Ποιάς εταιρίας πλήκτρων είστε οπαδός;

philippos

Νέο μέλος
Πόντοι
8
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΜΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα ερώτημα "ποιάς εταιρίας είστε οπαδός". Τέτοια ερωτήματα θα μπορούσαν να είναι πιο straight-forward, δεν χρειάζεται να μιλάμε με υποθετικά σενάρια, κλειστά μάτια και τα ρέστα...

Επί του θέματος, έχει πολύ μεγάλη σχέση το είδος του οργάνου που θα έπρεπε να διαλέξουμε. Workstation; VA; Stage piano; Rompler; Full analog; Αναλόγως το είδος θα μπορούσα να πω ότι π.χ. θα έπαιρνα Access αν μιλάμε για VA ή Yamaha για workstation, Dave Smith για αναλογικά κ.ο.κ.

Αλλά επειδή ποτέ δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα, ούτε και θα πάρουμε ποτέ τίποτα με κλειστά μάτια, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να το ξεσκίσουμε στην ανάλυση.

Υ.Γ. Αν πρέπει να απαντήσω κάτι, θα έλεγα μάλλον Korg μιας και έχω πιάσει ξανά και ξανά τον εαυτό μου να αρέσκεται στο ηχόχρωμα των οργάνων αυτής της εταιρίας...

Θα συμφωνήσω με το φίλο alchemist και θα πω ότι σημασία έχει το είδος μουσική που παίζει ο καθένας.

Εγώ για παράδειγμα για το είδος της μουσικής που παίζω θα διάλεγα Yamaha είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ηχόχρωμά τους και με τον όγκο τους. Παρ'όλα αυτά αν έπαιζα λαικά θα αναγκαζόμουν να πάω σε korg λόγω της πληθώρας ήχων που μπορείνα βρει κανείς (ούτια, κανονάκια, αράβικα βιολιά κ.α).

Επίσης και τα roland μου αρέσουν πάρα πολύ δίνουν, όπως και τα yamaha, μεγάλη έμφαση στους φυσικούς ήχους(πιάνα,πνευστά,κιθάρες.φυσικά τύμπανα,strings κ.α)

Τελικά είναι ωραίο poll, αν και στην αρχή λόγω κεφαλαίων το σνόμπαρα. Ψήφισα Dave Smith Instruments ασυζητητί.

ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ
Αφού είναι το νέο μοντέλο πλήκτρων και θα μας το χαρίσουν, σιγά μη πούμε όχι. :) :) :)

Καποιανού χαρίζαν' έναν γάιδαρο κι αυτός τον κοίταζε στα δόντια.

δηλαδή υπάρχει άνθρωπος/ πληκτράς που θα του χάριζαν οποιοδήποτε MOOG και θα λεγε όχι? ;)

νομίζω ότι το πολ δεν είναι τόσο δίκαιο, δλδ δεν μπορείς να συγκρίνεις μάρκες με πανακριβα μοντέλα με casio {ασχέτος αν προσωπικά αγαπώ casio και έχω 5 σπίτι μου...}

ίσως ήταν καλύτερο να παραμετροποιηθεί κάπως...δλδ στην κατηγορία τιμής 1000-2000ευρώ ποιά μάρκα πρωτιμάτε...ή κάτι τέτοιο..νομίζω ότι δύσκολα μπορούν να βγουν ουσιαστηκά συμπεράσματα πάντως...

CLAVIA!

To πλεονέκτημά τους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα είναι αυτό το χαρακτηριστικό ΚΟΚΚΙΝΟ!!!!!!

Και βέβαια το ξύλινο Pitch Stick και το "πέτρινo" modulation είναι αξεπέραστα...

korg_nikos είπε:
Μανώλη τι ψήφισες;  :) :D
Νίκο, δεν ψήφισα απολύτως τίποτα.

Ότι και να μου χαρίσουν δεν θα πω όχι.

