Pink Floyd - Young Lust guitar sound by Haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Ένα άλμπουμ θρύλος και ένα κομμάτι με ιντριγκαδόρικο ήχο με πολλά resonances και ο ήχος του gilmour είναι ταυτόχρονα powerful και light αν μπορώ να το ερμηνεύσω σωστά αυτό που ακούω. Η πληροφόρηση που πήρα ψάχνοντας, ήταν πως έπαιξε μάλλον με μία custom Hiwatt κεφαλή με διπλό input gain stage, μπροστά ένα Big Muff και για καμπίνα μια wem 4x12. Στην πράξη τα πράγματα ήταν λίγο περίπλοκα γιατί ενώ στο solo Μου ταίριαξε το big muff με την hiwatt και μια μπασοκαμπίνα 2x15 (!), στα ρυθμικά δεν έβγαινε με το muff, οπότε προτίμησα ένα άλλο drive. (και μια καμπίνα με Greenbucks-όλα αυτά επισυνάπτονται από κάτω). Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό έιναι το έντονο room sound που το έκανα ανοίγοντας πολύ τα room mics της καμπίνας. Το spot mics που μου ταίριαξαν ήταν ένα e609 και ένα c12. Enjoy και πείτε μου αν σας αρέσει κάτι ή όχι. Cheers!

Attachments

• cab_mics.jpg
    cab_mics.jpg
    86.2 KB · Εμφανίσεις: 0
  • drive.jpg
    drive.jpg
    44.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • hiwatt.jpg
    hiwatt.jpg
    93.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo amp.jpg
    solo amp.jpg
    94.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo cab.jpg
    solo cab.jpg
    106.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo drive.jpg
    solo drive.jpg
    58.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo flanger send return.jpg
    solo flanger send return.jpg
    40.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo post effects.jpg
    solo post effects.jpg
    42.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • young lust5.wav
    young lust5.wav
    29.3 MB
Nαι ακούγεται παραπάνω drive, το ήθελα εγώ μάλλον πιο επιθετικό από το original, έτσι το εξηγώ, όπως και το ότι δεν παίζω με stratocaster που θα έδινε περισσότερο twang στον ήχο μαζί με λιγότερο drive (?). Thanks για τη γνώμη σου!

Παρατηρησεις.
α) στο ρυθμικο κομματι βγαλε γκαζι. Εισαι σε επιπεδα μεταλ οπως το παιζεις στο κλιπ ενω στο δικος και σε live εκτελεσεις ο Gilmour χρησιμοποιει αφανταστα λιγοτερο gain απο αυτο το massive που χρησιμοποιεις εσυ. Βγαλε ΠΟΛΥ γκαζι.

β) το σολο πολυ σκοτεινος ο ηχος. Χρειαζεται modulation ειτε με καποιο flanger ειτε με καποιο rotating speaker.

Επισης ακουω κατι σαν βαθος που θαβει το κλιπ. Δεν χρειαζεται. Το ολο κλιπ επισης ειναι παρα πολυ σκοτεινο. Χρειαζονται πριμα.

Εγώ δεν ακούω το τόσο πολύ περισσότερο γκάζι. Σίγουρα θα το χαμήλωνα ένα κλικ αλλά κυρίως είναι η διαφορά στην ποιότητα αυθεντικού πεταλιού vs plugin, η Strat, και κυρίως το γεγονός ότι σε σχέση με το original εδώ η κιθάρα είναι πολύ πιο μπροστά στη μίξη. Πάντως είναι καλή προσπάθεια.

Παρατηρησεις.
α) στο ρυθμικο κομματι βγαλε γκαζι. Εισαι σε επιπεδα μεταλ οπως το παιζεις στο κλιπ ενω στο δικος και σε live εκτελεσεις ο Gilmour χρησιμοποιει αφανταστα λιγοτερο gain απο αυτο το massive που χρησιμοποιεις εσυ. Βγαλε ΠΟΛΥ γκαζι.

β) το σολο πολυ σκοτεινος ο ηχος. Χρειαζεται modulation ειτε με καποιο flanger ειτε με καποιο rotating speaker.

Επισης ακουω κατι σαν βαθος που θαβει το κλιπ. Δεν χρειαζεται. Το ολο κλιπ επισης ειναι παρα πολυ σκοτεινο. Χρειαζονται πριμα.
a) Nαι έβαλα παραπάνω γιατί μου άρεσε! Διαφέρει από το original αλλά μου ακουγόταν ακόμα gilmour και μου αρέσει πιο πολύ σαν κομμάτι. Αν είχα strat πάντως, μάλλον θα το έκανα πιο light. Thanks για τις σωστές συστάσεις

β) το σόλο έχει flanger αλλά είναι πιο αργός ο κύκλος του αν θυμάμαι καλά. Το έχω στις φωτο. Θα διαφωνήσω για το σκοτεινό που λες, νομίζω ότι είμαι πιο Bright από τον δίσκο που θεωρείται όντως αρκετά dark σαν παραγωγή. Αν αναφέρεσαι στο σολο, μάλλον σου λείπουν τα πολλά σφυρίγματα που κάνει η κιθάρα του και που εγώ δεν μπορώ να κάνω. Thanks again !!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back