Πεταλιέρα μπάσου

Η GT6B ΤΗΣ BOSS ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΨΕΞΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΗΧΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αν θέλεις μια διαφορετική πρόταση θα σου έλεγα να εγκαταλείψεις την ιδέα της πεταλιέρας και να ασχοληθείς με αναλογικό ήχο. Αυτό γιατί σαν ποιότητα αναλογικός με ψηφιακό δε συγκρίνονται. Σαν χρήματα βέβαια θα ξοδέψεις περισσότερα σε αναλογικά πετάλια αλλά δε θα τα πουλήσεις γιατι κάποια στιγμή δε θα σου κάνουν, όπως πολύ πιθανά θα συμβεί με την πεταλιέρα. Τέλος σκέψου πόσα εφέ πραγματικά χρειάζεσαι για το μπάσο σου!!

. Τέλος σκέψου πόσα εφέ πραγματικά χρειάζεσαι για το μπάσο σου!!

οντως... εγω εχω μονο δυο πεταλακια... που ειναι και πιο οικονομικα και ευκολα στη λειτουργια.... αν κανεις και πολες διαδρομες ειναι και πιο ευκολα στη μεταφορα...

Δεν τ'αφηνετε αυτα για τους κιθαριστες λεω γω?... :lol: :lol:

Ο μπασσιστας μονο καρφι στον ενισχυτη.. Αντε,ισως λιγο reverb και

το πολυ κανενα delay!Εγω εχω το M300 tης tc_electronics,παντως(το οποιο αν δεν απατωμαι σταματησε να βγαινει),και το τσιμπησα μονο 150 ευρω απ του

Θωμα!Περι ορεξεως... :wink:

Δεν τ'αφηνετε αυτα για τους κιθαριστες λεω γω?... :lol: :lol: Ο μπασσιστας μονο καρφι στον ενισχυτη.. Αντε' date='ισως λιγο reverb και

το πολυ κανενα delay!Εγω εχω το M300 tης tc_electronics,παντως(το οποιο αν δεν απατωμαι σταματησε να βγαινει),και το τσιμπησα μονο 150 ευρω απ του

Θωμα!Περι ορεξεως... :wink:[/quote']Pastelius το μπασο καλό είναι καρφί στον ενισχυτή αλλά αν μπορείς να το βελτιώσεις...Π.χ. εγώ τα μπασάκια μου τα περνάω πρώτα από ένα λαμπατο buffer της VHT (Valvulator) ένα κομπρέσσορα της Ebs (Multicomp) και ένα EQ της MXR (10-band). Εκτός από αυτά που ανέφερες χρειάζομαι και ένα chorus. Αν κάποιος είναι αρκετά καμμένος μπορεί να χρησιμοποιήσει βέβαια και ένα synthesizer....

Αν πραγματικά ξέρεις τι ήχο θέλεις δεν χρειάζεσε τίποτα άλλο εκτός από το μπάσο σου και έναν καλό ενισχυτή!

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι απλά προσθήκες! Μη ξεχνάμε τον ρόλο του μπάσου σε ένα γκρούπ. Καλό είναι να έχεις τα πετάλια σου αλλά ακόμα καλύτερο να ξέρεις πότε να τα χρησημοποιείς και πόσο! Τα eq pedals πχ είναι καλή φάση για τον μπασίστα που παίζει συχνά σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά μηχανήματα ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα. Ένα compression pedal μπορεί να δώσει έναν ποιο σφιχτό και μονοδιάστατο ήχο, προσωπικά το χρησημοποιώ πάντα όταν παίζω με πένα. Από εκεί και πέρα τα modulation effects στο μπάσο είναι αυτά που ή θα δώσουν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο σε ένα κομμάτι ή θα το καταστρέψουν τελειώς!!

Τώρα αν δεν σου αρέσει ο ήχος σου και προσπαθείς να τον βελτιώσεις με διάφορα πετάλια τότε δεν είναι το πρόβλημα στον ήχο σου αλλά κάπου αλλού!

Ένας καλός κομπρέσσορας και ένα eq είναι ότι χρειάζεσαι στο 90%-95% των περιπτώσεων, εγώ βάζω και ολίγον τι από distortion για να "δέσει" το γλυκό.

Αν πραγματικά ξέρεις τι ήχο θέλεις δεν χρειάζεσε τίποτα άλλο εκτός από το μπάσο σου και έναν καλό ενισχυτή!
+1000 :lol: :wink: Ετσι ,ετσι , :P

Επιδη πανω απο ολα στο μπασιστα ειναι τα δαχτυλα για να βγαλει το προσωπικο του υφος εγω πιο αναγκαιο θεωρω το VHT που απλα λαμπιζει'΄γλυκαινει το πραγμα!!!! Αν καποιος θελει να το ψαξει παραπερα συζητάω για τα υπόλοιπα πεταλια που ανεφερα!!!!

+1000 :lol: :wink: Ετσι ' date='ετσι , :P[/quote']

Απλά νομίζω πως είναι καλό να μην υποστηρίζονται αυτές τις θέσεις τόσο απόλυτα, γιατί κι εγώ για καιρό ήμουν φανατικός πολέμιος κάθε είδους εφέ...

Στην πορεία όμως, τόσο στα πλαίσια ηχογραφήσεων όσο live, κατάλαβα γιατί τόσοι και τόσοι μεγάλοι μουσικοί (του Larry Graham πρωτοστατούντος) δεν φοβήθηκαν κατά καιρούς τη χρήση εφέ.

Οκ, εννοείται πως το παν είναι τα δάκτυλα (αυτό το πρεσβεύω απόλυτα), αλλά από ένα σημείο και μετά τα πάντα είναι ανοιχτά για πειραματισμό- δε νομίζω π.χ. να χαλιέται κανείς από τον ήχο του μπάσσου στους Jamiroquai σε αρκετά πρόσφατα κομμάτια- μάλλον τον προτιμώ σε σχέση με το σκέτο Streamer- καρφί στο ενισχυτή των πρώτων παραγωγών...

¶λλο αν 8/10 παίζω χωρίς εφέ- ό,τι ενσωματώσει κανείς επιτυχημένα (bass synth rulz) σε διάφορα σημεία, συνιστά προστιθέμενη αξία. Α, και τώρα χρησιμοποιώ πεταλιέρα- κάτι που παλιά θα το απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι, μην τυχόν και κάνει πιο "λεπτό" τον ήχο μου.

Φυσικά, αυτό απεδείχθη αστείο- τουλάχιστον με το μπάσσο που παίζω τώρα. Ειδικά στις μέρες μας, απορώ πως είναι δυνατόν να μη βγάλει κανείς όγκο στον ήχο του μπάσσου! Εκτός και αν ο καημένος ηχολήπτης προσπαθεί να κρύψει το άχρονο και κακοπαιγμένο του πράγματος...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back