο χαρακτηριστικη μεταβολη στον ηχο, οταν φυγουμε απο τον twin και παμε στο καθαρο ενος JCM ή οταν αντικαταστησουμε τον neck singlecoil απο εναν EMG 85?
Edit #4327 : Σορρυ για τα πολλα edit ;D