Ποιο προγραμμα για φωνη?Τι mic?

pastelius

Μέλος
Πόντοι
36
Παρακαλω τη βοηθεια σας..

Φτιαχνω μουσικη απο το reason,και κατεχω μια

soundblaster audigy LS..Σκεφτομαι να βαλω φωνη

σε μερικα κομματια,αλλα δεν εχω ουτε μικροφωνο,ουτε

γνωριζω καποιο προγραμμα που να μπορω να επεξεργαστω

τη φωνη(delay,reverb κτλ.).Ξερω πως κατι τετοιο

μπορει να γινει στο q-base,αλλα δεν το χω καταφερει ποτε.

1.Καποιο μικροφωνο με budget 50-80 ευρω?

2.Προγραμμα επεξεργασιας?

Ευχαριστω πολυ :D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μικρόφωνα σε αυτό το budget δεν ξέρω, και πιστεύω ότι θα είναι και λίγο πεταμένα λεφτά. Αν μπορείς να διαθέσεις 70-80¤ όμως θα πάρεις κάτι αξιοπρεπές - the way to go κατά τη γνώμη μου.

Τώρα για προγράματα, εγώ δουλεύω Pro Tools (που θέλει και αντίστοιχο hardware), οπότε θα αφήσω τους άλλους να σου δώσουν γνώμες! :)

Θες να περάσεις φωνή στο reason; Αυτό μπορείς να το κάνεις με 2 τρόπους

1) Ηχογραφείς τα φωνητικά στο cubase τα κάνεις audio export και το βάζεις στο reason μέσω του σαμπλερ (διαδικασία άκρως χρονοβόρα και διόλου εξυπηρετική)

2) Βάζεις σε rewire το cubase (master) και το reason (slave) και παίζεις μουσική με το reason και τα φωνητικά θα παίζουν μέσω cubase. Έτσι θα έχεις 1 ολοκληρωμένο κομμάτι. :wink: Αυτή η μέθοδος είναι αρκούντως απλή και λίαν αποτελεσματική :D :D

Τώρα για μικρόφωνο σε αυτές τις τιμές τι να πω; Ότι και να πάρεις μάλλον ίδιο θα είναι!

2) Βάζεις σε rewire το cubase (master) και το reason (slave) και παίζεις μουσική με το reason και τα φωνητικά θα παίζουν μέσω cubase. Έτσι θα έχεις 1 ολοκληρωμένο κομμάτι. :wink: Αυτή η μέθοδος είναι αρκούντως απλή και λίαν αποτελεσματική :D :D
Aυτο γινεται μεσω των επιλογων(preferences) ενος απ τα 2 προγρ/τα?

Το rewire δεν το κατεχω...

Θα πρότεινα να κάνεις τα κομμάτια σου ένα export απλό και μετά με ένα πρόγραμμα όπως το cooledit ελαφρύ περνάς τις φωνές, σε wav να είναι τελικός ε! κανόνας, αν θες καλή ποιότητα στο τελικό κομμάτι! μετά τις περνάς στο πρόγραμμα που δουλεύεις και εκεί κάμνεις την τελική σου μίξη! μην ανοίξεις τώρα cubase, φασαρία θα είναι... αφού δε το δουλεύεις.. εγώ εκεί να τα κάνω όλα πια, αλλά νομίζω, ότι και το reason κάνει τέτοια πράγματα! αφού κι αυτό είναι επαγγελματικό πρόγραμμα!

τώρα για mic λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σε εξυπηρετήσω μιας και δε τα κατέχω καλά τα πράγματα. δε ξέρω τα shure από τι τιμές ξεκινάνε, αλλά λένε ότι για σπίτι είναι πάρα πολύ καλά! σου κρατάνε ζεστασιά το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι! χεχε πλάκα κάνω... :D

Για το rewire θα κάνεις τα εξής:

1) Ανοίγεις το cubase και το αφήνεις να φορτώσει

2) Ανοίγεις το reason και πάλι αφήνεις να φορτώσει

3) Στο cubase στην καρτέλα devises επιλέγεις το reason και θα σου ανοίξει

1 πινακάκι που θα λέει rewire channel και κάτι τέτοια. Ενεργοποιείς όσα κανάλια θες. (αν δεις τον μίκτη του cubase θα σου εμφανίσει και τα επιπλέον 2 κανάλια.)

