Ποιοτικές ακριβές κιθάρες με χαμηλή μεταπωλητική αξία

BlackCrow81

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Είδα το παρακάτω βιντεάκι και μου προκάλεσε μια μικρή έκπληξη με τις μάρκες που είδα. Για κάποιες νόμιζα ότι κρατούσαν την αξία τους και αντί αυτών περίμενα να δω κάποιες άλλες μάρκες.

Για όσους βαριούνται να το δουν το Top 5 του τύπου είναι

1.G&L

2.Tokai/Japanese guitars in general

3.PRS

4.Music Man

5.Reverend

Αφου ρε φιλωΟυς οι Φεντεργκιμπσον εχουν ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ που παραμυθιαζουν τον κοσμακη οτι ειναι και καλα οι πλεον value for money κιθαρες.... ;D ;D ;D

Δεν εκπλησομαι ιδιαιτερα να σου πω την αληθεια. Οι G&L για παραδειγμα ειναι γνωστες για το οτι δεν πιανουν μια μεταχειρισμενες, ειδικα στην χωρα παραγωγης τους σε σημειο που ειναι κριμα να πας μεχρι US και να μη γυρισεις με μια μεταχειρισμενη G&L  ;D

Παρομοια πραματα βλεπεις και με τις PRS οπου ο καθε γιατρος/δικηγορος που εχει αγορασει την Custom 24 για να θυμαται τα γρατσουνισματα επι φοιτητικων χρονων την σκοτωνει καθε 2-3 χρονια για να παρει το τελευταιο μοντελο, καπως σαν τα iphone. Iσως να μην ειναι "εμφανης" αυτη η αγοραστικη συμπεριφορα στην Ελλαδα (και σε πολλα αλλα μερη) αλλα σε Αγγλια και North America το παρατηρεις ξεκαθαρα.

Superfunk είπε:
Αφου ρε φιλωΟυς οι Φεντεργκιμπσον εχουν ΠΡΑΧΤΟΡΕΣ που παραμυθιαζουν τον κοσμακη οτι ειναι και καλα οι πλεον value for money κιθαρες.... ;D ;D ;D
Για γκίμπσον δε νομίζω αλλά φέντερ παίρνεις αξιοπρεπές οργανο με 500αρικάκι μαξ και βγαίνεις και σε λάηβ άνετα. Να γράφει φέντερ πάνω και σε κάποιες περιπτώσεις μτχ να είναι και γιουεσέη. Εδώ βγαίνουν σκουάιερ έτοιμες για λάηβ. Και έχουν και μεταπώληση καλή.

Δεν εκπλησομαι ιδιαιτερα να σου πω την αληθεια. Οι G&L για παραδειγμα ειναι γνωστες για το οτι δεν πιανουν μια μεταχειρισμενες, ειδικα στην χωρα παραγωγης τους σε σημειο που ειναι κριμα να πας μεχρι US και να μη γυρισεις με μια μεταχειρισμενη G&L  ;D

Παρομοια πραματα βλεπεις και με τις PRS οπου ο καθε γιατρος/δικηγορος που εχει αγορασει την Custom 24 για να θυμαται τα γρατσουνισματα επι φοιτητικων χρονων την σκοτωνει καθε 2-3 χρονια για να παρει το τελευταιο μοντελο, καπως σαν τα iphone. Iσως να μην ειναι "εμφανης" αυτη η αγοραστικη συμπεριφορα στην Ελλαδα (και σε πολλα αλλα μερη) αλλα σε Αγγλια και North America το παρατηρεις ξεκαθαρα.
Καλά οι G&L παίζει να χάνουν πολλά λόγω του κακάσχημου headstock. Για τις Πιαρές δεν το ήξερα ότι έχουν τέτοιο στάτους, αλλά αυτό που ήξερα είναι ότι για μένα είναι λίγο.. πως να το πω ευγενικά.. είναι ας πούμε χωρίς χαρακτήρα.

στην πραξη βαλε οτιδηποτε εκτος απο fender & gibson σ αυτην την κατηγορια και θα εισαι μεσα

BlackCrow81 είπε:
Για τις Πιαρές δεν το ήξερα ότι έχουν τέτοιο στάτους, αλλά αυτό που ήξερα είναι ότι για μένα είναι λίγο.. πως να το πω ευγενικά.. είναι ας πούμε χωρίς χαρακτήρα.
Οι PRS εχουν ΚΑΙ το status της απολυτης κιθαρας-μπιμπελο για τον φτασμενο δικηγορο/γιατρο. Ισως αυτο να εχει ατονησει λιγο πλεον...ηταν ιδιαιτερα εμφανες την προηγουμενη δεκαετια αλλα λιγο τα γουστα που αλλαζουν, λιγο η βιντατζολαγνεια πλεον τα status items του ποθου ειναι πιο...varied ;D

Δε παει να πει αυτο φυσικα οτι οι κιθαρες δεν ειναι εξαιρετικες ή οτι τις αγοραζουν μονο τετοιοι τυποι, ουτε κατα διανοια. Απλα σου λεω οτι εχουν (ειχαν?) ως μαρκα πολυ μεγαλο μερος αυτου του αγοραστικου κοινου και πολλοι απο αυτους τις αγοραζουν και τις πουλανε σαν καραμελες με το που βγει το νεο μοντελο.

Πλακα πλακα μολις γκουγκλαρα απο περιεργεια τον ορο "dentist guitar" (που θυμαμαι να μου τον αναφερει ενας απο τους μεγαλυτερους PRS dealers στην Ευρωπη)  και βρηκα αυτο που πανω κατω λεει αυτο που μολις εγραψα ;D

PRS McCarty: My Life with the Dentist’s Guitar of Choice | Jeztone.com

odis13 είπε:
Οι PRS εχουν ΚΑΙ το status της απολυτης κιθαρας-μπιμπελο για τον φτασμενο δικηγορο/γιατρο. [/url]
ή τον Μποναμάσα.... >:D

Ισχύει πάνω κάτω ό,τι και στα αυτοκίνητα.

Ειδικά για Ελλάδα μεταπολιτική αξία έχουν μόνο BMW και Mercedes.

Στα αυτοκίνητα φυσικά , παίζει ρόλο (βασικό) και ο παράγοντας ευκολία ανταλλακτικού.

Τι να το κάνεις π.χ το datsun 280z αν είναι να ψάχνεις φίλτρο λαδιού για κάνα χρόνο.  ;D ;D ;D

dimsonic είπε:
ή τον Μποναμάσα.... >:D
Σιγα μη παιξει ο ΜΠΟΝΑΜΑΣΑΣ πρσ φιλωΟΥσ  ;D

Παντως αν κανεις ...οδοντογιατρός θελει να μου χαρισει μια goldtop DGΤ

DGT

εγω δεν θα πω οχι... ;D

Superfunk είπε:
Παντως αν κανεις ...οδοντογιατρός θελει να μου χαρισει μια goldtop DGΤ

εγω δεν θα πω οχι... ;D
;D ;D ;D ;D ;D

"Από οδοντίατρο ζητώ να μου χαρίσει μια Supereagle 2 "

;D ;D ;D

Eξισου ενδιαφερουσες οι αντιστροφες περιπτωσεις:  κιθαρες απο κατασκευαστες που δεν ειναι fender h gibson και κρατανε εξαιρετικη αξια μεταπωλησης η ειναι ιδιαιτερα επιθυμητες. Προχειρα μου ερχεται η σειρα SA (νομιζω ετσι την λενε) της Yamaha, Ibanez George Benson, καποια σκαφη της Yamaha επισης, οι PRS προ 94...

fusiongtr είπε:
;D ;D ;D ;D ;D

"Από οδοντίατρο ζητώ να μου χαρίσει μια Supereagle 2 "

;D ;D ;D
Πολλα κουμπια ρε φιλος ;D

Eγω να πω την αληθεια μια αδυναμια στην ταπεινη swamp ash την εχω, πολυ ωραια εναλλακτικη σε superstrat.

Superfunk είπε:
Σιγα μη παιξει ο ΜΠΟΝΑΜΑΣΑΣ πρσ φιλωΟΥσ  ;D
πρς δεν θα παίξει, αλλά σαν οδοντογιατρός ή δικηγόρος θα περνούσε κάλλιστα...

LK είπε:
Ισχύει πάνω κάτω ό,τι και στα αυτοκίνητα.

Ειδικά για Ελλάδα μεταπολιτική αξία έχουν μόνο BMW και Mercedes.
Πες τα στον ΧιΜινορ αυτά να σε εκτελέσει με τάσι, με αυτά που βλέπει.

dimsonic είπε:
πρς δεν θα παίξει, αλλά σαν οδοντογιατρός ή δικηγόρος θα περνούσε κάλλιστα...
Έκανα  καινούργιο  συκώτι  αδερφέ  με την δήλωσή σου!!!
Και επι του θεματος ... πουλησα νεος μια Tokai ...δεν το ξανακάνω. Ουτε και την Ibanez μου δινω που να μην εχω να φαω. Γι αυτους τωρα που τις πουλανε αντι πινακιου φακης ... καλα κανουν. Να βρεθει και κανας ζητιανος με καλο οργανο!

