Ποιον Dimarzio ?

οχι ρε γμτ...δεν μου ακουγεται ιδιαιτερα μπασσος...βεβαια δεν ξερω πως θα συμπεριφερεται σε rosewood ταστιερα....αλλα τωρα ανοιγουμε καψιματικη συζητηση περι tonewoods παλι...μου αρεσουν παντως τα μεσαια/χαμηλομεσαια του...στην τελικη, τσιμπα τον μεταχειρισμενο, και αν δεν σου αρεσει στειλτον οσο τον πηρες, ή παρτον καινουριο και αν δεν σου αρεσει χανεις κανα 30ευρο.

εντιτ: επισης, ο ενισχυτης/πεταλιερα κτλ, εχουν και EQ....ειδικα στην περιπτωση του ενισχυτη, δεν φανταζεσαι τι ΘΑΥΜΑΤΑ κανει ενα πεταλακι ΕQ στην λουπα...

theBox είπε:
οχι ρε γμτ...δεν μου ακουγεται ιδιαιτερα μπασσος...βεβαια δεν ξερω πως θα συμπεριφερεται σε rosewood ταστιερα....αλλα τωρα ανοιγουμε καψιματικη συζητηση περι tonewoods παλι...μου αρεσουν παντως τα μεσαια/χαμηλομεσαια του...στην τελικη, τσιμπα τον μεταχειρισμενο, και αν δεν σου αρεσει στειλτον οσο τον πηρες, ή παρτον καινουριο και αν δεν σου αρεσει χανεις κανα 30ευρο.

Να βαλω κανενα Bare Knuckle να τελειωνουμε ?

οκ θα τον δοκιμασω... Λοιπον παιδια... οποιος εχει τον tονε ζονε na moy steilei p.m. ;D ;D

Επιστήμη έγινε το θέμα... πάρε παιδί μου έναν απο τους signature μαγνήτες του Satch και θα βρείς την υγειά σου. Ότι νά'ναι θα παίζεις, απο καραμέταλ μέχρι μπόσσα-νόβα!!! Έγώ έχω έναν dimarzio area 61 (single coil alnico II στα 6.43 Kohm και output 142) στην strat μου και παίζει σχεδόν τα πάντα εξίσου καλά με τον διπλό της άλλης κιθάρας μου.

Deadmeat είπε:
Επιστήμη έγινε το θέμα...
Καλα βρε παιδι μου σταματαω αν ειναι να σε κουραζω... ;) ;)

Θα κινηθω αναμεσα σε FRED , TONE ZONE , DSONIC , CRUNCH LAB , AREA21 , SUPER DISTORTION , EVO 2 , BREED...

Τουλαχιστον βρηκα ακρη ;D ;D ;D

Πλακιτσα... εναν fred η Tone zone θα ριξω επανω και τελος...

aris 17561 είπε:
Να βαλω κανενα Bare Knuckle να τελειωνουμε ?

οκ θα τον δοκιμασω... Λοιπον παιδια... οποιος εχει τον tονε ζονε na moy steilei p.m. ;D ;D
Ώχχχ....καλά ξεμπερδέματα. Ελπίζω φίλε μου να τον ευχαριστηθείς και να σου κάνει γενικά διότι εμένα ήταν όπως είπα και πιό παραπάνω (άκρως μπασομεσαίος). Καλή αγορά!  ;)

κοιτα να δεις τι σου ειναι η υποκειμενικοτητα τελικα....εμενα, σε αντιθεση με τον φιλο απο πανω, ακριβως αυτα μα χαμηλομεσαια του τονεζονε ειναι που μου αρεσουν...

ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΝΤΙΤ: ελπιζω να εχεις συνειδητοποιησει Αρη οτι απ τη στιγμη που η κιθαρα σου εχει FR, πας κατα 99% για F-spaced version και οχι για κανονικη...

theBox είπε:
κοιτα να δεις τι σου ειναι η υποκειμενικοτητα τελικα....εμενα, σε αντιθεση με τον φιλο απο πανω, ακριβως αυτα μα χαμηλομεσαια του τονεζονε ειναι που μου αρεσουν...
No problemo man!Είναι όντως περί ορέξεος η κατάσταση... ελπίζω ο tonezone να είναι μιά χαρά για τον φίλο μας.

Άλλαξα τον D-Sonic για τον AT-1(Andy Timmons) γιατί απλά ήθελα κάτι λίγο πιο αφράτο με τα βρόμικα. ο D-Sonic είναι πιο σφιχτός και είχε πολύ καλά καθαρά αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί δεν παίζω ποτέ καθαρά με τον Bridge! έχει χαμηλότερο output απ τον Crunch Lab. επίσης το ότι ξύνει είναι για να αντέχει χαμηλά κουρδίσματα χωρίς να μπουκώνει, αλλά υπάρχει λύση που έχει προβλέψει η ίδια η Dimarzio. αν θες κανονικό κούρδισμα, τον γυρνάς ανάποδα και και αμέσως ζεσταίνει αρκετά.

