Ποια εταιρεία μουσικών οργάνων θα διοικούσατε;

gnd79 είπε:
μήπως όμως με αυτό από μια πλευρά υποτιμάει τους ίδιους στο να επενδύουν στον άπειρο πιτσιρικά που είναι και το πιο εύκολο εκμεταλλεύσιμου είδος(γυναίκες και παιδιά No1) και να μένει πίσω η εξέλιξη όσο αφορά της ανάγκες του ειδικού και επαγγελματία που αυτό βοηθάει της ανάγκες της μουσικής και όχι του μαζικού εμπορίου;εκτός και αν το λες ειρωνικά τότε συγνώμη. (φιλικά  και χωρίς να έχω ιδιαίτερη ενημέρωση για την εταιρία φυσικά αλλά με βάση αυτό που είπες και όχι να στην πω αλλά να σε πονηρέψω)

Τέτοιου βεληνεκούς εταιρείες προσπαθούν να κάνουν ανοίγματα σε όσο πιο πολλά μέτωπα μπορούν. Το marketing δεν περιορίζεται μόνο στα μικρά παιδιά, αλλά και στα ''μεγάλα'' παιδιά (βλ. διάφορα signature μοντέλα, re-issue κ.τ.λ.). Δεν νομίζω πάντως ότι εις βάρους του marketing ρίχνουν την ηχητική ποιότητα των οργάνων, αφού όσο προχωράει η τεχνολογία μου φάίνεται πιο λογικό να κατασκευάζονται καλύτερα όργανα, και απόδειξη αποτελεί και το ότι τα εξ'ανατολής μουσικά όργανα (Κίνα, Κορέα κ.τ.λ.) την σήμερον ημέραν πολλές φορές κοιτάν στα ίσια τα όργανα που κατασκευάζονται στην Αμερική.

@ Lord_Goumis:

Μωρέ καμία αντίρρηση, αλλά μήπως να μη το πάρουμε και τόσο "βαριά" το θέμα;

Άντε να στο κάνω πιο απλό: Ποιάς φίρμας τσάμπα (ή σχεδόν τσάμπα) gear θα σε ενδιέφερε πιο πολύ; ;D
Εμένα το χόμπυ μου είναι να.... βαράω την Λα  ;D με μια μπάντα, κρατώντας είτε μια Fender είτε μια Gibson... Αν χωνόμουνα πιο ''βαθειά'' σε όλο αυτό, καταρχάς θα έπαυε να είναι χόμπυ και θα έχανε την ''μαγεία'' του... Πάντως θα προτιμούσα αυτές τις φίρμες παρά κάποιες μεταλλάδικες (χωρίς να σημαίνει ότι δεν μ'αρέσει το μέταλ) ή κάποιες φίρμες που εξειδικεύονται σε κατασκευές οργάνων  ultra-session-άδων...  ;)

πάντως οι περισσότερες εταιρίες σήμερα στρέφονται πιο πολύ στις απαιτήσεις των περισσότερων πωλήσεων  χαμηλότερου κόστους  σε υλικά και προσωπικού και δουλεύουμε όλοι για την ψυχή του πατέρα μας.και δεν θα υπάρχουν σε λίγο εξαιρεσείς οπως π.χ η gibson που λέμε γιατί δεν θα υπάρχουν και πολλοί  να αγοράζουν  ποιοτικό εξοπλισμό.ο μπαράς(κεφάλαιο) θα τρώει την φτήνια(εμάς) αλλά και αυτό για πόσο καιρό;

για να ελαφρύνω το θέμα μην μας πάρει και απο κάτω διοικουσα την jackson και θα αγόραζα την fender έτσι για την ανατροπή.μπου χαχα. ;D

Lord_Goumis είπε:
Ας μην υποτιμάμε έτσι εύκολα τις επιλογές ανθρώπων που δουλεύουν σε τέτοιους κολλοσούς, όπου δεν πέφτει καρφίτσα κατω...
Μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει τι ξεφτίλες έχει φάει η ίδια η Gibson στα ίδιά της τα φόρουμ (καλά δεν μιλάμε για τα λοιπά αμερικάνικα) για τα κατά καιρούς προϊόντα της. Με αποκορύφωμα φυσικά τη Gibson Strat Hendrix αλλά και το πιάνο Hendrix.

