πληκτροφόροι ....τα φώτα σας

Έχεις περάσει ποτέ από διαδικασία ωδείων ή κάποιας άλλης formal εκμάθησης;

κανονικό ωδείο όχι.

Είχαμε στο δημοτικό έναν πρωτοπόρο δάσκαλο που μας έμαθε πεντάγραμμο και νότες. Ήταν η αρχή. Μετά τα έμαθα όλα μόνος μου όπως με βόλευε

Ναι, μπορεί. Τώρα όμως από τεχνικής ή/καί από θεωρητικής πλευράς κάτι πρέπει να γίνει, από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις - εννοώ συνεχίσεις, νομίζω.

• Συμφωνώ
Reactions: sultan of string
Μπαχ.

ΑΦτό, και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Βασικά το πρόβλημα στο πιάνο είναι ότι κάθε φορά που πας να κάνεις ένα νέο "συνδιασμό" κινήσεων των δύο χεριών, παθαίνεις ένα mini-εγκεφαλικό, μέχρι να μάθει το σώμα σου να το κάνει.

Νομίζω είχα αναφέρει παλαιότερα ότι ο "πιο σωστός" τρόπος είναι να ξεκινήσεις με παιδικά τραγουδάκια, ή κομμάτια αρχάριων που σιγά σιγά αυξάνουν τη δυσκολία, με τρόπο που δεν το καταλαβαίνεις. Δε πα να παίζεις Ραχμάνινοφ ξεχωριστά στο κάθε χέρι - για να τα βάλεις μαζί πρέπει να το κάνεις με αόριστα αργό tempo, τέταρτο-τέταρτο, μετά μέτρο-μέτρο, κτλ.

Αυτό το χω ξαναλινκάρει: https://gmajormusictheory.org/Freebies/freebies2.html

Έχει μέχρι grade 4 που είναι αρκετά καλό επίπεδο. Έχει από παιδικά τραγούδια μέχρι γνωστά κλασικά, και κάποια pop. Δοκίμασε 2-3, δες σε ποιο grade είσαι και ξεκίνα μελέτη.

Οι κλίμακες είναι καλές γιατί τα δάχτυλα είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι, αλλά θα πρέπει να βρεις το σωστό υλικό για σωστή εφαρμογή.

ΑΦτό, και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Βασικά το πρόβλημα στο πιάνο είναι ότι κάθε φορά που πας να κάνεις ένα νέο "συνδιασμό" κινήσεων των δύο χεριών, παθαίνεις ένα mini-εγκεφαλικό, μέχρι να μάθει το σώμα σου να το κάνει.

Νομίζω είχα αναφέρει παλαιότερα ότι ο "πιο σωστός" τρόπος είναι να ξεκινήσεις με παιδικά τραγουδάκια, ή κομμάτια αρχάριων που σιγά σιγά αυξάνουν τη δυσκολία, με τρόπο που δεν το καταλαβαίνεις. Δε πα να παίζεις Ραχμάνινοφ ξεχωριστά στο κάθε χέρι - για να τα βάλεις μαζί πρέπει να το κάνεις με αόριστα αργό tempo, τέταρτο-τέταρτο, μετά μέτρο-μέτρο, κτλ.

Αυτό το χω ξαναλινκάρει: https://gmajormusictheory.org/Freebies/freebies2.html

Έχει μέχρι grade 4 που είναι αρκετά καλό επίπεδο. Έχει από παιδικά τραγούδια μέχρι γνωστά κλασικά, και κάποια pop. Δοκίμασε 2-3, δες σε ποιο grade είσαι και ξεκίνα μελέτη.

Οι κλίμακες είναι καλές γιατί τα δάχτυλα είναι διαφορετικά σε κάθε χέρι, αλλά θα πρέπει να βρεις το σωστό υλικό για σωστή εφαρμογή.

Εχω πάθει ήδη πολλά πίστεψέ με.

Να δοκιμάσω, αν και δεν ξέρω πως θα είναι στην πράξη.

Ευχαριστώ πάντως.

(τέτοια λινκάκια και μπούσουλες ψάχνω γενικώς)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα