Πετάλια για ήχο γνωστών ενισχυτών

longshadow είπε:
Περιμένεις να σου πουν αν προσoμοιώνουν καλά τον dumble?

Ποιός όμως απο εδω έχει παίξει με dumble?  ;D ;D
;D ;D

ήλπιζα ότι κάποιος θα το έχει κάνει!

έστω, περιμένω να ακούσω εάν είναι "καλά" ή έστω αν αξίζουν μια ακρόαση!

βέβαια, για να τα ακούσω στην ελλάδα φαντάζομαι δύσκολο..

BigAlejandro είπε:
αρα, τα μπος-φεντερ ειναι ψηφιακο μοντελινγκ.

αυτο που δεν εχω καταλαβει και προφανως ειναι σαφες σε ολους τους αλλους ειναι τι κανει ενα πεταλι ψηφιακο και τι αναλογικο!

πιο συγκεκριμενα, το tr2 της μπος ειναι αναλογικο τρεμολο?

και αν ναι, γιατι η gt8 που λογικα θα επρεπε να εχει το ιδιο τρεμολο λεμε πως ειναι ψηφιακη?
και τα ψηφιακά έχουν πυκνωτές και αντιστάσεις και τα αναλογικά έχουν τσιπάκια μέσα

αλλά η διαφορά είναι ότι το ψηφιακό ξεκινά με τη μετατροπη του αναλογικού σήματος της εισόδου σε ψηφιακό, δηλαδή σε νούμερα, και στη συνέχεια σε αυτά τα νούμερα κάνει κάποιες αλλαγές,

ενώ το αναλογικό κρατάει αναλογικό το σήμα και προσπαθεί να το "φτιάξει".

για το τρέμολο που είπες, το μπος έχει μέσα έναν ταλαντωτή τον οποίο χοντρικά κάνει ότι θα έκανες αν ανεβοκατέβαζες το volume με σταθερό ρυθμό.

Από την άλλητο τρέμολο της ψηφιακής πεταλιέρας είναι ένα πρόγραμμα που παίρνει τα νούμερα του σήματος (αφού έχει γίνει ψηφιακό) και τα μικραίνει/μεγαλώνει κατάλληλα ώστε να βγει εφε ...τρέμολο

Για να γυρίσω on-topic φυσικό λοιπόν είναι με modelling να έχουμε πιο πολλές δυνατότητες προσομοίωσης, αφού απλώς πρέπει να γράψουμε το κατάλληλο "πρόγραμμα", ενώ στα αναλογικά πετάλια πρέπει να σχεδιάσουμε κατάλληλο κύκλωμα για τη δουλειά

(Τα μπος που λες είναι όντως ψηφιακό modelling, αυτό σημαίνει το Μ στο COSM)

(δηλωνω τραγικα ασχετος απο αυτα, το μονο μου κριτιριο μεχρι τωρα ειναι αν μου ακουγεται καλα και αν ειναι γερη κατασκευη οποιοδηποτε μαραφετι)
πολύ σωστή αρχή, μακάρι να την εφάρμοζες και στις αγορές οχημάτων  :P

ndnikola είπε:
Ερώτηση:

έχει δοκιμάσει κανείς τα πεταλάκια που προσομοιώνουν dumble?

αν ναι, εντυπώσεις?
Οι περισσότεροι που έχουν φτιάξει "Dumble in a box" έχουν βασιστεί στον ήχο που ακούνε στις ηχογραφήσεις;)

Μ'αυτή την έννοια, μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Άκου ας πούμε το κομμάτι που παίζει όταν ανοίγει η σελίδα του Ethos:

http://www.customtonesinc.com/

Κι'εμένα αυτός είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους μου ήχους και πιστεύω ότι δεν χρειάζεσαι σώνει και καλά $50.000 για να τον βγάλεις.  ;)

longshadow είπε:
Περιμένεις να σου πουν αν προσoμοιώνουν καλά τον dumble?

Ποιός όμως απο εδω έχει παίξει με dumble?  ;D ;D
Και οχι μονο...

Υπαρχουν ατομα στην Ελλαδα που εχουν/ειχαν Trainwreck;

Και αν ναι, ποσοι ειναι;

`Η αντιστοιχως, ποσοι ειναι εκεινοι που εχουν παιξει με original Marshall Bluesbreaker ωστε να εχουν ορθη αποψη;

Και φυσικα δεν νοειται να εχεις παιξει με ενα JTM, για παραδειγμα, για να ξερεις πως παιζει, θα πρεπει να εχεις ακουσει τουλαχιστον 5-6, μην πω παραπανω, για να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη.

To Small Fry της Barber!  O Barber ,ισχυριζεται οτι σε καποια ρυθμιση δινει ηχο dumble!  Υπαρχει στην Αθηνα να το δοκιμασεις σε μαγαζι του κεντρου. Εγω το εχω το πεταλι και το χρησιμοποιω, σε αλλη ρυθμιση ομως.  Υπαρχουν video στο youtube σχετικα με το small fry και τον ηχο dumble.  Γενικως ειναι ενα αρκετα ψαγμενο και ιδιεταιρο πεταλι που προσωπικα μ'αρεσει και το χρησιμοποιω.

AKALOUPOTOS είπε:
γεια σας παιδια.μια ερωτηση το Tech 21 SansAmp GT2 ειναι αναλογικο?
Άσχετο με το θέμα αλλά ναι, είναι απολύτως αναλογικό, όπως και όλη η σειρά Sansamp και Character.

Να συμπληρώσω στα περί αναλογικού/ψηφιακού ότι μερικές φορές (καλή ώρα, Tech21 Sansamp PSA) μπορεί να υπάρχουν ψηφιακά κυκλώματα ελέγχου σε ένα πετάλι ή rack. Άλλο παράδειγμα το Nova Drive της TC.

