- Πόντοι
- 38
Παιδια συγνωμη,αλλα μπερδευτηκα λιγο και μορφωθηκα περισσοτερο βεβαια...
Επειδη παντα εγραφα εμπιστευομενος τα αυτια μου,αν και η ορολογια και οι
οροι/αριθμοι ειναι χρησιμοι για συνεννοηση και ισως κατανοηση καποιων λειτουργιων,
Ηξερα οτι το gain ειναι η σταθμη εισοδου και το fader η σταθμη εξοδου ενος σηματος.
Να λαβουμε υπ οψιν οτι η συγκεκριμενη κονσολα εχει για εξοδους σηματων προς καταγραφη:
direct outs
group outs(π.χ.)1 και 2 μαζι,κανοντας panning full left-full right
Master out ??? (δεν προβλεπεται οταν γραφεις 8 πηγες πχ μαζι)
Για να το συγκεκριμενοποιησω,
Βαζω ενα ταμπουρο στο καναλι (mic in) και το στελνω μεσω direct out στο πολυκαναλο
(fostex συγκεκριμενα).
Κανω tape monιtoring απο mixB και μιξαρω απο τα tape ins φυσικα.
Το θεμα ειναι οτι το direct out καθοριζεται KAI απο το fader.
Δεν παρακαμπτει το fader(η τελοσπαντων δεν ειναι prefader)
Eπομενως,δε γινεται να στειλεις ΜΟΝΟ ρυθμιζοντας το gain,καθως αν κλεισεις το fader δεν εξαγεται σημα.
Νομιζω οτι η καλυτερη θεωρητικα λυση,ειναι να τοποθετεις το fader στο unity και να παιζεις με το gain μετα.
ΟΜΩΣ!
Προχθες πουδοκιμασα να ανεβασω το gain και απο αναγκη na katebasv το feder για να μην κλιπαρει το σημα,το σημα αυτο ηταν πολυ καλυτερο και φυσικα ο κομπρεσσορ
ανταποκρινοταν πολυ καλυτερα.
Αυτο ηταν και η αιτια του thread.
Μην κουραζω,αν και η συγκεκριμενη κουβεντα δεν ειναι τοσο εξειδικευμενη μιας και πολυς κοσμος που γραφει καπως ετσι θα διαφωτιστει,αλλα εχω την εντυπωση οτι καλυτερος οδηγος απ τ αυτι δεν υπαρχει τελικα(εκτος αν εισαι κουφος...)
Επειδη παντα εγραφα εμπιστευομενος τα αυτια μου,αν και η ορολογια και οι
οροι/αριθμοι ειναι χρησιμοι για συνεννοηση και ισως κατανοηση καποιων λειτουργιων,
Ηξερα οτι το gain ειναι η σταθμη εισοδου και το fader η σταθμη εξοδου ενος σηματος.
Να λαβουμε υπ οψιν οτι η συγκεκριμενη κονσολα εχει για εξοδους σηματων προς καταγραφη:
direct outs
group outs(π.χ.)1 και 2 μαζι,κανοντας panning full left-full right
Master out ??? (δεν προβλεπεται οταν γραφεις 8 πηγες πχ μαζι)
Για να το συγκεκριμενοποιησω,
Βαζω ενα ταμπουρο στο καναλι (mic in) και το στελνω μεσω direct out στο πολυκαναλο
(fostex συγκεκριμενα).
Κανω tape monιtoring απο mixB και μιξαρω απο τα tape ins φυσικα.
Το θεμα ειναι οτι το direct out καθοριζεται KAI απο το fader.
Δεν παρακαμπτει το fader(η τελοσπαντων δεν ειναι prefader)
Eπομενως,δε γινεται να στειλεις ΜΟΝΟ ρυθμιζοντας το gain,καθως αν κλεισεις το fader δεν εξαγεται σημα.
Νομιζω οτι η καλυτερη θεωρητικα λυση,ειναι να τοποθετεις το fader στο unity και να παιζεις με το gain μετα.
ΟΜΩΣ!
Προχθες πουδοκιμασα να ανεβασω το gain και απο αναγκη na katebasv το feder για να μην κλιπαρει το σημα,το σημα αυτο ηταν πολυ καλυτερο και φυσικα ο κομπρεσσορ
ανταποκρινοταν πολυ καλυτερα.
Αυτο ηταν και η αιτια του thread.
Μην κουραζω,αν και η συγκεκριμενη κουβεντα δεν ειναι τοσο εξειδικευμενη μιας και πολυς κοσμος που γραφει καπως ετσι θα διαφωτιστει,αλλα εχω την εντυπωση οτι καλυτερος οδηγος απ τ αυτι δεν υπαρχει τελικα(εκτος αν εισαι κουφος...)