Pink Floyd - Young Lust guitar sound by Haryy

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Ένα άλμπουμ θρύλος και ένα κομμάτι με ιντριγκαδόρικο ήχο με πολλά resonances και ο ήχος του gilmour είναι ταυτόχρονα powerful και light αν μπορώ να το ερμηνεύσω σωστά αυτό που ακούω. Η πληροφόρηση που πήρα ψάχνοντας, ήταν πως έπαιξε μάλλον με μία custom Hiwatt κεφαλή με διπλό input gain stage, μπροστά ένα Big Muff και για καμπίνα μια wem 4x12. Στην πράξη τα πράγματα ήταν λίγο περίπλοκα γιατί ενώ στο solo Μου ταίριαξε το big muff με την hiwatt και μια μπασοκαμπίνα 2x15 (!), στα ρυθμικά δεν έβγαινε με το muff, οπότε προτίμησα ένα άλλο drive. (και μια καμπίνα με Greenbucks-όλα αυτά επισυνάπτονται από κάτω). Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό έιναι το έντονο room sound που το έκανα ανοίγοντας πολύ τα room mics της καμπίνας. Το spot mics που μου ταίριαξαν ήταν ένα e609 και ένα c12. Enjoy και πείτε μου αν σας αρέσει κάτι ή όχι. Cheers!

Attachments

• cab_mics.jpg
    cab_mics.jpg
    86.2 KB · Εμφανίσεις: 0
  • drive.jpg
    drive.jpg
    44.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • hiwatt.jpg
    hiwatt.jpg
    93.6 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo amp.jpg
    solo amp.jpg
    94.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo cab.jpg
    solo cab.jpg
    106.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo drive.jpg
    solo drive.jpg
    58.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo flanger send return.jpg
    solo flanger send return.jpg
    40.4 KB · Εμφανίσεις: 0
  • solo post effects.jpg
    solo post effects.jpg
    42.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • young lust5.wav
    young lust5.wav
    29.3 MB
Μάλλον το drive θαμπώνει την ατάκα σου. Και αυτό με μπερδεύει στην ακρόαση. Μου άρεσε, ήταν εκτελεστικά κοντά στο αυθεντικό, ηχητικά όχι.

Nαι ακούγεται παραπάνω drive, το ήθελα εγώ μάλλον πιο επιθετικό από το original, έτσι το εξηγώ, όπως και το ότι δεν παίζω με stratocaster που θα έδινε περισσότερο twang στον ήχο μαζί με λιγότερο drive (?). Thanks για τη γνώμη σου!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back