Ποια κλίμακα είναι αυτή

sPId_x

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Αρκετά συχνά σε live του Σταύρου Ξαρχάκου χρησιμοποιεί στο πιάνο ένα κατέβασμα που ακούγεται να κατεβαίνει χρωματικά με κάποιες συγχορδίες.

Ακούγεται χαρακτηριστικά μάλιστα και το συζητάνε στην πρόβα στο 1,04 1,11  1,19 1,28

https://www.youtube.com/watch?v=V-GF7IkdgGI

Κάποια ιδέα τι χρησιμοποιεί στην αρμονία του;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ό,τι και να είναι ακούγεται χάλια

και επιμένουν να το παίζουν ξανα και ξανά

Δεν καταλαβαίνω απ'τη φασαρία, αλλά αν κρίνω απ'τη συμμετρία, για ντιμινουίτα μου ακούγεται.

Από ότι καταλαβαίνω, ο φίλος εδώ, θεωρεί ότι παίζονται ακκόρντα και ψάχνει να βρει την αρμονία.

Φίλε μου ειλικρινά δεν μπορώ να ακούσω, αφ'ενός είναι πολύ γρήγορο, αφ' ετέρου, γίνεται πολύ φασαρία.

Σκέψου ότι δεν μπορώ καν να ξεχωρίσω αν πρόκειται για ακκόρντα ή μελωδία.

Μου ακούγεται σαν χρωματικό κατέβασμα, αλλά σε οκτάβες, δλδ Ντο - Ντο ψηλό - Σι - Σι ψηλό - Σιb - Σιb ψηλό, κτλ, σε κάπως άχρονο μότιβο, πιο πολύ σαν ηχητικό εφέ.

Μου ακούγεται σαν χρωματικό κατέβασμα, αλλά σε οκτάβες, δλδ Ντο - Ντο ψηλό - Σι - Σι ψηλό - Σιb - Σιb ψηλό, κτλ, σε κάπως άχρονο μότιβο, πιο πολύ σαν ηχητικό εφέ.

μόνο σε μένα ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο?

που επιμένει κι όλας?

μόνο σε μένα ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο?

που επιμένει κι όλας?

Ναι δε μπορώ να πω ότι είμαι φαν. Αλλά οκ, πρόβα είναι, κακός ήχος και στο βίντεο οπότε μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό...

Τι ψάχνετε ? το παίζει πεντακάθαρα στο τέλος με πιάνο και ακορντεόν!

παράλληλες τρίτες μεγάλες Α ύφεση  και C που κινούνται χρωματικά προς τα κάτω

στα άλλα σημεία ο πιανίστας το ψιλοδοκιμάζει και στη μέση το παίζει με άλλο ρυθμικό μοτίβο

με κάνει εντύπωση βρε όλοι κιθαρίστες είστε??

Εγώ προσωπικά όχι.

Είμαι απλώς κουφός. ?
Εσύ φίλε δεν είσαι κουφός είσαι ικανότατος κιθαριστής και καλό αυτι!

Εσύ είσαι ικανός να μας γράψεις όλη τη πρόβα σε transcription για όλα τα όργανα!

Για τα άλλα παιδιά δεν γνωρίζω ?

αυτό που είπα για τους κιθαρίστες είναι μια εσφαλμένη γενικεύση-υπερβολή εξ άλλου και γώ κιθαρίστας  θέλω να γίνω

απλά δεν δίνουμε πάντα την προσοχή μας σε κάτι που νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back