Plexi ήχος test

Ακουω παλι αυτο που ακουω στα ψηλα κ ενα περιεργο δαγκωμα που εχουν ολοι οι ηχοι σου με ο.τι κιθαρα κ εξοπλισμο να παιζεις
Ρε μήπως φταίνε οι 9αρες που έχω σε όλες τις κιθαρες, και ο τρόπος (θέση, γωνία, δύναμη) που τις βαράω με την 1,5mm πενα?

Γκουρμουλη στο κομματι που γραψαμε τα σολα ειναι με 3μμ μαρμαρινη πενα ?

(Τα ρυθμικα φυσικα με ανθρωπινη πενα)

Δεν ειναι θεμα χεριων αυτο στον ηχο. Ή μαλλον οπως ειχες πει κ εσυ, ειναι θεμα χεριου, αλλα πως το χερι ρυθμιζει το gear

ειναι θεμα χεριου, αλλα πως το χερι ρυθμιζει το gear

Δεν ξέρω ρε γμτ. Τώρα χρησιμοποίησα εντελώς διαφορετικό rig από το συνηθισμένο. Πάντα κάτι ακούγεται να δαγκώνει στα ψηλά. Σκέψου ότι σε αυτό χρησιμοποίησα 3! eq (ένα πετάλι, ένα plugin πριν το βάθος και το eq από τις ρυθμισεις του καναλιού, μπας και το στρωσω. Τείνω να πιστεύω ότι είναι το παίξιμο σε συνδυασμό με τις χορδές. Δεν γινεται με όλες τις κιθαρες, σε όλα τα rig να συμβαίνει αυτό...

Σκεφτηκα τρόπο να το διασταυρώσουμε, πάντως. Ηχογραφω ήχο με virtual amp, και σου στέλνω το κλιπ μονο την κιθάρα σκέτη στην κάρτα, να το βάλεις σε δικό σου plugin. Εάν καταφέρεις να αφαιρέσεις το δαγκωμα, τότε δεν φταίει το παίξιμο μου...

Δεν ξέρω ρε γμτ. Τώρα χρησιμοποίησα εντελώς διαφορετικό rig από το συνηθισμένο. Πάντα κάτι ακούγεται να δαγκώνει στα ψηλά. Σκέψου ότι σε αυτό χρησιμοποίησα 3! eq (ένα πετάλι, ένα plugin πριν το βάθος και το eq από τις ρυθμισεις του καναλιού, μπας και το στρωσω. Τείνω να πιστεύω ότι είναι το παίξιμο σε συνδυασμό με τις χορδές. Δεν γινεται με όλες τις κιθαρες, σε όλα τα rig να συμβαίνει αυτό...

Σκεφτηκα τρόπο να το διασταυρώσουμε, πάντως. Ηχογραφω ήχο με virtual amp, και σου στέλνω το κλιπ μονο την κιθάρα σκέτη στην κάρτα, να το βάλεις σε δικό σου plugin. Εάν καταφέρεις να αφαιρέσεις το δαγκωμα, τότε δεν φταίει το παίξιμο μου...
Οταν μπορεις παιξε ενα σολο με vst amp κ στειλ'το μου κ με τον ηχο που διαλεξες (σκετο σολο 1 καναλι, χωρις μουσικη κ επεξεργασια) κ τον ηχο di

Οταν μπορεις παιξε ενα σολο με vst amp κ στειλ'το μου κ με τον ηχο που διαλεξες (σκετο σολο 1 καναλι, χωρις μουσικη κ επεξεργασια) κ τον ηχο di

Εδω στο μιξ με bias Fx και τον πρωτο ήχο που βρήκα (αφού τον tweakαρισε και έφτιαξα εφε, eq κλπ)

inthemix.mp3

Εδώ σκετο di

sketo.mp3

και εδώ το backing

βακινγκ.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εδω στο μιξ με bias Fx και τον πρωτο ήχο που βρήκα (αφού τον tweakαρισε και έφτιαξα εφε, eq κλπ)

Ευτυχως που ειπα δηλαδη :

?

