video μπορεί να μπασάρει;;; boss gx 100 bass test

Θανάσης Καλδής

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
αγόρασα την boss gx 100 ως back up της analog πεταλιέρας μου που χρησιμοποιώ στα live της μπάντας μας και έχοντας και στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα μπορώ να την χρησιμοποιώ και για ηχογραφήσεις στο σπίτι κτλ. γνωρίζοντας ότι κυρίως απευθύνεται σε κιθαρίστες. πάντα όμως φυλάει μια γωνίτσα η boss και για εμάς στο τέλος του effect library.

φέτος λέω να την ρίξω στα βαθιά και να πάρει φανέλα βασικού μιας και κακά τα ψέμματα, οι ευκολίες της είναι πολλές όπως και οι ηχητικές επιλογές.
αν και μου αρέσουν τα εφέ γενικά πολύ, είμαι συντηρητικός στην χρήση τους και στο level τους, οπότε και οι ήχοι στο παρακάτω βίντεο έχουν στηθεί με αρκετό blend direct ήχου στα εφέ και γενικά low gain ήχους στα drive και τα fuzz και απαλό comp με ratio 3:1. στο βίντεο έπαιξα ένα fender pbass με 40-95 χορδές σε μι υφεση κούρδισμα και πολύ χαμηλό set up. στο global eq έχω ένα low cut στα 65 και ενα high cut στα 5κ μιας και οι ήχοι φτιάχτηκαν και δοκιμάστηκαν για να παίζουν στα ηχεία του pa σε μεγάλη ένταση οπότε να έχει λίγο χώρο και η μπότα κάτω χαμηλά και να μην έχει πολύ boomy το μπάσο λόγω έντασης.

οι ήχοι έχουν ως εξής:

1. direct σήμα
  2. low gain amp sim
  3. comp + amp
  4. comp/overdrive/amp
  5. comp/overdrive 2/ amp
  6. overdrive + amp
  7. overdrive 2 + amp
  8. low gain fuzz + amp
  9. comp/fuzz/amp
  10. amp + chorus
  11. amp/chorus/plate reverb
  12. amp + plate reverb
  13. final noodling

έχω σκοπό να στήσω και κάποιους μέταλ ήχους με περισσότερο distortion μιας και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα μόνο patch. θα ακολουθήσουν βέβαια και βίντεο από συνθήκες λαιβ!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back