Ντεν μου κριάζεται κομπρέσορας καρντιά μου
Το τι χρειαζεσαι, το ξερεις καλυτερα απο τον καθεναν. Δεν προσπαθω να σε πεισω για κατι.
Εχω ενα κομπρεσσορακι, των 25 ευρω, με ενα knob. Το εχω always on στην αρχη της αλυσιδας, στο μινινουμ. Οποτε το εχω κλειστο ο ηχος μου απλα δεν με ευχαριστει. Δεν κουδουνιζει, που λεμε.
Προσπαθησα για καμια 10 μερες να τον υποκαταστησω με booster, αλλα δεν επαιρνα αυτο που ηθελα σε ηχους clean to mid gain.
Το επανεφερα, προχθες και ειδα το φως το αληθινο. Δεν θα χρειαζομουν κατι καλυτερο απο αυτο, αλλα στο μινιμουμ που το εχω επεμβαινει στο ηχο αρκετα. Δεν εχει καλη κλιμακωση.
Αρα, συντομα με βλεπω με εναν "φυσιολογικο" κομπρεσορα, τοσο για always on στο σπιτι, οσο και για εγγραφες. Δεν εχουν ολοι οι ενισχυτες μου αναγκη για κομπρεσιον. Πχ o ac10 κομπρεσαρει πολυ απο μονος του. Ο ΤΜ18 χρειαζεται. Ο OR20 ειναι πολυ στεγνος και χρειαζεται, ειδικα με single coils. Ο vht που παιζω σπιτι δεν χρειαζεται, εκτος κι εαν εχω το volume κατω απο 1 (παιζω μονιμα κατω απο το 1).
Δεν με ενδιαφερει τι κανουν οι αλλοι, οι επαγγελματιες. Δεν εχω ποτε κοιταξει video με rig καποιου. Ουτε ξερω ποσοι, γιατι, και πως χρησιμοποιουν ενα κομπρεσσορα. Ξερω οτι μου αρεσει ο ηχος μου στο σπιτι με αυτον.
Σε λαιβ, πιθανον να μη τον επαιρνα καν. Εκει παιζω με τερμα ενισχυτη και διπλους μαγνητες, συνηθως. Δεν θα μου χρειαζοταν.