"the sound is a little brighter and better-defined, and this is the direction we recommend for heavy strings and low tunings. With the adjustable pole pieces toward the bridge, the sound is warmer and a touch louder, and we think this works best for standard tuning and more solo-oriented playing"

aris 17561 είπε:
Ργω παιδια δεν ξερω αν το0 εδωσα λαθος να το καταλαβετε αλλα δεν θελω Midium output μαγνητη...
Έχε πάντως υπόψιν σου πως ο Μο Joe εχει output 320 όταν ο tone Zone εχει 375.

Μικρή διαφορά για να τους ξεχωρίσεις σαν high και medium output μαγνήτες.

Και μια χαρά μεταλ θα παίζεις με οτι και αν διαλέξεις.

Σχετικά με τον Tone Zone...

τον ειχα σε neck θεση  :o μαζι με εναν DP100 ...στην les paul μου για καμποσα χρόνια...ηταν πολυ καλος συνδυασμός....

ΝΑΙ ναι ΝΑΙ πολυ μπασσος...σε νεκ θεση...σε λες πολ...

ομως...αν ηθελα ποτε να ηρεμήσω λιγο τον ηχο μου...θα πεταγα τον Tone Zone πισω...και θα εβαζα τιποτα SD 59 μπροστά...

Γενικα ειναι καλος μαγνήτης...και πιστευω πως θα σου δώσει αυτα που θες...και πιο μεταλ απο κατι "air norton" "paf pro" ktl....

Ειχα 3 ibanez basswood, η μια ηταν η js που πηρες.Εκανα δοκιμες με πολλους dimarzio στο bridge, μερικοι ηταν απο αυτους που εχουν προαναφερθει. Οι δοκιμες εγιναν καρφι σε εναν μαρσαλ και εναν μπουγκι(προσεξε το αυτο-δεν ξερω εσυ με τι παιζεις).Αυτο που μου την εσπαγε ηταν οτι ο μαγνητης που ακουγοταν καλα στον μαρσαλ πχ δεν μου αρεσε στον μεσα μπουγκι και το αναποδο. Ενδεικτικα, ο tone zone μπασαριζε η αληθεια ειναι,αλλα οταν τον καρφωνα στον μαρσαλ γουσταρα πολυ.Αλληλοσυμπληρωνονταν οι συχνοτητες, μου εδινε λιγη δυναμη περισ στα καντινια,σπλιταριζε ικανοποιητικα για καθαρα, αλλα στο μπουγκι δεν πλησιαζα..Εχανε σε διαυγεια αρκετα ωστε να μη μ αρεσει, ισως ενα καπακι η μια ταστιερα maple να βοηθουσε..δεν ξερω. Ο steve special απο την αλλη ητα οτι επρεπε για μεταλ ριφς με τον μπουγκι αλλα ωρες ωρες τον ενιωθα αψυχο στα σολα ειδικα στον μαρσαλ. Αυτος που μου αρεσε ηταν ο super distortion. Φαινοταν ρε παιδι μου να κολλαει παντου, ισσοροπημενος ηχητικα,αξιοπρεπης στους σπλιτ συνδυασμους του καθαρα και βρωμικα,καθαριζε ομορφα με το volume, γενικα αυτον θεωρω καλιτ bridge humbacker για basswood (kai alder) bolt-on κιθαρες, απο blues-rock εως ολα τα μεταλ(οταν λεω καλιτ εννοω με τους λιγοτερους συμβιβασμους) Οσο για τον fred, ειναι ενας πολυ καλος μαγνητης.. μα πολυ καλος. Μελετημενος στη λεπτομερεια που μπορεις να ακουσεις και να νοιωσεις (τουλαχιστον οσο μπορω εγω). Λιγο gain περισ και μπασα στα 3/4 στο μαρσαλ και δεν κουνας ρουπι. Τελειος στο σπλιτ και τα καθαρα και σου βγαζει αυτο το ''εκφραστικο'' που λεμε στο σολο. Μη σε χαλαει το ''medium output'', εξαρταται που τον καρφωνεις, ακουσε με.. οταν μπηκε στην μια μου rg εμεινε εκει ενα χρονο ;) Να σου πω και κατι ακομα που ισως ειναι αυτο που σε ενδιαφερει περισ. Η js δεν επαιξε με κανεναν καλιτ απο οτι με τον fred.. μονο με αυτον απεδιδε αυτο που περιμενα ηχητικα, σε αισθηση,σαν να τον ζητουσε και ο ιδιος ο paf pro, τετοιο πραγμα.. Αφου την πηρες, για μενα βαλε τον fred. Δεν χανεις και τιποτα ομως να θυσιασεις ενα απο τα καφροκιθαρα που εχεις στο βωμο της versatility φοροντας της εναν super distortion στη γεφυρα 8)..

