Πεταλιέρα ή κάρτα ήχου?

iassael

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπόν βρίσκομαι σε διήλημα μεγαλο...

Στην αρχή ήθελα να πάρω κάρτα ήχου για ηχογραφήσεις και τέτοια από το μπάσο μου. (EMU 0202 USB)

Μετά όμως άρχισε να μου αρέσει η M50B της BOss σαν πεταλιέρα....

Στο τέλος βρήκα και την B2.1U της zoom που τα συνδιάζει και τα 2...

Δεν ξέρω τι μου προτείνετε?

Αυτό που σκευτόμουν είναι πως αν πάρω κάρτα ήχου τα εφέ τα κάνω από το Live (ableton) με το AMPEG και κάνενα 2 αντίστοιχα....

Η ΖΟΟΜ είναι χάλια?

Συγγνώμη, μπάσο παίζεις μόνο μπροστά στο pc, μόνος σου; Για παίξιμο με γκρουπ έχεις εναλλακτική;

παιζω και στα 2 :P

με την προυπόθεση ότι σε "σοβαρή" πρόβα θα πάρω το laptop

δες 13 φεβρουαρίου εχω γενέθλια μπορείς να μου το παρεις εσυ :P

Πρόβα με λαπτοπ, πολύ χάι τεκ μπασίστας ρε παιδάκι μου! :P

Παρ΄ 'ολα αυτά εσύ ξέρεις τι σου χρειάζεται περισσότερο, εγώ μια παράμετρο επισήμανα... :D

ενας φιλος μου μολις παραγγειλε την πρωτη του κιθαρα, μια airline απο το esatwood και ειναι κ αυτος στο δειλημμα καρτα ηχου, πεταλιερα κλπ με μπαντζετ 200-300€.(δεν εχει ενισχυτη αλλα δεν τον ενδιαφερει η τρελη ποιοτητα ηχου, οσο να ηχογραφει τις ιδεεσ του, οι οποιοες θα εχουν παρα πολλα εφφε, ποστ ροκ κλπ) Αρχικα του προτεινα την toneport 3 της line6, που εχει κ πληκτρα, γιατι εχει κ ψωνιο με τα συνθια, ασχετα αν τελικα κατεληξε στο να παρει κιθαρα μετα απο δικη μου παρακινηση.

Ειναι καλη επιλογη? Εχετε κατι αλλο να προτεινετε?

Και εγώ κάτι τέτοιο θα έλεγα ότι είναι προτιμότερο, ειδικά τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον για ηχογραφήσεις στο pc. Μια πεταλιέρα ή πολυεφφέ γενικότερα δεν προορίζεται στο να αντικαταστήσει μια καρτα ήχου, ούτε βέβαια το αντίστροφο. Οπότε αναλόγως τις ανάγκες αποφασίζεις. Αν ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται σε πρόβες και χρειάζεται οπωσδήποτε πολυεφφέ, παίρνεις ένα τέτοιο. Αν πάλι ασχολείσαι λίγο πιο σοβαρά με την ηχογράφηση παίρνεις πρώτα μια καρτα ήχου (που στην τελική είναι και πιο μακροχρόνια επένδυση, πιστεύω). Θεμα προτεραιοτήτων, λοιπόν.

Ναι αλλά είναι πολύ ανώτερο ηχητικά από τα καβουρδιστήρια της ζουμ... Και το σημαντικότερο είναι ότι το συκγεκριμένο λειτουργεί πολύ καλά και για live χρήση αλλά και για ηχογραφήσεις. Σε πολλά σοβαρά studio θα δεις pod, ενώ zoom δεν εχω δει κανεναν να τα προτιμάει... ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back