Ποια ηλεκτρακουστική μέχρι 1000 Ευρώ???

Smyro

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Κατάφερα τελικά να πουλήσω την Ibanez μου με το Lo Pro Edge της, μιας και άλλαξα μυαλά μετά από τόσα χρόνια tapping ( :twisted: 8O ) και θέλω να αγοράσω μια καλή ηλεκτρακουστική μέχρι 1000€.

Με νοιάζει και unplugged να έχει καλό και γεμάτο ήχο. Δεν ξέρω τίποτα απο ηλεκτρακουστικές, οπότε παρακαλώ κάποιες συμβουλές και προτάσεις.

Εκ των προτέρων ευχαριστώ :)

Γιατί χρειάζεσαι ηλ/ακουστική ? Δουλεύεις κάπου και πρέπει να την χρησιμοποιήσεις ή ...απλά θες και ηλεκτρικά πάνω της ?

Αν ισχύει το δεύτερο, προτείνω να αφήσεις τα ηλεκτρικά για αργότερα, και να επικεντρωθείς στο να πάρεις μια καλή Αμερικάνικη ακουστική κιθάρα,γιατί πρώτα πληρώνεις τον ακουστικό ήχο :wink:

Προτάσεις...

Taylor 110, Larrivee OM-03, Martin DXM, DX1, 000X, 00X, 0015, 00015, Tacoma DM9.

Καλή τύχη !!

προσωπικα θα προτεινα την Larrivee.σε αυτην την κατηγορια τιμης αγοραζεις solid κιθαρα,τοσο στο καπακι,οσο και στα πλαινα.ταστιερα εβενο.και ολα αυτα χωρις να ειναι ποιοτικα υποβαθμισμενη κατασκευη.κατι που σε αλλες εταιριες τα πληρωνεις πολυ περισσοτερο.

βεβαια εσυ θα πρεπει να ακουσεις και να αποφασισεις το τι σου αρεσει ,και το τι σου ταιριαζει.καλο ψαξιμο!!!!!

Συμφωνώ με την άποψη ότι θα πρέπει να δώσεις βάση στον ακουστικό ήχο και να αφήσεις τα ηλεκτρικά για αργότερα (αν δε τη χρειάζεσαι άμεσα για κάποιο live). Aν δεν πάρεις solid (=μασίφ) πλάτη τότε δώσε λίγο βάση να βρεις το είδος ξύλου στο καπάκι που είναι πιο κοντά στα γούστα σου. Εμένα πχ μου αρέσει το sitka spruce για τις κρυστάλινες καταλήξεις του. Μέχρι 1000 ευρώ μπορείς να πάρεις και full solid κιθάρα απ' τον ntouka στα Γιάννενα και μάλιστα χειροποίητη. Αξίζει, αλλά απ' την άλλη θα αγοράζεις γουρούνι στο σακί... Οι κιθάρες που προαναφέρθηκαν εδώ είναι όλες πολύ αξιόπιστα μοντέλα και δοκιμασμένες. Και έχε υπ' όψιν ότι την κιθάρα (κυρίως την ακουστική - κλασσική) δεν την κάνουν μόνο τα specs, αλλά παίζει και τερράστιο ρόλο η ποιότητα και ο τρόπος κατασκευής. Γι 'αυτό καλύτερα άκου πριν αγοράσεις.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πάρεις κάτι πολύ καλό. Μη βιαστείς. Παίξε σε πολλές κι αν ψάξεις ηλεκτρακουστική πρόσεξε τον ενισχυτή που θα σε βάλουν να παίξεις.

Πάντως να έχεις κατα νου συνεχώς ότι αυτό που μετράει πολύ είναι η αίσθηση που σου αφήνει στο χέρι, τα κύματα και οι δονήσεις που σου μεταδίδει, κάτι που δεν παίζει τόσο στις ηλεκτρικές.

Ότι σου πάει καλύτερα κι ας είναι φαινομενικά υποδεέστερη από κάποια που δεν σου πάει τόσο στο χέρι και στο αυτί αλλά είναι πχ καλύτερη μάρκα.

Τα ηλεκτρικά τα χρειάζομαι γιατί θέλω να την ηχογραφώ στο pc κατευθείαν και να μην μπλέξω με μικρόφωνα και διαμορφώσεις χώρου για ηχογράφηση. Βέβαια δεν επείγει αυτό οπότε θα μπορούσα οπως είπατε να αφήσω τα ηλεκτρικά για αργότερα, αλλά πόσο θα μου κοστίσουν τα ηλεκτρικά μετά? Γενικώς θα ήθελα στο σύνολο να μην ξεπεράσω τα 1000 . .