Η εταιρεία έχει πρόβλημα και αυτό είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το μάρκετινγκ. Και αυτό φυσικά δεν οφείλεται στο τμήμα μάρκετινγκ της αλλά στις αποφάσεις που λαμβάνονται  σε υψηλό επίπεδο.

@ gnd79 άλλη η αγορά "υψηλές τιμές / λιγότερες πωλήσεις" άλλη η "χαμηλές τιμές / υψηλότερες πωλήσεις". Το ότι οι περισσότερες εταιρείες παίζουν σε δύο ταμπλό και ίσως πουλάνε περισσότερες φτηνές δε σημαίνει πολλά.

RayDTutto είπε:
Η εταιρεία έχει πρόβλημα και αυτό είναι προφανές σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το μάρκετινγκ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!

Θα διάλεγα τη Yamaxa γιατί εκτός του όπως είπαν και παραπάνω έχει μέχρι και μηχανές που τις λατρέυω, οπότε θα έπαιρνα τσάμπα και ένα r6, είναι μία εταιρία κολοσός, που μπορεί να βελτιωθεί τόσο ώστε να χτυπάει τις μεγάλες gibson, fender, prs. Αν δει κανείς ενίοτε τι υποσχόμενα όργανα βγάζουν με 300 ευρώ, νομίζω ότι με λίγη μελέτη και προσπάθεια θα μπορούσαν με 6-7 κατοστάρικα να βγάζουν πολύ καλά όργανα. Δες τι όργανα βγάζει η vintage ας πουμε, η οποία αντιγράφει επιτυχώς τα μοντέλα των παραπάνω εταιριών, απλά με τη διαφορά ότι η yamaxa θα μπορούσε να έχει καλά όργανα με δικο της χαρακτήρα. Κάτι που το κάνει ήδη αλλά σε πολύ ακριβά μοντέλα. Μεταξύ αυτών και των μαθητικών τους των 300 ευρώ δεν υπάρχει η μεσαία κιθάρα που το 90% απο εμάς θα πάμε να πάρουμε. Κατηγορία 700-1000 ευρώ. Αυτά....

Θα αγόραζα την Agile,θα έκανα 2 παραρτήματα σε Αγγλία-Γερμανία να ξεχαρμανιάσει η μισή Ευρώπη...

@degdekis

H Yamaha είναι από τις εταιρείες μουσικών οργάνων που σέβομαι πάρα πολύ. Έχουν καταπληκτικά όργανα και όποιος έχει παίξει έχει πει τα καλύτερα. Αλλά απλά δεν ενδιαφέρονται για προώθηση τουλάχιστον στις κιθάρες.

@Κανιμώθριος

Καλή επιλογή... Φουλ προοπτικές.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ καλές, απλά είναι κρίμα που δεν ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια σειρά προιόντων μεσαίας τιμής και ποιότητας γύρω στα 7-10 κατοστάρικα και για εμάς. Ξαναλέω ότι προχθες έπαιξα με μία στο νάκα,μία πασίφικα των 278 ευρώ με 2 αλνικο διπλούς, σπλίτ διακόπτη και πολύ ωραία ξύλα η οποία με άφησε άφωνο...ίσως να την αγοράσω αν τηνσετάρω και την ακούσω σε ένα καλό ενισχυτή και μου αρέσει ακόμη..

degdekis είπε:
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!

Θα διάλεγα τη Yamaxa γιατί εκτός του όπως είπαν και παραπάνω έχει μέχρι και μηχανές που τις λατρέυω, οπότε θα έπαιρνα τσάμπα και ένα r6, είναι μία εταιρία κολοσός, που μπορεί να βελτιωθεί τόσο ώστε να χτυπάει τις μεγάλες gibson, fender, prs. Αν δει κανείς ενίοτε τι υποσχόμενα όργανα βγάζουν με 300 ευρώ, νομίζω ότι με λίγη μελέτη και προσπάθεια θα μπορούσαν με 6-7 κατοστάρικα να βγάζουν πολύ καλά όργανα. Δες τι όργανα βγάζει η vintage ας πουμε, η οποία αντιγράφει επιτυχώς τα μοντέλα των παραπάνω εταιριών, απλά με τη διαφορά ότι η yamaxa θα μπορούσε να έχει καλά όργανα με δικο της χαρακτήρα. Κάτι που το κάνει ήδη αλλά σε πολύ ακριβά μοντέλα. Μεταξύ αυτών και των μαθητικών τους των 300 ευρώ δεν υπάρχει η μεσαία κιθάρα που το 90% απο εμάς θα πάμε να πάρουμε. Κατηγορία 700-1000 ευρώ. Αυτά....
Ε,καλα δεν λες και μια εταιρεια με 17 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ revenue....εταιρεια μουσικων οργανων..... ;D

