ποια παραμορφωση εχει το σoλο του paranoid;

marley_128

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα παιδες, ψαχνω να βρω, αν υπαρχει βεβαια, ποια παραμορφωση εχει το σoλο του paranoid

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Time machine series overdrive 70s.Αυτό το πετάλι βρες  ;D

Πέρα από την πλάκα τίποτα fuzz θα ήταν σε συνδιασμό με κάποιο στουντιακό τρικ για να επιτευχθεί ο ήχος αυτός.Τέτοια εποχή δεν υπήρχαν και τίποτα σοβαρα πεταλάκια παραμόρφωσης.

Mike G είπε:
Τέτοια εποχή δεν υπήρχαν και τίποτα σοβαρα πεταλάκια παραμόρφωσης.
E...οχι? Ειδικα αν μιλαμε για fuzz, την εποχη που κυκλοφορησε το Paranoid ειχαν ηδη κυκλοφορησει αρκετα fuzz, συμπεριλαμβανομενων των 2 πιο διαδεδομενων σχεδιων (μεχρι και σημερα). Τα πεταλακια εκεινης της εποχης ειναι για πολυ κοσμο οχι ...σοβαρα αλλα holy grail.

odis13 είπε:
E...οχι? Ειδικα αν μιλαμε για fuzz, την εποχη που κυκλοφορησε το Paranoid ειχαν ηδη κυκλοφορησει αρκετα fuzz, συμπεριλαμβανομενων των 2 πιο διαδεδομενων σχεδιων (μεχρι και σημερα). Τα πεταλακια εκεινης της εποχης ειναι για πολυ κοσμο οχι ...σοβαρα αλλα holy grail.
Nαι το ξέρω ότι υπήρχαν φαζ αλλά distortion όπως για παράδειγμα το metal zone(λέω εγώ) δεν υπήρχαν τότε.Την παραμόρφωση δεν την βγάζανε τοτε πιο πολύ με το να πουσάρουν τον ενισχυτή??

Κατ' αρχάς αυτό που ακούγεται περίεργο στο σόλο του paranoid δεν είναι φυσικά κανένα distortion ή παραμόρφωση αλλά ενα ring modulator όπως αυτό...

από 'κει και περα ένας βρετανικός a la plexi ενισχυτής, και ένα μονταρισμένο rangemaster treble booster (με περισσότερο γκάζι). Όπως το RM Metal της BSM...

RayDTutto είπε:
Έγραψα στο Google: "iommi tone paranoid"

Και κοίτα τι βγήκε:

http://www.woodytone.com/2009/02/27/tony-iommis-paranoid-gear/

Αυτό το Google είναι απιστευτοφανταστικό!!!! ;D
Πραγματικά απιστευτοφανταστικό  ;D ;D ;D. Πάντως σχεδόν όλοι, το έχουν ρίξει στις μόντες και στις καστομιές. Διάβαζα το τι έχει κάνει πχ ο Gilmour και είναι μια μόντα από πάνω μέχρι κάτω στα πετάλια του  ;D

RayDTutto είπε:
Έγραψα στο Google: "iommi tone paranoid"

Και κοίτα τι βγήκε:

http://www.woodytone.com/2009/02/27/tony-iommis-paranoid-gear/

Αυτό το Google είναι απιστευτοφανταστικό!!!! ;D
Για να απαντηθεί η ερώτηση με βάση το παραπάνω διαφωτιστικό άρθρο:

Ο Iomi για την ηχογράφηση χρησιμοποίησε ενισχυτή Laney και ένα "μονταρισμένο" rangemaster treble booster.

Αυτά είχε, αυτά έβαλε. Λάβετε υπ' όψη πως οι περισσότεροι ήχοι του ροκ ιστορικά, προέρχονται κυρίως από την υπεροδήγηση του ενισχυτή. Τα πεταλάκια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κυρίως boosters για να υπεροδηγήσουν τις λυχνίες και να δώσουν ένταση για να ξεχωρίσει το σόλο.

yameth είπε:
Για να απαντηθεί η ερώτηση με βάση το παραπάνω διαφωτιστικό άρθρο:

Ο Iomi για την ηχογράφηση χρησιμοποίησε ενισχυτή Laney και ένα "μονταρισμένο" rangemaster treble booster.

