- Πόντοι
- 36
Νομίζω μιλάς καθ' υπερβολή. Αυτό που αναφέρεις ,περί εγκαθίδρυσης κομματικής νομενκλατούρας και μετέπειτα βάναυσης καταπίσεης και εκμετάλευσης του εργατικού δυναμικού προς ίδιον όφελος ,είναι αποτέλεσμα φασιστικής συμπεριφοράς που συναντάται σε όλες τις μορφές ολιγαρχικών- απολυταρχικών καθεστώτων ,είτε με τη μορφή ''κουμουνιστικών'' ,είτε ''καπιταλιστικών''. Δεν προσπαθώ να απολογηθώ για το αποτυχημένο παράδειγμα του τέως ανατολικού μπλοκ και των σοβιετικών ,αλλά δεν δέχομαι και τσουβάλιασμα γενικά και αόριστα .manosx είπε:Τα κροκοδείλια δάκρυα των αριστερών ηγετών και ηγετίσκων για την "τίμια εργατιά" και την "καημένη φτωχολογιά" δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο την εγκαθίδρυση της κομματικής τους νομενκλατούρας στα αξιώματα του κράτους, και τη μετέπειτα βάναυση καταπίεση και εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού προς ίδιον όφελος, με τρόπο μάλιστα εκατοντάδες φορές χειρότερο και από του σκληρότερου καπιταλισμού.
Το έργο το έχουμε δει πολλάκις, όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό είναι βαθιά νυχτωμένος.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στην εσπερία ,έχουμε παραδείγματα κάμποσα νομίζω ,κακώς νοούμενου φιλελεύθερου καπιταλισμού , με χούντες και άλλα ωραία. Έχουμε επίσης και το παράδειγμα της χώρας μας ,που αποτελεί ιβριδική πατέντα σοβιετικοκαπιταλιστικής διακυβέρνησης .
Νομίζω εδώ μέσα ,εμείς που συζητούμε καλοπροαίρετα και συνετά ,έχουμε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας -ως ευρωπαίοι ;D-κάποιου είδους κράτος πρόνοιας ,πράγμα που δεν παίζει τόσο σοβαρά στην Αμερική ,ή την Αγγλία ,κοιτίδες του καπιταλισμού. Αυτό ας πούμε αποτελεί τη συμβολή μιας αριστερής ματιάς ,καλύτερα να τη πω ανθρωπιστικής ματιάς . Έναν ελεγκτικό μηχανισμό που βάζει μια γραμμή και προφυλλάσει τους ανθρώπους που αδυνατούν ,να μη κοιμούνται στα πεζοδρόμια ................άσχετα αν κι αυτό συχνά ,δεν συμβαίνει, πλην σκανδιναβικών χωρών .
Ο ανθρωπισμός ,συχνά καπιλεύεται από τους ''αριστερούς'' ως δική τους σημαία , ο Τολστόι πχ στα χρόνια του ,δεν ήξερε από αριστεροσύνες και ήταν και από πλούσια οικογένεια ,ας πούμε ,ήταν κοινωνικά ευαίσθητος και έβλεπε λίγο παραπάνω τις κακουχίες των κολίγων ,απ τη νομενκλατούρα των τσαρικών.
Κάποιοι από εσάς εδώ μέσα ,έχετε οικογένειες και παιδιά ,εγώ δεν έχω ,απλά θέλω να πω ,πως θέλουμε να είμαστε άτεγκτοι και σκληροί ,παλεύουμε για κάτι καλύτερο ,ειδικά σήμερα που γύρω μας είναι όλα θκατά
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Α ρε Στάνλει,τι κρίμα να φύγεις με το γκίοζη να αποτελειώνει το ημιτελές έργο σου ;D