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_Corporation

Αυτοι αν θελουν αγοραζουν την Ελλαδα και μας κανουν ολους Ιαπωνες..... ;D

Κι εγώ την Gibson θα αγόραζα, και θα άφηνα το κιθαριστικό τμήμα να μαραζώσει και να φυτοζωεί, όπως έκαναν κι αυτοί στην Slingerland, έναν από τους σημαντικότερους και ιστορικότερους κατασκευαστές ντραμς στον κόσμο.

Και φυσικά θα επανέφερα τη Slingerland στην παλιά της δόξα.

Superfunk είπε:
Αυτοι αν θελουν αγοραζουν την Ελλαδα και μας κανουν ολους Ιαπωνες..... ;D
Και γιατί δεν την πουλάμε, να ησυχάσουμε; ;D

gnd79 είπε:
    για να ελαφρύνω το θέμα μην μας πάρει και απο κάτω διοικουσα την jackson και θα αγόραζα την fender έτσι για την ανατροπή.μπου χαχα. ;D
Σωστός!!!!! Please please εγώ αντιπρόεδρος...

και να αλλάξουμε τα headstock της fender με το ''μυτερό'' των jackson !!  ;D 

nick_ls είπε:

Δε πουλάμε φίλος ,το θέμα έχει κλείσει ,σιγά μην αφήσω τα φενδερικά χέντστοκ να πέσουν στα χέρια βέβυλων .

Άκου τζάκσον ,σιγά μη πουλήσω τη Φένδερε και στη Χιουντάι  ;D ;D ;D

nick_ls είπε:

Και να ξεκίναγε ο πρώτος καθαριστικός πόλεμος (αν προλάβαινε να ξεκινήσει)  εναντίων της φεντεροκρατίας και του φεντερισμού.(αδερφέ θα μας κρέμαγαν για παραδειγματισμό  σαν βλάστημους)

[quote

@ gnd79 άλλη η αγορά "υψηλές τιμές / λιγότερες πωλήσεις" άλλη η "χαμηλές τιμές / υψηλότερες πωλήσεις". Το ότι οι περισσότερες εταιρείες παίζουν σε δύο ταμπλό και ίσως πουλάνε περισσότερες φτηνές δε σημαίνει πολλά.

και να απαντήσω τώρα και σε αυτό που βρήκα χρόνω. για μένα σημαίνει που τόσα χρόνια όπως η gibson έφτιαχνε κιθάρες ακριβές για επαγγελματίες και μερακλήδες και τώρα εκμεταλλεύονται  το όνομα για να μοσχοπουλάν σε ότι έχει αυτιά και χέρια με το επακόλουθο να χάνει το κύρος της και την παράδοση της ασχέτως αν φτιάχνει ακόμα καλές κιθάρες
        απλά υποτιμάει η ίδια το όνομα της που τόσα χρόνια έχτισαν οι παλιότεροι με αγάπη και μεράκι.  αυτό ισχύει σε πολλές μεγάλες εταιρίες,μην λέω μόνο για την gibson .αφοί καταλάβανε ότι ο κόσμος θέλει φίρμα θα το γυρίσουμε το ταμπλό και όποιον πάρει ο χάρος .πάντως δεν θα ήθελα να ήμουνα αυτός που έφτιαξε την πρώτη κιθάρα και σκάλισε το όνομα gibson με τα χέρια του,που θεωρώ εμπειρία ζωής να φτιάξεις μια κιθάρα (και τι κιθάρα. σήμα κατατεθέν κιθάρας) και που αργότερα θα εκμεταλλεύονταν από γραβατάκιδες κολεγίου να τρίβουν τα χέρια τους από απληστία. θα ένιωθα ότι μου κλέψανε την ίδια την  ζωή. τώρα ναι μας μάθανε έτσι ώστε όλα αυτά να μας φαίνονται φυσιολογικά άλλα δεν είναι κρίμα;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back