Ποιο High gain πεταλι για back up?

Miltos23

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Καλημερα!

Χτες το βράδυ αναρωτιώμουν "αν χαλασει το AMT ss20 στο soundcheck ποιο μπορώ να έχω back up για να το αντικαταστήσω;"

Χρησιμοποιώ 3 ήχους, καθαρο/crunch/high gain, αλλα αν χάλαγε το AMT, θα μπορούσα να τα καταφέρω να βγάλω το λάηβ έστω και με ένα μόνο πετάλι high gain, οπότε ποιο έχετε να προτείνετε σαν back up που να χωράει στη θήκη της κιθάρας και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ρυθμίσεις;

Φυσικα μιλάμε για χαμηλή τιμή πχ μέχρι 80 ευρώ 

Σκεφτόμουν για ένα Metal muff ή για ένα Blackstar LT-Dual

υπάρχει κάποιο άλλο το οποίο θα προτείνατε;

Να σου προτεινω κατι λιγο διαφορετικο και αρκετα χρησιμο. 

Digitech carcosa fuzz. Εχει τεραστιο ευρος σε ηχους και γκαζι. Εαν εχεις το after knob αριστερα, γινεται κλασικο distortion. Οσο δεξιοστροφα το πας, τοσο τεινει προς το fuzz. Στη μεση ειναι οι ωραιοι ηχοι. Πολυ χρησιμο ενα τετοιο πεταλι.

Δωσε βαση μετα το 3.30

Carcosa Controls.png

Μια αλλη λυση ειναι δυο φτηνα πεταλια με ευρος απο crunch μεχρι high gain. 

Καλημερα!

Χτες το βράδυ αναρωτιώμουν "αν χαλασει το AMT ss20 στο soundcheck ποιο μπορώ να έχω back up για να το αντικαταστήσω;"

Χρησιμοποιώ 3 ήχους, καθαρο/crunch/high gain, αλλα αν χάλαγε το AMT, θα μπορούσα να τα καταφέρω να βγάλω το λάηβ έστω και με ένα μόνο πετάλι high gain, οπότε ποιο έχετε να προτείνετε σαν back up που να χωράει στη θήκη της κιθάρας και να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ρυθμίσεις;

Φυσικα μιλάμε για χαμηλή τιμή πχ μέχρι 80 ευρώ 

Σκεφτόμουν για ένα Metal muff ή για ένα Blackstar LT-Dual

υπάρχει κάποιο άλλο το οποίο θα προτείνατε;
Εξαρτάται πόσο high gain εννοείς. Αν αναφέρεσαι σε ήχο Dimebag Darrell και βάλε, προσωπικά θα έπαιρνα ένα boss metal zone ή ένα boss metal core, μεταχειρισμένο από τις αγγελίες, και θα έβαζα το πρώτο στη λούπα του ενισχυτή. Μεταχειρισμένα τα βρίσκεις γύρω στα 50 ευρώ.

Με ευχαριστείς αργότερα.  :classic_wink:

2 κανάλια, πολύ gain αν θέλεις, εξαιρετικά αληθοφανές και πολύ φθηνό. Συν ότι παίρνει καλά τα πετάλια και μπορείς να το κουμπώσεις στο power section ενός λαμπάτου σε όποιο venue παίξεις. Φανταστική backup λύση.

https://www.thomann.de/gb/mooer_micro_preamp_012_fried_mien.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν και έχεις ορίσει τιμή, στη θέση σου θα μάζευα λίγα ακόμα και θα έπαιρνα ένα (μεταχειρισμένο) Friedman BE-OD, το οποίο απλά μαμεί και δέρνει...

Καλημέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας γιατί με έκαναν να σκεφτώ πιο σφαιρικά το θέμα και να μάθω πετάλια που δεν ήξερα.

Νομίζω ότι τελικά θα κινηθώ προς το Mooer γιατι συνδυάζει μικρό μέγεθος, χαμηλή τιμή, χαμηλό βάρος και αρκετές ρυθμίσεις.

