POLL: Εχετε βγαλει χρηματα απο την μουσικη?

Μιας και έχω παίξει μόνο δύο σεζόν σε μαγαζιά (η πρώτη για λεφτά της κακιάς ώρας) και διάφορα live πριν και μετά από αυτές, θα έλεγα ότι τα λεφτά που έχω βγάλει από τη μουσική ίσως αρκούν για να ισοφαρίσουν όσα έχω δώσει κατά καιρούς για όργανα και συναφή εξοπλισμό.

Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή έξοδα για πρόβες, μετακίνηση από/προς πρόβες και live, ηχογραφήσεις, προωθητικό υλικό κλπ, έχουν βγει από την τσέπη μου. :)

Από την άλλη έχω σταματήσει εδώ και χρόνια να φαντασιώνομαι ότι μπορεί να βγάζω λεφτά από τη μουσική και την αντιμετωπίζω σαν χόμπι (τα οποία ως γνωστόν δεν αποφέρουν χρήματα, αντιθέτως κοστίζουν) οπότε μικρό το κακό. 8)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
ροκ σταρ?αφτο ινε?? ;D
Την καριέρα του Βαρτάνη στο Κέντρον θα τη ζήλευαν πολλοί.

Καλά, δεν ξέρω για πολλούς, εγώ τη ζηλεύω. :)

Όσο για μένα, πρέπει να έχω βγάλει 50 € με ολίγη προς τα πάνω στρογγυλοποίηση. ;D ;D

ναι, αλλά τα έχω ξοδέψει σε εξοπλισμό με συντελεστή περίπου ίσο με 1,9 .

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω βγαλει κυριως απο live ενα βασικο μισθο.................

Σε διαστημα 6 χρονων. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Χθες υπολογιζα το κοστος του Χομπυ  μου...τα πεταλια μου σε συνολο με την θηκη κανουν 1000 ευρω...

Βαλε και 1200 το ενα μπασο 1800 το αλλο 200 η πρενισχυση 200 οι μαγνητες καμια 300ρια οι χορδες,βαλε 600 ο ενισχυτης και καμια 50ρια τα καλωδια,60 η ζωνη 30 τα στραπς

Βαλε και 6 χρονια ωδειο απο ενα μεσο ωρο 120 ευρω τον μηνα εχουμε 6500 ευρω

Συνολο:11940 ευρω

Ζαλιστηκα!!!

warwickplayer είπε:
Χθες υπολογιζα το κοστος του Χομπυ  μου...τα πεταλια μου σε συνολο με την θηκη κανουν 1000 ευρω...

Βαλε και 1200 το ενα μπασο 1800 το αλλο 200 η πρενισχυση 200 οι μαγνητες καμια 300ρια οι χορδες,βαλε 600 ο ενισχυτης και καμια 50ρια τα καλωδια,60 η ζωνη 30 τα στραπς

Βαλε και 6 χρονια ωδειο απο ενα μεσο ωρο 120 ευρω τον μηνα εχουμε 6500 ευρω

Συνολο:11940 ευρω

Ζαλιστηκα!!!
Αντε ξεκινα τις συναυλιες λοιπον... ;D

Επειδή αυτά που έχω δώσει (εξοπλισμός, πρόβες κλπ) είναι χιλιάδες φορές περισσότερα ψωφίζω όχι...

Ψήφισα όχι.

Σαν μουσικός δεν έχω δουλέψει ποτέ, οπότε το gas έχει πληρωθεί εξ' ολοκλήρου από την κανονική μου δουλειά.

Έχω δουλέψει σαν dj σε ραδιόφωνα και μπαράκια όπου φυσικά και πληρωνόμουν, αλλά τα χρήματα που ξόδευα για δίσκους (παλιότερα) και cd (αργότερα) ήταν υπερ-πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που έπαιρνα από τη δουλειά.

Άρα μπορεί πήρα κάποια χρήματα από τη μουσική αλλά το ισοζύγιο είναι δραματικά αρνητικό. Χειρότερο από της Ελλάδας.

Βλεποντας τις απαντησεις πραγματικα αισθανθηκα μια θληψη, τοσοι μουσικοι που εχουν ξοδεψει πολυ χρονο και μερακι για να φτιαξουν κατι που θα συγκινισει και αγγιξει τον κοσμο και απο την αλλη τα μεγαθηρια οι πολυεθνικες δισκογραφικες που τους κλεβουν τα λεφτα εδω και 50 χρονια τουλαχιστον. Και τωρα που τα πραγματα αλλαξαν και μεσω του ιντερνετ μπορει ο καθε μουσικος να επικοινωνησει απευθειας με τους ανθρωπους, τον εχουν πεισει να μην ελπιζει να βγαλει λεφτα γιατι αμα δεν το πουλησεις μεσω iTunes κτλ πως? Και βγαζουν παλι οι πολυεθνικες...

Δε μιλαω για τον μεροκαματιαρη μουσικο που εχει δωσει ιδρωτα και αιμα για να βγαλει τα προς το ζειν. Για μενα ειναι αλλη κατηγορια, δεν εχει να κανει με δημιουργικοτητα αλλα με σκληρη εργασια. Πρεπει να τα διαχωριζουμε.

Η μουσικη σας αξιζει και πρεπει να υπαρχει και υλικη (εκτος απο ηθικη) ανταποκριση.

Don't let them tell you otherwise...

Έχω βγάλει τρελά λεφτά. Δεν είμαι ο Μίνως, δεν είμαι ο Μάτσας, είμαι ο Υιός (πλάκα κάνω εννοείται και sorry). ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back