otto## είπε:
Δηλαδή με ποιο συνδυασμό πιστέυετε ότι θα καλύπτατε όσο περισσότερα styles και ανάγκες?
Κιθάρα:
Μια
super strat με HSS συνδυασμό μαγνητών, κάτι σαν αυτή του βίντεο (αναφέρομαι σε αυτά που προσφέρει σαν όργανο, όχι στα looks - προσωπικά δεν με χαλάει η κουμούτσα headstock και το περίεργο pickguard, έχουν την πλάκα τους)... ή κάποιο παρεμφερές διαστημόπλοιο τελοσπάντων.
Ενισχυτής-Καμπίνα:
Ένας 2-κάναλος λαμπάτος (παραπάνω κανάλια δεν με απασχολούν, αλλά δεν έχω και πρόβλημα να υπάρχουν), με δυνατότητα ρύθμισης του ενός καναλιού σε ένα κρυστάλλινο καθαρό, και του άλλου σε ένα πιο κομπρεσαρισμένο καθαρό, με παραπάνω όγκο (το δεύτερο κανάλι θα χρησιμοποιείται σαν τη βάση για το βρώμικο ήχο, ο οποίος θα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια overdrive πεταλιών). Αυτό το πράγμα μου το παρέχει η κεφαλή
Mesa LoneStar Classic που έχω, αλλά πιθανολογώ θα το πετύχαινα και με κανένα
Bogner Ecstacy αν μου τον προσφέρατε.

Πάντως γενικά κλίνω προς ενισχυτή με
6L6 power section.
Για καμπίνα θα ήθελα μια
2x12 open back, για να μπορώ και να τη μεταφέρω. Ηχεία τώρα πάει ανάλογα με τον ενισχυτή και το συνολικό wattage, και θα έκανα και κανένα τεστ για το όσο γίνεται πιο ταιριαστό αποτέλεσμα. Πάντως υπάρχουν καμπίνες από Mesa, VHT, Bogner, CAE έτοιμες για κάθε γούστα λίγο πολύ. Αν πήγαινα και σε 4x12, μια Marshall με Greenbacks θα ήταν σούπερ, αλλά μόνο για να είναι ακίνητη σε κάποιο στούντιο ή σκηνή και να με περιμένει.
Πετάλια:
1) TC Electronic Flashback X4 delay, λόγω απλότητας, ποιότητας, και toneprints
2) Vertex Landau Chorus (εκτός κυκλοφορίας πια, αλλά ό,τι καλύτερο - μεγάλη αδυναμία και απαραίτητο συμπλήρωμα του καθαρού καναλιού)
3) Voodoo Lab Sparkle Drive Mod overdrive (+ αυτό για έλεγχο του clean blend knob:
http://optionknob.com/)
4) κι ένα 2-κάναλο overdrive/boost ακόμα... πολλές επιλογές εδώ. Πάω με το αγαπημένο μου T. Jauernig Gristle King v.3.
Υ.Γ.: Αν μου επέτρεπες να έχω κι ένα volume pedal, για λόγους πολλαπλής λειτουργικότητας (έλεγχος έντασης, volume swells, και ήσυχα κουρδίσματα), θα ήσουν φίλος. Αν μου επέτρεπες και ένα expression pedal, για έλεγχο των presets του delay, θα ήσουν αδελφός. Αλλά και χωρίς αυτά γίνονται σχεδόν όλα τα βασικά που θέλω για το τέλειο setup μου (μετά αρχίζουν τα συμπληρωματικά γούστα, π.χ. fuzz, octave/fuzz, vibe κλπ)... και για μια ζωή όπως λες.