Piano Stories - 3 video - για πιάνο, 4 χέρια!

neeq είπε:
Ειναι αλήθεια. Η αρμονία σου παίζει, αλλά οι μελωδίες Νικόλα, ξεκινουν απο Κορσακοφ και φτανουν τον Σοστακόβιτς, με μια εσάνς ;D από Σιμπελιους στα πιο "λυρικά" μέρη.
Sibelus?!?! Για τα υπόλοπα ναι, αλλά να εντοπίσεις τον Φιλανδό?? Και ναι, ακούω αρκετά Sibelius οπότε ίσως δεν είναι παράξενο.

Δεν κανω βαθιά αναλυση, αλλά η πρώτη εντύπωση, είναι εμφανεις επιρροές εθνικών σχολων. Και πολύ ωραία δοσμένες με συγχρονη αρμονία.
Ακριβώς. Λίγο πριν βγει η παρτιτούρα φλέρταρα με την ιδέα να βάλω σαν υποσημείωση στο τέλος κάθε κομματιού ένα "thank you Sergei" ή "Thank you Maurice" για να δείξω τις επιρροές μου, που εδώ είναι αρκούντως δυνατές.
Όμως μου την έβγαλαν την ιδέα ως μαμακία και έτσι μόνο κάτι ολίγον χιουμοριστικές μπουρδίτσες έμειναν! ;)

Εκτελεστικά, πολύ άνετοι και εκφραστικοι και οι δύο.
Thank you. Δύο μήνες πρόβες για 7 κομμάτια... το χέσαμε το θέμα, αλλά φαίνεται νομίζω...

Κι άλλο βίντεο...

Το πιο δύσκολο, τεχνικά, απ΄όλα...

Και το πιο διάφωνο επίσης, και το πιο επιθετικό. Λίγο heavymetall-ιζει...

Τι θα γίνει με σένα βρε Νικόλα?

Το ένα καλύτερο από το άλλο.

Έχεις μάλλον "γονιδιακή" σχέση με τον Cecil Taylor, έτσι (αν δεν τον έχεις ακούσει, στον συστήνω, απλά για να ανακαλύψεις την σχέση του τελευταίου που ανέβασες αλλά σε free εκδοχή, με κάποια δικά του)? ;D ;D ;D

Μπράβο. Όλα πολυ ωραία...αλλά το τελεύταιο είναι το καλλίτερο!

Μου θύμισε και Howard Riley και Keith Tippett

Παιδιά, ευχαριστώ!

Τα ονόματα μου ήταν άγνωστα, οφείλω να παραδεχτώ. Όπως πολλές φορές έχω πει δε ξέρω απο τζαζ, και δεν ακούω τζαζ...

Αλλά κάποια βίντεο που είδα, γούσταρα πολύ... Και διάβασα και για τον Cecil που μου έκανε μεγάλη εντύπωση! :)

Trending...

Νέα θέματα

Back