silver surfer είπε:
Αυτος που μου αρεσε ηταν ο super distortion. Φαινοταν ρε παιδι μου να κολλαει παντου, ισσοροπημενος ηχητικα,αξιοπρεπης στους σπλιτ συνδυασμους του καθαρα και βρωμικα,καθαριζε ομορφα με το volume, γενικα αυτον θεωρω καλιτ bridge humbacker για basswood (kai alder) bolt-on κιθαρες, απο blues-rock εως ολα τα μεταλ(οταν λεω καλιτ εννοω με τους λιγοτερους συμβιβασμους)
Γι'αυτό και εγώ απ'την πρώτη σελίδα κιόλας σου είπα για τον Steve Morse DP200, που στην ουσία είναι ένας μαγνήτης, βασισμένος στον DP100, όπου και έπαιζε ο Morse πριν βγάλει signature (εκτός απ'την άλλη του κιθάρα που είχε EMG).

Και σκέψου απλά ότι ταίριαξε με τις ηχητικές ιδιοτροπίες του Morse και τα "καυσόξυλα" της ernieball ;D ;).

silver surfer είπε:
Ειχα 3 ibanez basswood, η μια ηταν η js που πηρες.Εκανα δοκιμες με πολλους dimarzio στο bridge, μερικοι ηταν απο αυτους που εχουν προαναφερθει. Οι δοκιμες εγιναν καρφι σε εναν μαρσαλ και εναν μπουγκι(προσεξε το αυτο-δεν ξερω εσυ με τι παιζεις).Αυτο που μου την εσπαγε ηταν οτι ο μαγνητης που ακουγοταν καλα στον μαρσαλ πχ δεν μου αρεσε στον μεσα μπουγκι και το αναποδο. Ενδεικτικα, ο tone zone μπασαριζε η αληθεια ειναι,αλλα οταν τον καρφωνα στον μαρσαλ γουσταρα πολυ.Αλληλοσυμπληρωνονταν οι συχνοτητες, μου εδινε λιγη δυναμη περισ στα καντινια,σπλιταριζε ικανοποιητικα για καθαρα, αλλα στο μπουγκι δεν πλησιαζα..Εχανε σε διαυγεια αρκετα ωστε να μη μ αρεσει, ισως ενα καπακι η μια ταστιερα maple να βοηθουσε..δεν ξερω. Ο steve special απο την αλλη ητα οτι επρεπε για μεταλ ριφς με τον μπουγκι αλλα ωρες ωρες τον ενιωθα αψυχο στα σολα ειδικα στον μαρσαλ. Αυτος που μου αρεσε ηταν ο super distortion. Φαινοταν ρε παιδι μου να κολλαει παντου, ισσοροπημενος ηχητικα,αξιοπρεπης στους σπλιτ συνδυασμους του καθαρα και βρωμικα,καθαριζε ομορφα με το volume, γενικα αυτον θεωρω καλιτ bridge humbacker για basswood (kai alder) bolt-on κιθαρες, απο blues-rock εως ολα τα μεταλ(οταν λεω καλιτ εννοω με τους λιγοτερους συμβιβασμους) Οσο για τον fred, ειναι ενας πολυ καλος μαγνητης.. μα πολυ καλος. Μελετημενος στη λεπτομερεια που μπορεις να ακουσεις και να νοιωσεις (τουλαχιστον οσο μπορω εγω). Λιγο gain περισ και μπασα στα 3/4 στο μαρσαλ και δεν κουνας ρουπι. Τελειος στο σπλιτ και τα καθαρα και σου βγαζει αυτο το ''εκφραστικο'' που λεμε στο σολο. Μη σε χαλαει το ''medium output'', εξαρταται που τον καρφωνεις, ακουσε με.. οταν μπηκε στην μια μου rg εμεινε εκει ενα χρονο ;) Να σου πω και κατι ακομα που ισως ειναι αυτο που σε ενδιαφερει περισ. Η js δεν επαιξε με κανεναν καλιτ απο οτι με τον fred.. μονο με αυτον απεδιδε αυτο που περιμενα ηχητικα, σε αισθηση,σαν να τον ζητουσε και ο ιδιος ο paf pro, τετοιο πραγμα.. Αφου την πηρες, για μενα βαλε τον fred. Δεν χανεις και τιποτα ομως να θυσιασεις ενα απο τα καφροκιθαρα που εχεις στο βωμο της versatility φοροντας της εναν super distortion στη γεφυρα 8)..
Ομορφη αναλυση και ευχαριστω πολυ... Το οτι ο dp100 ειναι ισως ο καλυτερος dimarzio το εχω καταλαβει αφου τον εχω στην φεντερ στρατ. Πραγματι με αυτον τον μαγνητη μπορεις να παιξεις οτι θες ...

