Pick guard για Fender J Bass MIM

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Δεν με λέτε ρε τζιμάνια, τα Αμερικάνικα jazz «φοράνε» το ίδιο pickguard, με τα MIM  ή διαφορετικά;

Δηλαδή, αυτό :

http://www.thomann.de/gr/fender_pickguard_jbass_tortoise.htm,

κάνει γι' αυτό;

http://www.thomann.de/gr/fender_std_jazz_bass_fl_rw_bsb_2011.htm

Και καλά , νταξ το 10-holes, αυτό το έχομεν, υπάρχει περίπτωση να μην ταιριάζει ο μαγνήτης;

Φίλος τα Jazz NISSAN έχουν ακριβό  after shave service και ανταλλακτικά ,να φανταστείς για δίσκο ,πλατώ με πήραν 350 ευρά ,που να πας και για pickgurd θα σε τσουρομαδίσουν οι ιάπΟνοι  ;D ;D ;D

samy paraga είπε:
Φίλος τα Jazz NISSAN έχουν ακριβό  after shave service και ανταλλακτικά ,να φανταστείς για δίσκο ,πλατώ με πήραν 350 ευρά ,που να πας και για pickgurd θα σε τσουρομαδίσουν οι ιάπΟνοι  ;D ;D ;D
Τό ξερα!

Επίσης, μην είσαι "τέτοιος" , εγώ σΕ είπα , φταίγαν οι χορδές που δεν τις άλλαζες (παλιοτσιφούτηηηηηη ;D ;D ;D ;D) ....ο φιούζιον φταίει για την εκτροπή... :P :P :P ;D ;D ;D ;D

Λογικά (χωρίς να είμαι ειδικός) ταιριάζει.

Κοίταξε το από κάτω.

10-hole pickguard for '62 American Vintage Jazz Bass, American Series Jazz Bass, American Standard Jazz Bass, Standard Jazz Bass, and Deluxe Series Jazz Bass. Similar to the '62 Jazz Bass Pickguard minus the holes for the pickup cover and thumbrest, and the 11th mounting screw above the rhythm pickup. Some pickguards are notched for heel-mounted truss rod adjustments.

samy paraga είπε:
Αχ αυτός φταίει, ο αλήτης  ;D ;D ;D
Και όμως Σάμυ, εγώ απάντησα στην απορία σου. ::)

Υπογραφή

Ο αλιήτης :D

Και εμένα με το μάτι, να ταιριάζει μου φαίνεται.  ;D ;D ;D

Το standard  είναι, άρα είναι στη λίστα..

Για το μέγεθος του μαγνήτη φοβούμαι (λίγο)

Έχει μια διαφορά σε μερικά αμερικάνικα μοντέλα. Το αμερικάνικο έχει την ανοιχτή κοιλότητα του truss rod στο κάτω μέρος στο μανίκι όποτε το Pickguard πρέπει να έχει μια την ανάλογη εγκοπή ενώ τα μεξικάνικα (και νομίζω σε κάποια αμερικάνικα) δεν το έχουν αυτό.

Τσέκαρε αυτό το site.

http://www.wdmusic.co.uk/fender-basses-107-c.asp

Αχα! Ωραίο site.

Ναι, έχουν διαφορά, αυτή στις φώτο. :D :D

Αυτή η  εγκοπή, λες να είναι πρόβλημα;

Jazz_Mexico.jpg

AMERICA_standard.jpg

Βρε γιατί σου είχα κάνει bold το κείμενο παραπάνω? Γι' αυτό. ;)

fusiongtr είπε:
Βρε γιατί σου είχα κάνει bold το κείμενο παραπάνω? Γι' αυτό. ;)
Νταξ, μη φωνάζεις  ;D ;D

Πάντως λογικά το αντίθετο θα ήταν πρόβλημα.

Τώρα, εγώ που είχα το κλειστό, να βάλω ανοιχτό, δεν νομίζω να είναι θέμα...πέραν από "αισθητικό" ίσως.

Επίσης εξακολουθεί να με προβληματίζει το μέγεθος των μαγνητών.

Πού είναι ο terrys, o audios και ο SF , όταν τους χρειάζεσαι;;;; ;D ;D ;D ;D

LK είπε:
Αυτή η  εγκοπή, λες να είναι πρόβλημα;
Πρόβλημα σε μεξικάνικο δεν νομίζω απλά οπτικά θα έχεις ένα μικρό κενό εκεί που δεν θα έπρεπε και αν πρόσεξα καλά το pickguard που έβαλες στο πρώτο post από τον Θωμά την έχει την εγκοπή.

Πρόβλημα θα ήταν σε αμερικάνικο να έβαζες μεξικάνικο Pickguard γιατί από εκεί πειράζεις το truss rod

gmayo είπε:
.

Πρόβλημα θα ήταν σε αμερικάνικο να έβαζες μεξικάνικο Pickguard γιατί από εκεί πειράζεις το truss rod
Ναι, αυτό παρατήρησα και εγώ , το αντίθετο είναι πρόβλημα. ;)

Ξέρεις αν παίζει διαφορά στο μέγεθος των μαγνητών;

LK είπε:
Πού είναι ο terrys, o audios και ο SF , όταν τους χρειάζεσαι;;;; ;D ;D ;D ;D
Έφτασεεεε...

Λοιπόν με τους μαγνήτες νιετ προμπλιέμ... Οι ίδιοι είναι. Τώρα πες με κάτι... Το truss rod σου ρυθμίζει από κάτω; (μεγάλη... γκαντεμιά αν είναι έζι)  ;D

Εσύ όμως έχεις αμερικάνικο (νομίζω) οπότε τι σε κόφτει το μέχικο; 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Έφτασεεεε...

Λοιπόν με τους μαγνήτες νιετ προμπλιέμ... Οι ίδιοι είναι. Τώρα πες με κάτι... Το truss rod σου ρυθμίζει από κάτω; (μεγάλη... γκαντεμιά αν είναι έζι)  ;D

Εσύ όμως έχεις αμερικάνικο (νομίζω) οπότε τι σε κόφτει το μέχικο;  
Mexico,  λέμε έχω….

Αν ήταν δεν θα τραβούσαμε ζόρι. :P ;D ;D

Στο mexico std , το truss rod ρυθμίζει από πάνω (δέν έχομεν θέμα) .

Αν δεν έχω πρόβλημα με τους μαγνήτες, τότε λέω να το πάρω το pick guard, να γίνει το μπάσον βινταζίλα.  ;D ;D ;D

Το κενό, θα το καλύψω με καμία τσίχλα.  :P

LK είπε:
Mexico,  λέμε έχω….

Αν ήταν δεν θα τραβούσαμε ζόρι. :P ;D ;D

Στο mexico std , το truss rod σου ρυθμίζει από πάνω.

Αν δεν έχω πρόβλημα με τους μαγνήτες, τότε λέω να το πάρω το pick guard, να γίνει το μπάσον βινταζίλα.  ;D ;D ;D

Το κενό, θα το καλύψω με καμία τσίχλα.  :P
Μέχικο;  :o :o :o :o

Βρε πως ήμανε σίγουρος ότι είχες πάρει αμερικανιά; Τες πάντων... προχώρα άφοβα κάνει- το θέμα είναι να ταιριάζουν (που ταιριάζουν) αι βίδες.

Οι μαγνήτες δεν είναι θέμα- κάνει το pickguard. Να χαίρεσαι που είναι επάνω το τρασρόδιον και όχι κάτω...

Ρώτα κι ημάς με τα Γιδολί, που είναι 74/75 σπεκς και είναι κάτω. 10 βίδες το ρύθμισμα  ;D

Τώρα ως προς το κενόν, πολλοί θα το δουν λίγοι θα το καταλάβουν (απαγορεύονται αι τσίχλες)  :D 

Ωρέ TERRY ΔΕΝ παρακολουθείς.

Fact 1:Το pick guard που θέλω να πάρω, έχει τρυπά στο truss rod .

Fact 2:
To J-bass μου είναι mexico, και επειδή το  truss rod  μου ρυθμίζεται από πάνω, ΔΕΝ έχει τρύπα στο «μανίσιο» pick-guard.

Άρα το θέμα μου είναι ότι θα έχει τρύπα (με το καινούριο pick- guard),  ενώ πριν δεν είχε.

Αλλά και αυτό δεν είναι και πρόσβλημα SONY και καλά, διότι και αν ρυθμιζόταν από κάτω το  truss rod  , πάλι «τρύπα» θα φαινόταν στο pick-guard.  :P ;D

Mε πιάνεις;; ;D ;D ;D ;D ;D

Εκτός αν βρώ pick-guard τύπου Tortoise Shell για mexico

LK είπε:
Ωρέ TERRY ΔΕΝ παρακολουθείς.

Fact 1:Το pick guard που θέλω να πάρω, έχει τρυπά στο truss rod .

Fact 2:
To J-bass μου είναι mexico, και επειδή το  truss rod  μου ρυθμίζεται από πάνω, ΔΕΝ έχει τρύπα στο «μανίσιο» pick-guard.

Άρα το θέμα μου είναι ότι θα έχει τρύπα (με το καινούριο pick- guard),  ενώ πριν δεν είχε.

Αλλά και αυτό δεν είναι και πρόσβλημα SONY και καλά, διότι και αν ρυθμιζόταν από κάτω το  truss rod  , πάλι «τρύπα» θα φαινόταν στο pick-guard.  :P ;D

Mε πιάνεις;; ;D ;D ;D ;D ;D

Εκτός αν βρώ pick-guard τύπου Tortoise Shell για mexico
Ωρέ Λάκη σε έχω πιάσει για αυτό σε λέω- πολλοί θα δουν και λίγοι θα καταλάβουν.  ;) Ποίος τώρα να εστιάσει σε μια μικρή οπή;  ;D

Βέβαια υπάρχει ένας σκασμός ρεπλικό πικγκαρντ χωρίς τρούπα  που 99% ταιριάζουν και είναι και βιντατζολούκ και χελονοταρταρούγες και ότι κάνεις κέφι και έχει και μπόλικα στις αγγελίες.

Άμα θες να πα να τα δω και να σε πάρω να σε στείλω...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back