Λεω να κοιτάξω σε Bon, Naka και Στόλλα, να δω και πουθενά αλλού?

Μάρκες όπως Υamaha, Ibanez κτλ δεν είναι τόσο καλές σε ηλεκτρακουστικές όπως Larrivee? Να μην χάνω χρόνο? Απ'ότι βλέπω στο site της Larrivee, η πιο φθηνή ξεκινάει στα 1200$ χωρίς ηλεκτρικά 8O :? .

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! 8)

τα ηλεκτρικά τα χρειάζομαι γιατί θέλω να την ηχογραφώ στο pc κατευθείαν και να μην μπλέξω με μικρόφωνα και διαμορφώσεις χώρου για ηχογράφηση.
Μη το κανεις αυτο,εγγυημενα ο ηχος σου θα ειναι για τα πανηγυρια....

Μικροφωνο>προενισχυση>καρτα>pc για παντα.....

τα ηλεκτρικά τα χρειάζομαι γιατί θέλω να την ηχογραφώ στο pc κατευθείαν και να μην μπλέξω με μικρόφωνα και διαμορφώσεις χώρου για ηχογράφηση.
Μη το κανεις αυτο' date='εγγυημενα ο ηχος σου θα ειναι για τα πανηγυρια....

Μικροφωνο>προενισχυση>καρτα>pc για παντα.....[/quote']

Δεν το ήξερα. . πίστευα ότι θα κατάφερνα αξιοπρεπή αποτελέσματα με DI.

Συνεπως με 1000 κιθάρα, προενίσχυση και μικρόφωνο, μου φαίνεται κάπως. Παίρνω αξιόλογη ηλεκτρακουστική στα 400 - 600€ ? ? :oops:

Smyro μπορεί τα παιδιά να έχουν δίκιο σ αυτά που σου λένε,αλλά μιας κι εγώ ψάχνω αυτό τον καιρό και μόλις γύρισα από το arco στην γλυφάδα θα σου συνιστούσα να παίξεις με μια breedlove.Μου φάνηκε αξιολογότατη για 1000e,χωρίς να "κρυσταλλίζει",με ωραία αίσθηση στο χέρι και το κυριότερο πολύ ισορροπημένη στις συχνότητές της.Τις φέρνει και ο Λογοθέτης on-line, για μια πρώτη ματιά http://www.logothetismusic.gr/. :wink:

Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τις STOLL, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δικιά μου : http://guitars.gr/stoll_guitars/stoll_PT59.htm

Όσον αφορά το ηλεκτρικό μέρος, εγώ έχω βάλει το Fishman rare earth blend, το οποίο είναι και μικροφωνο και μαγνητης και κανεις mix μεταξύ τους...καταπληκτικό σύστημα !

Επίσης αν τα αντέχει η τσέπη σου άκουσα μια Martin του '74 στον Κοράκη (vibrato) και έπαφα σοκ ! Ακριβώς ο ήχος της δεκαετίας αυτής...ήχος αναφοράς...νομίζω κάπου στα 1700ε την έδινε...

Θα σου πρότεινα να ακούσεις και τις STOLL' date=' εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από την δικιά μου : http://guitars.gr/stoll_guitars/stoll_PT59.htm[/quote']

Γιάννη, επειδή οι Stoll είναι λίγο άγνωστη ποσότητα στις ακουστικές, δεν ανεβάζεις κανένα καλό δείγμα να ακούσουμε. :wink:

Ακόμα καλύτερα, δεν ρίχνεις την ιδέα στο Σταύρο να φτιάξει μερικά ηχητικά δείγματα στο site, ώστε να παίρνει μια ιδέα ο ενιδαφερόμενος; :?:

Είχα κάτι κλιπάκια που είχα γράψει για να τεστάρω το fishman πως γράφει...

Δεν είναι κατά την γνώμη μου αντιπροσωπευτικά της κιθάρας, μιας και πιστεύω ο καλύτερος τρόπος να γραφτεί είναι με mic...

Τέλοσπάντων...καθε κλιπ είναι γραμμένο 3 φορές :

μόνο μαγνήτης, μαγνήτης-μικροφωνο, μόνο mic

προσωπικά προτιμώ μαγνητη-μικροφωνο...είναι πιο γεμάτος ο ήχος...