Αρκεί όμως να μου το χαρίσουν όπως λέει ο "ποιητής".

WrTsXxx είπε:
δηλαδή υπάρχει άνθρωπος/ πληκτράς που θα του χάριζαν οποιοδήποτε MOOG και θα λεγε όχι? ;)
Μην κάνετε το λάθος να νομίζετε ότι όλα τα synthesizer που έχει βγάλει κατά καιρούς η Moog είναι εφάμιλλα ή αντάξια του ονόματος Moog. Αυτό ισχύει και για άλλες εταιρείες βέβαια, αλλά στα Moog η μεταπωλητική αξία είναι μεγάλη λόγω ονόματος/ζήτησης/άγνοιας κ.λ.π.

Πάντως ο δικός μου ο ψήφος πήγε στην Moog.

Kάτσε βρε haryy, η Ensoniq δεν υφίσταται πια... αν είναι έτσι να βάλουμε και ARP, Crumar, Εminent και δεν συμμαζεύεται!

Παρεπιπτόντως, λείπει και η Oberheim, η Vermona, η Sonic Core και τα πιο obscure ονόματα που μπορεί να μας πει ο OurDarkness.  :)

Επίσης λείπει και η Doepfer, η Quasimidi, η Elektron, η Red Sound, τα modulars του synthesizers.com και ένας σκασμός άλλες εταιρίες αλλά υπάρχει και μια επιλογή που λέει "ΑΛΛΟ".

Προφανώς όλες αυτές οι πιο "small-time" εταιρίες (σε φήμη, όχι σε αξία) κατατάσσονται εκεί... ;)

Σόρι βρε Κερμιτάκο, σε ξέχασα ότι ασχολείσαι... όταν βαράς συνεχόμενα (σχεδόν) 12ωρα-15ωρα, κάτι παθαίνεις...  :-[

bloody_sunday είπε:
Σόρι βρε Κερμιτάκο, σε ξέχασα ότι ασχολείσαι... όταν βαράς συνεχόμενα (σχεδόν) 12ωρα-15ωρα, κάτι παθαίνεις...  :-[
Τι sorry και αηδίες βρε Σπύρο, σιγά την προσβολή! :)

Μην ξεχνάς ότι η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη και προφανώς εσένα σου λείπουν ήδη μερικά κομμάτια... ;D

bloody_sunday είπε:
Kάτσε βρε haryy, η Ensoniq δεν υφίσταται πια... αν είναι έτσι να βάλουμε και ARP, Crumar, Εminent και δεν συμμαζεύεται!

Παρεπιπτόντως, λείπει και η Oberheim, η Vermona, η Sonic Core και τα πιο obscure ονόματα που μπορεί να μας πει ο OurDarkness.  :)
Σωστά!

Αν δεν απατώμαι η Ensoniq είχε συγχωνευτεί/αγοραστεί από την E-mu Systems η οποία με την σειρά της τα έκανε πλακάκια με την Creative με αποτέλεσμα άλλη μία πολύ καλή εταιρεία να είναι σχεδόν απούσα από τα μουσικά δρώμενα.

Η Oberheim επίσης είναι απούσα καθώς την τελευταία φορά είχε πουληθεί στην ιταλική Viscount αφού πρώτα πέρασε από την Gibson.

O ARP κάπου βόσκει και αυτός, όπως και κάποιοι πρώην ηλεκτρονικοί της R.A.Moog οι οποίοι έφτιαξαν την Polyfusion (με τα γνωστά modulars μεγέθους τρίφυλλης ντουλάπας  ;D).

Επίσης λείπει και η Doepfer, η Quasimidi, η Elektron, η Red Sound, τα modulars του synthesizers.com και ένας σκασμός άλλες εταιρίες αλλά υπάρχει και μια επιλογή που λέει "ΑΛΛΟ".
H Quasimidi δεν υφίσταται πλέον.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back