και άλλες 5

1.Carvin/Kiesel (κάρβιν/κίισελ)

2.Heritage (χέριτιτζ) 

3.Ibanez (άημπανεζ)

4.Framus (φρέημους)

5.Godin (γκοουντέν)

Καινούρια Fender ή Gibson? Όχι ευχαριστώ, ακόμη κι αν έχουν καλή μεταπωλητική αξία (βασικά δεν έχουν καλή μεταπωλητική αξία, απλά πωλούνται πιο εύκολα) έχω ήδη πληρώσει πολύ ακριβά την υπεραξία τους η οποία, για τα δικά μου standards κινείται στα όρια της απάτης πλέον. Ευχαριστούμε Leo, ευχαριστούμε Ted, αλλά οι εποχές προχωράνε. Σας χαίρομαι πολύ περισσότερο μεταχειρισμένους... ;D :angel:

Όλα αυτά βέβαια ποσώς ενδιαφέρουν τον μέσο Έλληνα καταναλωτή-πωλητή μουσικού εξοπλισμού, αφού όταν πουλάς πρέπει να πουλάς χάνοντας μόνον το 5-10% της αξίας του και όταν αγοράζεις, αγοράζεις χρέπι και χάρη του κάνεις που το πάιρνεις μόνο στο μισό της αξίας του...και αν κάτι είναι εκτός κυκλοφορίας, βαφτίζεται σπάνιο, limited, "δεν βγαίνει πλέον", "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά".

Καλό Χαλοουήν everyone!

Πνοή και Νύξη είπε:
...Όλα αυτά βέβαια ποσώς ενδιαφέρουν τον μέσο Έλληνα καταναλωτή-πωλητή μουσικού εξοπλισμού, αφού όταν πουλάς πρέπει να πουλάς χάνοντας μόνον το 5-10% της αξίας του και όταν αγοράζεις, αγοράζεις χρέπι και χάρη του κάνεις που το πάιρνεις μόνο στο μισό της αξίας του...και αν κάτι είναι εκτός κυκλοφορίας, βαφτίζεται σπάνιο, limited, "δεν βγαίνει πλέον", "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά"...
Σήμερα διάβασα στις αγγελίες ότι οι Les Paul συγκεκριμένης χρονιάς (της δεκαετίας που διανύουμε) είναι οι καλύτερες και οι επόμενες δε λένε τίποτα. Ο ίδιος πωλητής σε άλλη αγγελία του δέχεται Les Paul για ανταλλαγή χωρίς να διευκρινίζει αν έχει προτίμηση συγκεκριμένες χρονιές.

Προσωπικά όταν διαβάζω "δεν τις φτιάχνουν όπως παλιά" & "για όσους ξέρουν" πάω στην επόμενη αμέσως. Πέρα από μια περιγραφή χαρακτηριστικών όλα τα άλλα είναι περιττά, μου θυμίζει κράχτες έξω τα μαγαζιά που προσπαθούν να σε κάνουν να αγοράσεις.

1.G&L

2.Tokai/Japanese guitars in general

3.PRS

4.Music Man

5.Reverend
Reverend & Music Man δε μου κάνει εντύπωση, είναι κιθάρες με συγκεκριμένο κοινό. Για Tokai δεν ισχύει πλήρως, οι παλιές και οι σημερινές top of the line πωλούνται ακριβά αλλά πρέπει να έχεις υπομονή και να ξέρεις που να απευθυνθείς. Για τις PRS μου έκανε εντύπωση όταν το ανακάλυψα πριν μερικά χρόνια, ακόμα και στην Αμερική πωλούνται (σχεδόν) μισή τιμή και επειδή οι περισσότεροι τις προσέχουν είναι σε άψογη κατάσταση. Οι Custom 22 & 24 που είναι τα πιο διαδεδομένα μοντέλα αλλά και η πρώτη McCarty πωλούνται μεταχειρισμένες στα αγγλικά καταστήματα 1300 - 1500 λίρες. 3800 ευρώ βλέπω στο γνωστό γερμανικό μαγαζί έχει η Custom 22 παραγωγής 2017...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back