Η άποψή μου είναι να μην ασχοληθείς και πολύ με αυτό το ζήτημα. Αλλά μιας και το ρώτησες, να σου πω και γω δυό κουβέντες.
Κατ' αρχήν η κουβέντα δεν έχει νόημα αν παίζεις πανκ, ρέγγε, μέταλ με δεκάδες εφέ και τα συναφή αυτών. Οι high end λεπτομέρειες καλωδίων (εάν υποθέσουμε ότι υπάρχουν τέτοιες) διαφαίνονται στα είδη της μουσικής που θα επιτρέψουν σε τέτοιες λεπτομέρειες να "αναδυθούν".
Προσωπικά χρησιμοποιώ Sommer Spirit XXL. Είναι πολύ καλό ηχητικά καλώδιο αλλά έχει το μειονέκτημα (για όσους είναι λίγο ανήσυχοι πάνω στη σκηνή ;D) ότι δεν είναι πολύ εύκαμπτο. Τις κολλήσεις τις έκανα μόνος μου (ναι, με καλάι WBT ασήμι καθότι πρωκτικά καθηλωμένος αλλά σιγά θεραπεύομαι) και χρησιμοποίησα Neutrik jack. Ειδικά το silent (στη πλευρά του μπάσου μόνο επειδή "βραχυκυκλώνει" κατά το βγάλσιμό του, άρα "βλέπει" φορτίο ο amp και δεν κάνει θόρυβο) είναι κατά την άποψή μου μια καταπληκτική πατέντα γενικά για όλους αλλά και ειδικά για τους έχοντες active (το βγάζεις - χωρίς θόρυβο για να μη σου τρώει μπαταρία).
Ο τερματισμός των καλωδίων (καλή κόλληση, σοβαρό jack, καλό strain relief) είναι ίσως πιο σημαντική και από το ίδιο καλώδιο. Τώρα, για να σου φύγει κι ο καημός, πάρτα να είναι χρυσά (λέμε τώρα) για να λες στο κεφάλι σου ότι έχει την καλύτερη δυνατή επαφή (λέμε τώρα) και να ξεγνοιάσεις και να ασχοληθείς με το παίξιμο.
Υπάρχουν πολλές εταιρείες καλωδίων, από τίς οποίες αρκετές είναι σοβαρές αλλά πολύ λίγες αυτές που
κατασκευάζουν (Canare, Mogami, Belden, Klotz) τα καλώδιά τους και δεν βάζουν απλώς το logo τους επάνω.
Ένα εύκαμπτο καλώδιο σοβαρής διατομής (τουλάχιστον 0,75), καθαρού χαλκού (όχι επικασσιτερωμένου - προσωπικό μου γούστο και δεν αποδεικνύεται), με χαμηλό capacitance (εκτός αν θες να "κουρδίσεις" λίγο πιο χαμηλά τον ήχο σου οπότε, αντίθετα με τους κιθαρίστες το ξεπερνάς αυτό), καλή θωράκιση (όχι του θανατά που κάνει το καλώδιο παλούκι και στο φινάλε δεν χρειάζεται) που δεν θα ξεπερνάει τα 5-6 μέτρα (όχι για το attenuation αλλά γιατί μετά αρχίζουν τα loops που καλό δεν κάνουν) και σαφέστατα και πρωτίστως να έχει το χρώμα και το σχέδιο που σου αρέσει και σε φτιάχνει, είναι αυτό που μάλλον ψάχνεις.
Αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά στο παρακάτω, μην το πολυζαλίζεις και ξεκίνα να παίξεις.
http://www.procosound.com/download/whitepapers/Understanding%20Instrument%20Cables.pdf