Καλημέρα παιδιά,

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας γιατί με έκαναν να σκεφτώ πιο σφαιρικά το θέμα και να μάθω πετάλια που δεν ήξερα.

Νομίζω ότι τελικά θα κινηθώ προς το Mooer γιατι συνδυάζει μικρό μέγεθος, χαμηλή τιμή, χαμηλό βάρος και αρκετές ρυθμίσεις.
Eχω το Friedman Mooer και το 5153 Μοοer....απειρα καλυτερο το Friedman....
Αν του βαλεις μπροστα κι ενα overdrive θα παθεις μεγαλη πλακα

+ 1 για το mooer.

Έχω το day tripper (vox τύπου) και είναι εξαιρετικό ηχητικά. Το μόνο θεματάκι που με απασχολεί είναι ότι έχει πάρα πολύ χαμηλή ένταση. Δηλ. αν το κουμπώσω στο return της λούπας σε εντάσεις πρόβας δεν ... (νταξ σε 15άρη ενισχυτή λαμπάτο). Ως λύση χρησιμοποιώ ένα καθαρό active volume booster (boss ls2) μετά το πετάλι. Εσείς που προτείνετε τα παραπάνω τα έχετε χρησιμοποιήσει σε περιβάλλον πρόβας;

Εσείς που προτείνετε τα παραπάνω τα έχετε χρησιμοποιήσει σε περιβάλλον πρόβας;

+1000

Αυτή η πρόταση-ερώτηση και μόνο θα μπορούσε να αποτελέσει από μόνη της το θέμα ενός ξεχωριστού thread με ατελείωτες σελίδες...

Εγώ το Mooer το είχα όταν μου χάλασε το Atomic Amplifire 3 που είχα. Έκανα πρόβες με αυτό περασμένο στο FX Loop του λαμπάτου του studio για να λειτουργεί μόνο ως preamp με λαμπάτο power amp και στο σπίτι το είχα καρφί στην κάρτα ήχου και χρησιμοποιούσα τις power amp simulations της Two Notes.

Γενικά ποτέ δεν προτείνω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει, πόσο μάλλον τώρα που έχω βγάλει και 1 μήνα πρόβες μαζί του. 

Αν ο φίλος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να το αγοράσω εγώ από εκείνον, γιατί πάντα χρειάζεται ένα backup πετάλι.

Οπότε μάλλον δικό μου είναι το θέμα με την ένταση.

Να διευκρινίσω ότι η ερώτησή μου ήταν για να τσεκάρω αν αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα και φυσικά όχι για να αμφισβητήσω τις προτάσεις σας.

Οπότε μάλλον δικό μου είναι το θέμα με την ένταση.

Να διευκρινίσω ότι η ερώτησή μου ήταν για να τσεκάρω αν αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα και φυσικά όχι για να αμφισβητήσω τις προτάσεις σας.

Πώς το έτρεχες και είχες θέμα με την ένταση; 

Πώς το έτρεχες και είχες θέμα με την ένταση; 
Επειδή είναι ένα από τα σχετικά πιο "clean" πεταλάκια της σειράς, το ήθελα για σχετικά clean ήχους οπότε ήθελα να πάρω κάτι με το gain όχι πάνω από τη μέση.

Το χρησιμοποίησα στο fx return 15άρη λαμπάτου. Μπορεί να είναι και θέμα ισχύος ή λειτουργίας της λούπας του συγκεκριμένου ενισχυτή - όταν ξαναπάω studio θα το δοκιμάσω και σε άλλον, τώρα που το συζητάμε.

Αλλά και όταν το έβαλα στην κάρτα ήχου, χρειάστηκε  να του δώσω επιπλέον volume στο DAW για να έρθει εκεί που το ήθελα. Γενικώς (πάει λίγος καιρός όμως και δεν θυμάμαι) είχα διαβάσει και σε διάφορα fora, αφού διαπίστωσα το θέμα μου ότι η έντασή τους είναι σχετικά χαμηλή. 