Βασικα εχω καταληξει σε φρεντ η τονεζονε... αναλογα ποιος θα πεσει πρωτος στις αγγελειες...αν και δυσκολα θα παιξει ο φρεντ.

Ομως δεν εχω ξεχασει το νεο σετ του πετρυτσι για καποιο λογο... κραντς λαμπ , λικουιφαιρ . Χωρις να τους εχω ακουσει κατι μου λεει οτι οι συγκεκριμενοι μαγνητες θα κολλησουν ωραια και θα ειναι και πολυ βερσαταιλ...

Mo-Joe - Paf Joe?

Αφου εχεις μια Joe Satriani....

Mια χαρα θα ακουγονται με ντιστορσιο...

aris 17561 είπε:
Καλημερα σε ολους ,

Θα ηθελα μια γνωμη...

Προσφατα απεκτησα αυτην την απιστευτη κιθαρα...

http://www.gtrmusic.co.uk/ibanez-js1000-joe-satriani-signature-guitar-black-pearl-p-111.html

ο πρωην κατοχος ης λοιπον ηθελε πολλα γκαζια και ειχε αλλαξει τον Fred με το x2n ...

Εγω λοιπον λογω του οτι εχω αρκετες καφροκιθαρες , θα ηθελα την συγκεκριμενη να την κανω πιο ανθρωπινη και πιο versatile...

Δηλαδη ψαχνω εναν dimarzio και μονο , ο οποιος να εχει ενα output ωστε να εχει ομορφα καθαρα και να μπορει να βγαλει και πολλα ηδη μεταλ , οσο βρωμιζω τον ενυσχητη...

Σκςφτηκα λοιπον αρχικα tone zone ... φοβαμαι ομως οτι επειδη ειναι μπασος μαγνητης και η κιθαρα φτιαγμενη απο baswwod , μηπως υπερτονιστει ο μπασος χαρακτηρας του tone zone... Πειτε κι εσεις την αποψη σας για αυτο και οτι αλλη αποψη εχετε...
Την είχα και εγώ αυτή την φοβερή κιθάρα :) Ο καλύτερος συνδιασμός που είχα μετά απο αλλαγές (μεταξύ Dimarizio μαγνητων) ήταν Dimarzio Super Distortion/Dual Sound bridge και Dimarzio PAF JOE neck. Η κιθάρα έτσι καλυπτε ένα τεράστιο μουσικό φάσμα.

Deadmeat είπε:
ΙΜΗΟ...βάλε τον Fred ή Paf Joe ή Mo'Joe και όλα καλά! Είναι σαν modded Paf humbuckers,οτι πρέπει για basswood σώματα.Ο μπάρμπα-Satch κάτι ήξερε παραπάνω όταν "κατασκεύαζε" αυτούς τους μαγνήτες με την dimarzio (...πέρα που έλιωσε για να βρεί τους ιδανικούς μαγνήτες ως προς την ευελιξία).

Υ.Γ. τον tone zone τον είχα στην Ibanez μου με τα ίδια specs της κιθάρας σου και παρα-ήταν μουντός,τέρμα μπασομεσαίος και χωρίς διαύγεια.
Παράθεση στην προηγούμενη απάντηση μου! Άαααντε, πάρτον και μας παιδεύεις!!!  ;D ;D ;D

Deadmeat είπε:
Παράθεση στην προηγούμενη απάντηση μου! Άαααντε, πάρτον και μας παιδεύεις!!!  ;D ;D ;D
@aris17561

Tanks!:) No, MOjoe Is totaly not for Metal, even for rock its difficult to use!

Αυτη ειναι η απαντηση ενος youtuba για τον mo joe... Τωρα εγω τι ακρη να βγαλω ?

Καλα θα δοκιμασω τον τονε ζονε αν και με φοβιζει αρκετα οτι δεν θα εχει διαυγεια και η διαυγεια ειναι το νουμερο 1 χαρακτηριστικο που αποζητω απο τον ηχο μου... Αλλαξα σε τζακσον αμερικανα των 2500 τον jb σε emg γιατι δεν ειναι διαυγεια... Οποτε μαλλον δεν θα βρω ακρη στον tone zone...εφοσον ομως ειναι flag seller tης εταιριας δεν εχω παρα να τον δοκιμασω και επειτα να τον αποριψω...  ;D ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back