το παίξιμο είναι σκατά...ήχο δοκίμαζα... :roll:

http://www.jampedals.com/mp3/1.mp3

http://www.jampedals.com/mp3/2.mp3

http://www.jampedals.com/mp3/4.mp3

http://www.jampedals.com/mp3/5.mp3

ουδέν σχόλιον...

...να υποθέσω ότι το παίξιμο ήταν πιο σκατά απ'όσο νόμιζα ? :roll:

:lol:

ουδέν σχόλιον...
...να υποθέσω ότι το παίξιμο ήταν πιο σκατά απ'όσο νόμιζα ? :roll:

:lol:
:lol: :lol: :lol:

Όχι ρε, κι'εγώ ξέχασα το θέμα.. :oops:

Λοιπόν, μου άρεσε πιο πολύ το κλιπ 2, στο οποίο νομίζω ότι έγινε και άλλη επεξεργασία (compression, preamp) στο interface που χρησιμοποιείς για ηχογράφηση! Εδώ νομίζω ότι ακούγεται η 'πραγματική' κιθάρα καλύτερα.

Το piezo είναι μόνο για πέρασμα μέσα από εφφέ, ή για mixing με το μικροφωνισμένο σήμα. :wink:

Το μιξαρισμένο σήμα, μακράν το καλύτερο. Το μικρόφωνο μόνο του πάλι δε μου πολυάρεσε, αλλά ξαναλέω ότι ο τρόπος που θα ηχογραφήσεις μπορεί να το κολακέψει ή όχι.

Εγώ πάντως πήρα μια Martin DX1 πριν 2.5 μήνες περίπου και έχω ξετρελαθεί... Δεν είναι αμερικάνικη αλλά μεξικάνικη, αλλά γενικά δεν έχω τέτοιου τύπου φετιχ από τη στιγμή που μου κάθεται καλά το όργανο στα χέρια. Η τιμή της είναι δελεαστική, και πολύ μικρότερη από τα 1000 ευρώ που διαθέτεις. Συνειδητά δεν πήρα ηλεκτρακουστική, δεν τις συμπαθώ καθόλου, αλλά βέβαια δε μου χρειάζεται κιόλας γιατί δε δουλεύω πχ σε κάποιο μαγαζί σαν κιθαρίστας ή κάτι αντίστοιχο.

Η κιθάρα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ζυγισμένη και έχει πολύ καλή ανταπόκριση στις διάφορες δυναμικές. Οριακά "σκληρή" στο μανίκι, ζοριστικά δηλαδή λίγο τις πρώτες μέρες, αλλά δεν ήξερα κιόλας γιατί δεν ξαναείχα ποτέ ακουστική. Κατά τα άλλα, αυτό που μου αρέσει πολύ είναι ότι την έχει την έντασή της όταν τη χρειαστώ, ενώ π.χ κανα δυο fender που έπαιξα δεν το είχαν (μιλάω όμως πάντα για μεσαίας τάξης μοντέλα).

Φαντάζομαι ότι αν θέλεις όντως να διαθέσεις 1000αρικο, θα υπάρχει σίγουρα κάτι σε Martin που θα έχει ενδιαφέρον... Κοίταξέ το.

Συμφωνώ...το μιξαρισμένο σήμα είναι μακράν το καλύτερο...

άλλου είδους επεξεργασία πάντως δεν έπαιξε...η κιθάρα είναι καρφί καρφί στην M-Audio solo... :wink:

Σαν ήχος πάντως για τις απλές ηχογραφήσεις που θέλω, μου φάνηκε ικανοποιητικός φίλε Jam, και ευχαριστώ για τα κλιπάκια!

Όσον αφορά τα χρήματα, ίσως τελικά να πάω σε λιγότερα απο 1000 όπως έγραψα και πριν, μάλλον 600 max με βλέπω. .

Μέχρι τώρα έχω να τσεκάρω: Taylor, Larivee, Martin, Breedlove, Stoll, αν και κάποιες από αυτρές είναι έξω από το οικονομικό φάσμα που διαθέτω.

Κάποια άλλη πρόταση για ακουστική μέχρι 600€(με πείσατε ηλεκτρικά θα βάλω μετά :)) ?

Επίσης ποιός έχει μεγάλη ποικιλία ώστε να πάω να δοκιμάσω όργανα? Θεσσαλονίκη είμαι. .

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back