Ηχητικά θα επαναλάβω ότι με εντυπωσίασε ιδιαίτερα.

Clean το Friedman πετάλι που έβγαλε η Mooer; Εγώ το είχα για εντελώς distorted ήχους, τύπου HBE, σε εκείνες τις ρυθμίσεις δεν είχα κάποιο θέμα έντασης. Μήπως στο καθαρό του πέφτει λίγο η ένταση γιατί δεν έχει headroom;

Clean το Friedman πετάλι που έβγαλε η Mooer; Εγώ το είχα για εντελώς distorted ήχους, τύπου HBE, σε εκείνες τις ρυθμίσεις δεν είχα κάποιο θέμα έντασης. Μήπως στο καθαρό του πέφτει λίγο η ένταση γιατί δεν έχει headroom;
Για το friedman δεν το συζητώ. Εγώ για το day tripper μιλάω όμως, το vox τύπου, του οποίου το καθαρό με τέρμα gain δεν το λες και βρώμικο. Απλώς είχα την προσδοκία να μην χρειάζεται να τρέχει με τέρμα το gain, γιατί το ήθελα ως εναλλακτικό καθαρό κανάλι ώστε η default ρύθμιση του ενισχυτή μου να είναι πιο βρώμικη (και δεν πρόλαβα στις αγγελίες ένα AMT F1 που έπαιζε εκείνο τον καιρό). 

Πάντως βάζοντάς του ένα boost μετά, την κάνει τη δουλειά.

Καλημέρα!

Χτες δοκίμασα το πετάλι που πρότεινε ο Bill στη πρόβα και γράφω ένα μίνι review:

Μου πήρε πέντε λεπτά να μάθω πως δουλεύει, έβαλα τα πάντα στη μέση και το συνδεσα στο return ενός λαμπατου randall που έχω (50rt) και έπαιξα με μια φτηνή Washburn με διπλούς.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου από το πόσο καλά ακουγόταν! Μείωσα μόνο τα μπάσα στο καθαρό και τέλος, είχα Η Χ Α Ρ Α.

Γενικά έχει λογικό θόρυβο αν βάλεις πολύ παραμόρφωση και είναι πολύ δυνατό σε ένταση.

Αφού χάρηκα με την αγορά μου και επειδή παίζουμε με τη μπάντα με ακουστικά έπρεπε να δω πως θα στείλω το σήμα στη κονσόλα και εκεί έκανα δύο συνδεσμολογιες:

1. Κιθάρα, mooer, εκείνο το κόκκινο di της behringer με ενεργό το cab emulator όλα στη κονσόλα και από εκεί με ακουστικά. Ο ήχος δεν με τρέλανε αλλά ήταν οκ. Παρατήρησα ότι έστελνα δυνατό output, οπότε είπα να πάω στο plan b και να μην πειράξω τις ρυθμίσεις του mooer*

2. Κιθαρα, mooer, input του ενισχυτή, send, κόκκινο di behringer, κονσόλα και πειράζοντας το eq του ενισχυτή έβγαλα πάλι ηχαρα!

*Ο ρόλος του πεταλιου είναι να λειτουργεί σαν back up οπότε με ένοιαζε να το έχω σεταρει για τον ενισχυτή μου για να είναι έτοιμο σε ενδεχόμενο πρόβλημα οπότε δεν ασχολήθηκα να το κάνω να ακούγεται καλά στα ακουστικά γιατί δεν θα το χρησιμοποιήσω έτσι, λογικά όμως με ψάξιμο θα φτιάχνει ο ήχος.

Bill σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Υγ: ακόμα δεν έχω καταλάβει αν είχα αυτόν τον ήχο με κλειστό ή ανοιχτό το cab emulator..

Να 'σαι καλά Μίλτο, χαίρομαι που σου αρέσει το πετάλι, καλόπαιχτο αν και μακάρι να μη χρειαστεί! ? 

Αν το δοκιμάσεις με κάποιο IR loader θα εκπλαγείς ακόμα περισσότερο! 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back