Αυτά είχε, αυτά έβαλε. Λάβετε υπ' όψη πως οι περισσότεροι ήχοι του ροκ ιστορικά, προέρχονται κυρίως από την υπεροδήγηση του ενισχυτή. Τα πεταλάκια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν κυρίως boosters για να υπεροδηγήσουν τις λυχνίες και να δώσουν ένταση για να ξεχωρίσει το σόλο.
Και les Paul  :o :o :o

kpeyos είπε:
....

από 'κει και περα ένας βρετανικός a la plexi ενισχυτής, και ένα μονταρισμένο rangemaster treble booster (με περισσότερο γκάζι). Όπως το RM Metal της BSM...
Για να βγει αυτή η ΗΧΑΡΑ ( :P ) πρέπει οπωσδήποτε να είναι μονταρισμένο το rangemaster?? Με απλό trebble booster ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ?  ;D

delta66 είπε:
Ποσο καλα θα πληρωθεις για  να θελεις να παιξεις με τετοιο ηχο σαν το lead του paranoid?  ;D
+1

Πήγαινε στο 1:25

Ελπίζω να άλλαξες γνώμη!

Έχω στην κατοχή μου το multitrack του paranoid σε χαμηλής ανάλυσης αρχείο (κυκλοφορεί στο net, υποθέτω δεν επιτρέπεται να παραπέμψω σε link κτλ). Στο σημείο του solo γίνεται χρήση ring modulation, (όπως σωστά ειπώθηκε). Γενικά, ακούγεται διαφορετικά από το video του YouTube, αλλά εξίσου άθλια!

Όπως και να'χει, δύσκολα θα φανταζόμουνα κάποιον να κάνει χρήση αυτού του ήχου, ειδικά για live παίξιμο.

Cheers

Εγω παντως ειχα βγαλει παρα πολυ κοντινο ηχο με μια zoomgfx8 χρησιμοποιωντας μια, δεν θυμαμαι παραμορφωση και ενα ring modulator εφφε ο οποιος χρησιμοποιηθηκε και σε live.

Πάντως το ring modulator όπως σωστά αναφέρετε, πιθανόν να προστέθηκε στην μείξη από τον ηχολήπτη.

Εγω λατρεψα το σημειο που λεει οτι περασε πολυουρεθανη στο μπρατσο της SG για να προστατεψει το ξυλο και τα ταστα... Προφανως δεν του ειχαν εξηγησει του καημενου τι εστι OMFG-nitro-αναπνεουν-τα-μαονια. ;D

PathosRey είπε:
Μα γιατι να θελει κανεις να βγαλει αυτον τον αθλιο ηχο?
ισως γιατι οταν παιζεις Sabbath μετραει το συνολο? οχι μονο η κιθαρα η μονο τα τιμπανα η μονο το μπασο (γνωμη μου) ισως το παιδι να θελει να κανει cover..

PathosRey είπε:
Μα γιατι να θελει κανεις να βγαλει αυτον τον αθλιο ηχο?
Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τα φαινόμενα πάσχει από μια κλασσική, αν και ιδιάζουσα, περίπτωση οξέος σαδομαζοχιστικού συνδρόμου αυτοτιμωρίας που βάσει ενός συμπλέγματος κατωτερότητας, νιώθοντας πως δεν θα μπορέσει ποτέ να φτάσει τον ωραίο ήχο που βγάζουν όλοι οι άλλοι κιθαρίστες που αντιμετωπίζει σαν είδωλα αλλά ακόμη και στο άμεσο φιλικό περιβάλλον του, και ενοχής επειδή είναι πεπεισμένος πως δεν θα κάνει ποτέ αρκετά για να τα καταφέρει, τον ωθεί στην απομόνωση και σε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο που τον καταναγκάζει νοητικά να ασχολείται με αθλιότητες επειδή νιώθει μια ταύτιση με αυτές και μια ανάγκη να διαφημίσει στους άλλους αυτήν την υποτιμητική για το εγώ και την προσωπικότητά του ιδιότητα, αναζητώντας την συμπάθεια και αποδοχή μέσω ακριβώς αυτής της οδού, κάτι που είναι γνωστό και ως "σύνδρομο της πληγωμένης πάπιας".

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back