Δε θελω να δω πως καθεται στο μιξ, αλλο θελω να δω με το di

Αν μπορεις ξαναστειλτο δεν ειναι αβεηλιαμπλ το ντη αη με λεει

Charvel, την ίδια που έπαιξα και το απόγευμα 

Δεν έχει bright μαγνήτες. 

Εχεις κατι με βιντατζ voiced μαγνητες ή που οι μαγνητες να μην εχουν τοσο pronoynced ta ψηλα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχεις κατι με βιντατζ voiced μαγνητες ή που οι μαγνητες να μην εχουν τοσο pronoynced ta ψηλα

Εάν πιάσω τελε ή στρατ, θα ξύνει περισσότερο ο ηχος. Η charvel έχει πολλά μεσαία, μπάσο στο neck, και τα ψηλά είναι πολύ στρογγυλά. Οτιδήποτε άλλο με μόνους θα είναι χειρότερο. Δεν θα έπρεπε να έχει σημασία για το τεστ, βέβαια.

Di σου έστειλα με το παίξιμο μου, για να αποδείξουμε εάν το τελευταίο είναι ο φταιχτης ή οι ρυθμίσεις που κάνω. Εαν μπορείς εύκολα να βγάλεις ήχο, χωρίς το χαρακτηριστικό μου "δάγκωμα", τοτε έχουμε καταλήξει σε συμπερασμα.

Γιώργο, η ταπεινή μου γνώμη (αν και δεν σκαμπάζω και πολλά) είναι ότι φορτώνεις υπερβολικά τον ήχο σου.

Προσπαθείς να πετύχεις ήχους που είναι στουντιακά επεξεργασμένοι με ότι αυτό συνεπάγεται (πχ double tracking) και νομίζω ότι χάνεις λίγο το νόημα.

Οι ήχοι σου είναι καλοί, αλλά ούτε σε live θα είναι χρηστικοί, ούτε σε στούντιο ηχογράφηση.

Η γνώμη μου είναι να βρεις κάποιους βασικούς, λιγότερο "πληθωρικούς"/φορτωμένους ήχους "βάσης", χωρίς τρεις προενισχύσεις και άλλα τρία βρωμοπέταλα, τρία eq και δύο κομπρέσορες, και από εκεί και πέρα να τους επεξεργαστείς κατά το δοκούν.

Αν χρειαστεί κάπου, συμπληρώνεις κάτι σε πετάλι φυσικά.

Ξαναλέω βέβαια ότι δεν σκαμπάζω και πολλά.

Οι βασικοί μου ήχοι είναι απλοι. Δύο πετάλια (συνήθως) στακαρισμενα σε καθαρό κανάλι. Μετα βάζω eq, λίγο compression εάν χρειαστεί (σε καθαρούς ήχους συνήθως) και βαθος.  Δεν κάνω κάτι πολύπλοκο. Το ίδιο κάνω σε λαιβ.

Double tracking δεν ξέρω καλά καλα τι είναι, ούτε το χρησιμοποιώ...

Οι βασικοί μου ήχοι είναι απλοι. Δύο πετάλια (συνήθως) στακαρισμενα σε καθαρό κανάλι. Μετα βάζω eq, λίγο compression εάν χρειαστεί (σε καθαρούς ήχους συνήθως) και βαθος.  Δεν κάνω κάτι πολύπλοκο. Το ίδιο κάνω σε λαιβ.

Double tracking δεν ξέρω καλά καλα τι είναι, ούτε το χρησιμοποιώ...

Σύμφωνοι, και πολύ καλά κάνεις.

Απλά όταν προσπαθείς να πετύχεις ηχογραφημένους ήχους που έχουν υποστεί στουντιακή επεξεργασία, νομίζω ότι υπερβάλλεις στο "φόρτωμα".

Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια.

Σύμφωνοι, και πολύ καλά κάνεις.

Απλά όταν προσπαθείς να πετύχεις ηχογραφημένους ήχους που έχουν υποστεί στουντιακή επεξεργασία, νομίζω ότι υπερβάλλεις στο "φόρτωμα".

Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια.

Υπερβάλλω πολλές φορές, ειναι η αλήθεια και χάνω την ουσία. Είναι κάτι που ισχύει. Γι'αυτό και ο ήχος μου, συνήθως δεν μου αρέσει (ο απογευματινος μου άρεσε btw).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back