Πιατίνια - Το ταξίδι τελειώνει από εκεί που ξεκίνησε (Paiste)

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
388
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Θυμάμαι όταν ήμαστε πιτσιρίκια εκεί τέλη 80s, τα Paiste 2002 ήταν το Άγιο Δισκοπότηρο των πιατινιών. Φυσιολογικά, ήταν και τα πρώτα που βαρέθηκα, όπως νομίζω και οι περισσοτεροι φίλοι μου.

Στα 20 μου βρέθηκα με ένα σετ Zildjian Custom A που αγόρασα στο Αμέρικα, ότι είχαν πρωτοβγεί αν δεν κάνω λάθος... Φοβερός έρωτας τα διαφήμιζα παντού, πόσο καλύτερα ήταν από τα "τσίγκινα" 2002...

Τα χρόνια πέρασαν, μεγάλωσα, και με επιασα να ζηλεύω πολλές φορές τον ήχο των Sabian HH, που ήταν και πιο "σοβαρά" πιατίνια. Έτσι βρέθηκα με μια σειρά μεταχειρισμένα παλιά HH από το Noiz. Αυτά ναι, ήταν πιάτα με πολύπλοκα ηχοχρώματα και εύρος ήχων, (αν πετύχαινες το σωστό βάρος). Τα Custom A καλά, αλλά "παιδικά" έλεγα στους φίλους...

Πριν καμιά τριετία με γοήτευσε ο ήχος των Meinl (πέφτει και πολύ promo). Πιο trashy, μοντέρνος, αλητεία αλλά και jazz. Έκανα την έρευνά μου, μιας που δεν ήμουν σε φάση να δώσω πολλά λεφτά, και βρήκα έναν από τους αδερφούς Diril στην Τραπεζούντα που φτιάχνει κατά παραγγελία αντίγραφα Meinl ως "Mehteran" σε πολύ καλές τιμές. ΟΚ, έπος, ειδικά crashes & crash rides, τα πιο thin και ελαφριά, ήχοι με αδιανόητο χαρακτήρα, αλλά...

σήμερα, μετά από όλα αυτά, μου έλειψε ο glassy ήχος των Paiste. Αυτός ο ήχος που μιξάρεται μόνος του στις παραγωγές χωρίς να μπλέκει με τα υπόλοιπα, που θυμίζει χρυσές εποχές του rock, που είναι απροβλημάτιστος σε όλους τους χώρους και σε όλα σχεδόν τα είδη. Οπότε...
paiste-15-jpg.49154

Paiste 15.jpg

To ταξίδι φαίνεται ότι θα τελειώσει από εκεί που ξεκίνησε. Θα κρατήσω σίγουρα και πολλά Mehteran για τις ειδικές περιπτώσεις αλλά ήδη ξεκίνησα να μαζεύω πάλι το σετ της εφηβείας μου :)

Εγώ να σου πω ότι η εμπειρία μου με τα Mehteran ήταν... κάτω του μετρίου. Όχι γιατί δεν είναι καλά πιάτα, αλλά γιατί, πραγματικά δεν ξέρω τι κάνει ο τύπος, αλλά τα μισά πιάτα που μου έφτιαξε, δεν παίζονται, και σίγουρα δεν μπορώ και να τα πουλήσω.

Αυτά που παίζοντια είναι καλά, τα οποία είναι περίπου τα μισά. Αλλά τα υπόλοιπα είναι να τα πάρεις και να τα λιώσεις μπας και βγάλεις λεφτά από το μέταλλο.

Έκανα τη βλακεία και πήρα πολλά, και όχι τίποτα άλλο, αλλά τελικά δε βρήκα δωμάτιο για να βάλω ακουστικό σετ, και κλαίω τα λεφτά μου. Ίσως από τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει στη ζωή μου. Αν όχι Η χειρότερη, τοπ 3 σίγουρα.

Εγώ να σου πω ότι η εμπειρία μου με τα Mehteran ήταν... κάτω του μετρίου. Όχι γιατί δεν είναι καλά πιάτα, αλλά γιατί, πραγματικά δεν ξέρω τι κάνει ο τύπος, αλλά τα μισά πιάτα που μου έφτιαξε, δεν παίζονται, και σίγουρα δεν μπορώ και να τα πουλήσω.

Αυτά που παίζοντια είναι καλά, τα οποία είναι περίπου τα μισά. Αλλά τα υπόλοιπα είναι να τα πάρεις και να τα λιώσεις μπας και βγάλεις λεφτά από το μέταλλο.

Έκανα τη βλακεία και πήρα πολλά, και όχι τίποτα άλλο, αλλά τελικά δε βρήκα δωμάτιο για να βάλω ακουστικό σετ, και κλαίω τα λεφτά μου. Ίσως από τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει στη ζωή μου. Αν όχι Η χειρότερη, τοπ 3 σίγουρα.
Λυπάμαι για αυτή την εμπειρία και περισσότερο γιατί στον πρότεινα. Εγώ σίγουρα δεν είχα παρόμοια εμπειρία, οκ ένα δύο πιατίνια δεν είναι του γούστου μου αλλά το ίδιο μπορώ να πω και για κάποια meinl (βασικά όλη σχεδόν τη byzance dark σειρά).

Για ρωΟυκ δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη. Ποτε δεν υπηρξε αλλωστε

• Συμφωνώ
Reactions: kpeyos
1982 πρωτο μου pasite 101 crash....για πάντα paiste μετά και έρωτας με τα 602 εως σημερα

• Like
Reactions: kpeyos

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα