για να μη μπερδευομαστε εγω αναφερομαι σε οικονομικα συστηματα...
..αλλωστε απο τη στιγμη που μιλαμε για τον καπιταλισμο μοιραια για...ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ συστημα μιλαμε....
Κατσε λιγο να το δουμε....ψυχραιμα αυτο... ;D
Εγω ειμαι ας πουμε...η Μercedes (ειναι αρκετα καπιταλιστικη για εσενα? ;D)
Βλεπω πως στην Ελλαδα ψοφολογανε απο την πεινα (μια και το κρατικοδιαιτο μοντελο της οικονομιας με δανεικα κατερευσε) και αποφασιζω να φτιαξω εργοστασιο εξω απο την Αθηνα (αν με αφησει βεβαια η τοπικη ..."κοινωνια"... ;D) στο οποιο προσλαμβανω απολυμενους ΔΥ (χρησιμοποιω ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σεναριο μια και η δημιουργια εργοστασιου της Μερσεντες στην Ελλαδα ειναι επισης φανταστικο σεναριο ;D).
ΕΠΕΝΔΥΩ λοιπων 5 δις ευρω και φτιαχνω μια αψογη παραγωγικη μοναδα.
Με τα ωραια και ασφαλη κτίρια,με τον κλιματισμο μου,την ωραια μου καντινα προσωπικου (οπου μια και το εργοστασιο απασχολει 2000 ατομα προσωπικο,πρωην ανεργους,τους παρεχω και δωρεαν τροφη).
Ξοδευω και αλλο ενα δις ευρω στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αυτων των εργατων (στελνοντας τους στη Γερμανια για να μαθουν πως φτιαχνονται τα...αυτοκινητα...μια και ως ΔY δεν εχουν και πολλα...Skils)….
Οποτε εχουμε ΔΥΟ δεδομενα:
Αν δεν επενδυα 5 δις για τη δημιουργια του εργοστασιου οι απολυμενοι ΔΥ δεν θα εβρισκαν ποτε δουλεια (και λογω της ανεργιας αλλα και λογω του οτι δεν εχουν ,ως ΔΥ,ουτε τα βασικα skills να μπουνε στον ιδιωτικο τομεα)
Αν δεν επενδυα τα 1 δις για την εκπαιδευση τους δεν θα ειχαν δουλεια οι απολυμενοι ΔΥ και αρα θα ψοφολογαγανε στην πεινα (μια και ανθρωποι χωρις δεξιοτητες αυτο παθαινουν σε μια ελευθερη οικονομια)
Εσυ μου λες οτι...τα αυτοκινητα που θα παραχθουν ΑΝΗΚΟΥΝ στους εργατες?
Και τα παραγουν ΜΟΝΟ αυτοι?
Αν ναι ,τοτε μου λες οτι δεν χρειαζεται και η..Μερσεντες να φτιαξει εργοστασιο στην Ελλαδα για να παραχθουν τα αυτοκινητα στην..Ελλαδα...
Ενδιαφερον συλλογισμος...αλλα καπου...μπαζει..