Ποιό από αυτά τα πετάλια-προενισχυτές?

NoIzY

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρά, θέλω να αγοράσω ένα πετάλι-προενισχυτή για ηχογραφήσεις (και χρήση με cab impulses) αλλά και για χρήση με τελικό και καμπίνα..

Η μουσική για το οποίο θα το χρησιμοποιήσω είναι heavy/power/thrash metal (με μια προτίμηση στον ήχο των nevermore) ενώ το budget μου είναι 300 ευρώ...

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει τα Tech21 SansAmp GT2 και το California της ίδιας εταιρείας από τη σειρά character... Μπορώ να πω πως ο ήχος μου άρεσε πολύ, απογοητεύτηκα όμως από το γεγονός ότι δεν απενεργοποιείται η προσομείωση καμπίνας... Έχει κανείς κάποιο SansAmp να μου πει περισσότερα για τα πετάλια αυτά?

Τα άλλα πετάλια που έχω τσεκάρει από το διαδίκτυο αλλά δεν έχω ακούσει ακόμα είναι τα:

- Seymour Duncan Twin Tube Mayhem

- Krank Distortus Maximus

- Fulltone GT500 

Τα 2 τελευταία όμως δεν ξέρω αν μπορούν να λειτουργήσουν ως προενισχυτές...

Έχετε κάποιο άλλο να προτείνετε? Κάποιο που να μην είσαι σε μορφή πεταλιού?

Ευχαριστώ!

http://www.thomann.de/gr/tech_21_psa1.htm  ακριβοτερο για το budget σου, ρακ φαση προφανως... αλλα φοβερες δυνατοτητες και απιστευτος ηχος. Εχεις την ικανοτητα ρυθμισης ολων των βασικων παραμετρων και με ενα κλικ τα αποθηκευεις. Νομιζω οτι προκειται μια παρα πολυ καλη προενισχυση για τα λεφτα της με 100% αναλογικο κυκλωμα και χωρις κανενα ψηφιακο κομματι εκτος απο τη διαδικασια του "saving". Κοινως ο ηχος ειναι δυναμη !

Ευχαριστώ για την απάντηση... Δεν αμφιβάλλω ότι ο ήχος θα είναι τούμπανος, έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα για το μηχάνημα αλλά είναι πολύυυυυ πάνω από αυτά που μπορώ να δώσω... :(

Καμιά άλλη πρόταση?

Επίσης, ένα ακόμα πετάλι που χρίζει αναφοράς είναι το Blackstar ΗΤ-DistX το οποίο είναι λαμπάτο, έχει δεύτερο output με προσομοίωση καμπίνας και σου δίνει την δυνατότητα να πλησιάσεις ήχους Mesa..

http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht_distx.htm?sid=6e09be304004d3e22515faa4faef1385

(αν και ένας φίλος είχε παρατηρήσει σε σχετικά παλαιότερο live Νevermore ότι έπαιζαν με POD XT Ρro - το rack version δηλαδή) :-X

Το sansamp gt2 είναι πολύ καλό πετάλι και βγάζει πάρα πολύ καλούς και καθαρούς ήχους σε αυτό που θες.

Τον καλυτερο συνδιασμό μπορείς να τον κάνεις με το αντίστοιχο power engine της ίδιας εταιρείς.

Σε κονσόλα το χω χρησιμοποιήσει μια φορά πριν χρόνια (που ήμουν άπειρος) και τζιτζίκιζε πολύ. Ισως, να έκανα και κάτι λάθος. Κάποιος άλλος αν ξέρει θα σου πει καλύτερα.

Πάντως, σε συνδιασμό με τελικο/καμπίνα δεν θα σε απογοητεύσει καθόλου

Νομιζω οτι και ο Telegun βγαζει ενα τετοιου στυλ βρωμοπεταλο/preamp και μαλιστα λαμπατερ. Η οχι?...   :-\

Το Seymour Duncan μπορεί να λειτουργήσει και σαν preamp, και σαν πετάλι. Το Krank και το Fulltone όχι (με τη λογική ότι είναι φτιαγμένα για να παίζουν επάνω σε κιθαριστικούς ενισχυτές, αν και κανείς δεν σε εμποδίζει να τα χρησιμοποιήσεις σαν preamps). Έχω παίξει με το Fulltone (την πρώτη έκδοση του Αυγούστου 2007) και με το Seymour Duncan και δεν μου άρεσε κανένα από τα δυο. To Seymour Duncan θα σε φέρει πιο κοντά στους ήχους που θες, το Fulltone καθόλου.

