Ποια ειναι η καλη Les Paul?

Λόγω της ρομαντικής διάθεσης και του... συγγραφικού οίστρου του συγγραφέα συγχωρούνται μερικά φάλτσα:

studio54GR είπε:
These guitars were beloved because of the fact their owners could do anything they wanted to them, change the bridge, change the pickups, route the body, etc. and all of these modifications made the guitar an extension of their owners ability.
To ίδιο ακριβώς γίνεται με οποιαδήποτε ηλεκτρική κιθάρα. Τίποτα το ασυνήθιστο ως αποκλειστικό χαρακτηριστικό και ιδιότητα των LP.

1990's: The pointy guitars and super strats are coming to an end. While some smaller guitar companies are on the rise, due to some well strategized endorsement deals, it's Fender's time to shine.
Μετά από τα πολύ βρεφικά βήματα των πρώτων ετών, δεν μπορώ να σκεφτώ καμία περίοδο της κιθαριστικής ιστορίας που η Fender δεν... έλαμπε. Ακόμη και σε στιγμές που η ποιότητά της ήταν ό,τι να ναι, η τεράστια απήχησή της δεν κάμφθηκε ποτέ.

The supply of good wood is left to the $5,000.00 guitars, leaving the rest of the guitars with slabs of wood that has to be weight relieved or chambered.
Πέρα από τα γνωστά ανέκδοτα της κσυλολογίας, έχει σημειωθεί άπειρες φορές από πολλούς κιθαρίστες πως αυτή η εξέλιξη του weight relief/chambering δεν ήταν κάποιο "υποκατάστατο" αλλά πολύ πετυχημένη και καλοδεχούμενη ως ένας έξτρα ήχος στην παλέτα των LP. Το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Μερικοί πιουρίστες αυτοκαταναλώνονται σε κρεβατομουρμούρα, αλλά το γεγονός είναι πως η προσφορά περισσότερων επιλογών αποτελεί θετική εξέλιξη, όχι αρνητική. Σήμερα δε οι Standard είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικές, όπως και οι VOS (κι έχω παίξει με μπόλικες).

Which leads us to Gibson's worst issue, only supplying guitars to the biggest companies. Instead of getting a guitar from someone who has been doing this job for years, and often the owner of the store, now you have to spend thousands on the words of an employee of a store that most likely quit or be fired within six months.
Η Gibson όντως έχει διάφορες ιστορίες με τους μεγαλοdealers της, αλλά τι σχέση έχει το ποιος θα σου πουλήσει μια κιθάρα με την ποιότητά της; Προσωπικά εμπιστεύομαι τα δικά μου αυτιά κι όχι του πωλητή...

Ρε γατονια του noiz 

Ψαχνω ΑΥΤΗ (και μονο ...απο τις αλλες εχουμε)

Που σκ@τα θα  τη βρω!!!!

Συγνωμη για την μικρη φωτογραφια

DV019_Jpg_Regular_423469.011_ebony.jpg

Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι στο εξης απαγορευεται δια ροπαλου να ανεβαζετε φωτογραφιες les paul με Ρ90 :o :o :o :'( :'( :'(. Aν αυτες, δε, αφορουν les paul goldtop η παραβιαση της ανωτερω απαγορευσης θα τιμωρειται δια λιθοβολισμου.
Φαντάσου να είχες αυτή καρφι σε BadCat Lynx τι πλάκα θα πάθαινες...  ;D

Μια απο τις καλύτερες les paul με p90 που πέρασε απο τα χέρια μου.

1978_Gibson_les_paul_pro.jpg

backys είπε:
Ρε γατονια του noiz  

Ψαχνω ΑΥΤΗ (και μονο ...απο τις αλλες εχουμε)

Που σκ@τα θα  τη βρω!!!!

Συγνωμη για την μικρη φωτογραφια
μπορεις να την παραγγειλεις κατευθειαν απο το custom shop της Gibson μια και οσες βγηκαν εχουν εξαφανιστει,εκτος και αν πετυχεις καμμια στο ebay ή στο gbase το μοντελλο λεγεται Special Order Hot-Mod 1955 Les Paul Custom Wraptail

ειναι δε τοσο σπανιο που η Gibson στο site της εχει ΛΑΘΟΣ φωτο του μοντελλου (εχει το μοντελλο με τους διπλους ενω η σελ.αναφερεται στο μοντελλο με τους Ρ90) ;D

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-Custom/1955-Les-Paul-Custom-Exclusives/Special-Order-Custom-Wraptail.aspx

Παντως αυτοι

http://www.wildwoodguitars.com/products/50065.php?CategoryID=50&n=19

εχουν το μοντελλο με τους διπλους οποτε φανταζομαι μπορουν να σου φερουν και αυτο με τους Ρ90    

Να μια ακόμη goldtop με p90. Μπορεί κανείς να μαντέψει και τι μάρκα είναι?

gt2.jpg

Sottos είπε:
Nope... Tip: σε καλό δρόμο είσαι, είναι οικονομική.
Edwards.

1970's: The true golden age of the Les Paul. It was the 1970's when Gibson Les Pauls really came into favor
Η ειρωνεία με τη δεκαετία του 70 είναι,οτί ενώ τότε οι Les Paul έγιναν το "talk of the town",η Gibson κατάφερε και έφτιαξε τις χειρότερες Les Paul που θα μπορούσε... ;D

Sottos είπε:
Να μια ακόμη goldtop με p90. Μπορεί κανείς να μαντέψει και τι μάρκα είναι?
Εγώ το ξέρω αλλά δεν θα το πω για να μη χαλάσω την έκπληξη ;D Ότι και να πείτε δεν θα το βρείτε, όπως κι εγώ δηλαδή αν δεν το ήξερα :P

Τότε θα έλεγα "vintage"...

Τι να πω...Harley Davidson θα είναι... ;D

Sottos είπε:
Είναι η παρακάτω lp που πήρα πρόσφατα για κάτι ψιλά και έπαιζε πολύ ωραία, ίσως και λίγο καλύτερη σαν κατασκευή απ τη vintage V100gt:

http://mdalu.bplaced.net/MAD/Guitarstuff/HB_LP_P90_GT/HB_LP_P90_GT.html

Μεγειά και πλάκα έκανα με το "Harley Davidson" και όχι για να σε προσβάλω...  :)

S9F είπε:
Μεγειά και πλάκα έκανα με το "Harley Davidson" και όχι για να σε προσβάλω...  :)
Ευχαριστώ!

No offence taken! Το κατάλαβα, γι αυτό έδωσα και την απάντηση!

Πάντως, έχουν "ξεφύγει" οι Κινέζοι τόσο με την παραγωγή κι ομοιότητα μιας replica όσο και στην ποιότητα και το φινίρισμα μιας lp copy. Προσωπικά φαίνεται πως προτιμώ τις copies καθώς είναι νόμιμες, φθηνές και καλές(μετά από σετάπ κλπ). Εταιρίες όπως οι benton ή J&D προσπαθούν να παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ποιότητα για τις τιμές τους, ενώ άλλες εταιρίες έχουν χαλαρώσει στον τομέα της ποιότητας και του σημαντικού λόγω κρίσης: value for money.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back