Τώρα μπορείς να δουλέψεις με 2 τρόπους:

1) Η χρησιμοποιείς "ξεχωριστά" cubase reason και το αποτέλεσμα θα ακούγεται ως ενιαίο ή

2) Μπορείς να χρησιμοποιείς τα όργανα του reason στο cubase σαν να ήταν

vsts (εγώ προτιμώ αυτήν την μέθοδο)

Για το rewire θα κάνεις τα εξής:...
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις πληροφοριες!

Ο Αϊ Γιαννης μαζι σου τεκνον μου :lol: :lol: :lol:

Για το rewire θα κάνεις τα εξής:...
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τις πληροφοριες!

Ο Αϊ Γιαννης μαζι σου τεκνον μου :lol: :lol: :lol:
Σ' ευχαριστώ πολύ! γιορτάζω κιόλλας! :D :D :D

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΙΚΡΩΦΟΝΟ ΑΔΕΡΦΕ Μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ SHURE SM57.ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟ ΦΩΝΗ ΜΕΧΡΙ ΜΠΑΣΟ 'Η ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ AKG C1000.ΠΥΚΝΩΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ www.thomann.de ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΑ.

προενισχυση οχι?

μπαταρια?

προενισχυση χρειαζεσαι παντα.

sm 57 για μπασο? καλα δεν θα ειναι και οτι χειροτερο αλλα δε θα ειναι και καλο.

c1000 για φωνη ? καλα δε θα ειναι και χαλια αλλα δε θα ειναι και καλα...

πω πω εχω πιει λιγο.

θα γραψω αυριο καληνυχτα... σορι για την αγενια :oops: :oops: :oops:

:D

ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΝΑ SM57 (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ HOME STUDIO.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ HOME ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.

ΤΟ AKG C1000 ΕΙΝΑΙ ΠΥΚΝΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 48V PHANTOM ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ 48V ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ Π.Χ. ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΝΣΟΛΑ 'Η ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΟΛΕΥΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ STUDIO ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ IN ΤΟΥ PC.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

(ΧΑΛΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ)

ειμαι κατοχος sm 57 και ειναι σπουδαιο μικροφωνο για πραγματικα πολλες χρησεις , αλλα οχι και για μπασο. ισως ηταν ατυχες το παραδειγμα σου για το μπασο για να δικαιολογησεις τις πολλες του χρησεις.

εχω χρησιμοποιησει αρκετες φορες το c1000 , και συμφωνουμε οτι εχει μπαταρια ( :D )

και οτι δε χρειαζεσαι αναγκαστικα phantom power,

αλλα στο προηγουμενο ποστ ειπες οτι δε θελει προενισχυση ,

και εκει θεωρησα σωστο οτι πρεπει να το διευκρινησω οτι αυτο ειναι λαθος.

βεβαια στο νεο σου ποστ καταλαβα οτι για σαν προενισχυση εννοουσες το phantom power της κονσολας ή ενος προενισχυτη. τεσπα .

δεν εκανα καλα που σε διορθωσα?

(γιαυτο αλλωστε χρησιμοποιησα ως αλλοθι οτι βγηκα για ποτακι για να μην πειραχτεις που σε διορθωνω αλλα μαλλον επρεπε να ειμαι ακομη πιο προσεκτικος, ή το βρηκες ως ευκαιρια για να με αμφισβητησεις . χε χε

αστειευομαι).

το in που του pc που αναφερεις ειναι προενισχυτης παντως . που σημαινει οτι χρησιμοποιουσες προενισχυση .

χαλαρα παντως δε υπαρχει αντιπαραθεση.

και κλεισε βρε αυτα τα κεφαλαια , νιωθω οτι με μαλλωνεις. :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back