@BillTrantos Αν θες τη συμβουλή μου η πιο vfm Les Paul που μπορεί να βρεθεί στην αγορά αυτή τη στιγμή, παίζει και σίγουρα θα ανεβάσει αξία στο κοντινό μέλλον, είναι η Studio με το ebony fretboard. Συνήθως θα τη δεις σε Alpine White (εκεί έβαζε έβενο η
Gibson μέχρι το 2012 νομίζω για να μην "ξερνάει" στο χρώμα το rosewood), αλλά κάποιες στις αρχές των 90s έβγαιναν και σε άλλα χρώματα. Ακόμη βρίσκω κάποιες μεχρι 1000€. Προτείνω πάντως μια Alpine White 2006-2012.
Όσο για εμένα, κάποια στιγμή ένας κολλητός πέτυχε και μια Morris L7 copy, με 350€, full solid maple, και δυστυχώς την έδωσε πριν το καταλάβω. Αυτή αν την ξαναπετύχαινα, σίγουρα θα την αγόραζα και στα διπλά ίσως χρήματα. Ήταν εύκολα μες το top 5 καλύτερων κιθαρών που έχω ακούσει στη ζωή μου.
Επίσης αν δεν είχα ήδη τόσες πολλές κιθάρες, από Fender θα έπαιρνα την 60s classic MiM Tele με το rosewood fretboard που δεν τη βρίσκεις πια εύκολα σε προσιτή τιμή.
Πιο vfm για μένα κιθάρες για κάποιον που ψάχνει να προσθέσει "ένα ακόμη σχήμα στη συλλογή του" είναι κάτι Cort και κάτι Bacchus Κορεάτικες. Ειδικά τα semi και full hollow μοντέλα της Cort εξαιρετικά, οι strat & tele της Bacchus παρα πολύ καλές. Επίσης η PRS SE Hollow είναι μια εξαιρετική κιθάρα, πολύ ευέλικτη με δικό της ήχο. Μιλάμε πάντα για όργανα που ακόμη μπορεί κάποιος να τα πετύχει με λίγη υπομονή στα 350€.