Δε μου αρέσει το V-Twin..

Thanks για τις απαντήσεις!! :) Αν ξέρει τπτ άλλο κανείς, ας το προτείνει...

sepsis είπε:
Σε κονσόλα το χω χρησιμοποιήσει μια φορά πριν χρόνια (που ήμουν άπειρος) και τζιτζίκιζε πολύ.
Χμμμ... Αυτό μόνο ως θετικό μπορώ να το δω και θα σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ... Κάθε πετάλι, αν το συνδέσεις απευθείας σε κονσόλα θα τζιτζικήζει (αφού δεν παρεμβάλλεται amp simulator)... Το GT2 έχει ενσωματωμένο amp simulator που προσωπικά θα ήθελα να ΜΗΝ υπάρχει ώστε να κάνω χρήση με cab impulses.. Αλλά απ ό,τι φαίνεται, το simulator του GT2 δεν αντικαθιστά την καμπίνα (αλλιώς δε θα ακουγόταν ωραίο εάν το συνέδεες μπροστά από ενισχυτή, αντιθέτως θα ακουγόταν καλά, χωρίς να τζιτζικίζει, συνδέοντάς το σε κονσόλα) άρα μάλλον μου κάνει...

you know  ;D

Καλύτερα όμως στείλε και ένα e-mail στην Τech 21 για να είσαι σίγουρος. Θα σου απαντήσουν σίγουρα

Μου είπαν ότι το amp simulator που έχει δε θα εμποδίσει να κάνω τη χρήση που θέλω, δεν επιδρά έντονα στον ήχο..

Εάν έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση ας την πει.. ;)

Λοιπον.

Επειδη ημουν ακριβως στην ιδια θεση που εισαι τωρα εσυ,οσον αφορα τον ηχο που ζητας για το συγκεκριμενο ειδος μουσικης και ποιο συγκεκριμενα ζητουσα γκαζια τυπου Metallica απο Master/...and justice , ριξε μια ματια στην πεταλιερα που ετοιμαζω  για να καταλαβεις ποιο πεταλι ειναι αυτο που πρεπει να παρεις.

Μαλιστα ηταν τοσο θε'ι'κο και παραμετροποιησιμο που πηρα αλλο ενα ιδιο για τα lead τυπου Satriani που θελω ;)

http://i269.photobucket.com/albums/jj54/psihiatros/001-1.jpg

Πιστεψε με, ΔΕΝ θες κατι αλλο περα απ'αυτο!

(αρκει να'χεις την σωστη κιθαρα και ενα καλο λαμπατο ενισχυτη,εγω πχ.εχω ενα jtm30 Marshall  :) )

Thx ψυχίατρε... Η προσομοίωση καμπίνας σε χαλάει καθόλου ή περνά απαρατήρητη?

Νομιζω οτι αυτο ειναι ενα απ'τα σημαντικα στοιχεια του πεταλιου, που συντελει στο τελικο αποτελεσμα του ηχου που επιθυμουμε.(εγω τουλαχιστον..)

Κοιτα,

εγω το εχω μπροστα απ'τον ενισχυτη(οχι στο fx loop και τετοια,μαλιστα οταν το εκανα αυτο μου σφυριζε), και βεβαια εχε υποψιν σου πως για να βγαλεις τον ηχο που ΕΣΥ ζητας πρεπει,εκτος απ'τα ποτενσιομετρα στο πεταλακι,να πειραξεις και τα ποτενσιομετρα στον ΛΑΜΠΑΤΟ, ενισχυτη σου.Γιατι αλλος θελει περισσοτερα ή λιγοτερα μπασσα,μεσαια, πριμα κ.τ.λ στο γκαζι του και παει λεγοντας.. Και μην ξεχνας οτι πρεπει να'χεις μια κιθαρα με high outpout humbuckers  ;) Tα κλασσικα συστατικα δηλαδη, που χρειαζεται ενας σωστος γκαζατος μεταλ ηχος.

Αυτα..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back