Αυτό δεν κάνει το μηχάνημα ψηφιακό, δεδομένου ότι το signal path δεν περνάει από ψηφιοαναλογική μετατροπή. Το ψηφιακό κομμάτι αφορά μνήμες, switching, έλεγχο MIDI, κλπ.

The Genius Loci είπε:
Μ'αυτή την έννοια, μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Άκου ας πούμε το κομμάτι που παίζει όταν ανοίγει η σελίδα του Ethos:

http://www.customtonesinc.com/
sorry που εκτροχιαζω την κουβέντα αλλά έπρεπε να πω ότι πραγματικά εντυπωσιάστηκα!

Απίστευτος ήχος!

:o :o :o

skantzos είπε:
Από την άλλητο τρέμολο της ψηφιακής πεταλιέρας είναι ένα πρόγραμμα που παίρνει τα νούμερα του σήματος (αφού έχει γίνει ψηφιακό) και τα μικραίνει/μεγαλώνει κατάλληλα ώστε να βγει εφε ...τρέμολο
οσο και να τα τραβηξεις ή τα ζουληξεις, παλι ασσοι και μηδενικα θα ειναι...  ;D

το ψηφιακο σημα δεν αλλαζει ...σχημα.

Απλα οι "ψηφιακες λεξεις" στις οποιες εχει μετατραπει το σημα σου τροποποιουνται με τη χρηση καταλληλων αλγοριθμων και δινουν αλλες "λεξεις", οι οποιες οταν ξανα-αναλογοποιηθουν εχουν τη μορφη ηχου με tremolo.

και τα ψηφιακά έχουν πυκνωτές και αντιστάσεις και τα αναλογικά έχουν τσιπάκια μέσα
...αυτο δεν ειπα κι εγω?

Τα ψηφιακα εχουν πυκνωτες, αντιστασεις κλπ αλλα στους Input/output buffers/amps.

Tα στοιχεια αυτα δεν παιζουν ρολο στη καθαυτη "παραμορφωση" του σηματος.

Αντιστοιχα, κλασσικο παραδειγμα αναλογικου πεταλιου με (αναλογικο) τσιπακι ειναι το Tubescreamer.

Γνωρίζει κανείς ποια από αυτά μπορούν να δουλέψουν ως preamps (για σύνδεση σε power amp)? Επίσης, ποια μπορούν να δουλέψουν με σύνδεση direct (στην κονσόλα ή σε κάρτα ήχου)?

Π.χ. το Ethos Overdrive τα κάνει και τα 2..

NoIzY είπε:
Γνωρίζει κανείς ποια από αυτά μπορούν να δουλέψουν ως preamps (για σύνδεση σε power amp)? Επίσης, ποια μπορούν να δουλέψουν με σύνδεση direct (στην κονσόλα ή σε κάρτα ήχου)?

Π.χ. το Ethos Overdrive τα κάνει και τα 2..
Αυτό που χρειάζεσαι είναι το πετάλι να έχει έξοδο line level.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να παίξει και πετάλι με έξοδο instument level αλλά πρώτον, το σήμα δεν θα είναι ίσως αρκετά δυνατό για τον power amp και, δεύτερον, θα έχεις ενδεχομένως περισσότερο θόρυβο.

στην αλυσίδα με τα πεταλάκια συνήθως χρησιμοποιούνται στην αρχή ή στο τέλος;

OrangeCatalinbread SCOD

OLC Orange Peel

Tech21 Oxford
Εδω και καιρο ενδιαφερομαι για καποιο πεταλι που να προσομοιωνει τον ηχο των Οrange. Ημουν ετοιμος να παρω τον rockerverb 50 επειδη τα βρωμικα του με ειχαν ενθουσιασει, αλλα τον απερριψα επειδη δεν μου ταιριαζουν καθολου τα καθαρα του.

Εχει,λοιπον, δοκιμασει κανεις τα παραπανω πεταλια? Υποθετω οτι οι πιο πολλοι εχουν εμπειρια απο το tech21. Βρηκα καποια videos αλλα θα ηθελα και τη γνωμη σας σε οποιοδηποτε απο τα τρια πεταλια.

EDIT: Ακομα πιο καλα θα ηταν να ακουσω και γνωμες αυτων που πιθανον να εχουν παιξει και συγκρινει τα πεταλια με τον ιδιο τον ενισχυτη

Ωραίο και χρήσιμο θρεντ... κάνω ένα bump για να προσθέσω ένα που μου αρέσει ιδιαίτερα, το Vox Over The Top Boost στην κατηγορία των Voxy. Δεν παράγεται πια αλλά πετυχαίνει αυτό τον ήχο, αν κι εγώ δεν το χρησιμοποιούσα έτσι αλλά σαν ένα πολύ fat tube boost για τους ενισχυτές μου.

Eπίσης, υπάρχουν τα:

Lovepedal Englishman στα Vox-y,

τα Way Huge Fat Sandwich, Wampler Pinnacle/Plextortion/Superplex, Mad Professor Mighty Red, Radial Hot British/Plexitube και Rockett Pedals Animal/Flex Drive στα Marshall-y,

το Wampler Black 65 στα Fender-y,

και το Earthquaker Monarch στα Orange-y.

The Genius Loci είπε:
Οι περισσότεροι που έχουν φτιάξει "Dumble in a box" έχουν βασιστεί στον ήχο που ακούνε στις ηχογραφήσεις.  ;)
Προσωπικά δεν θα το έλεγα αυτό γιατί γνωρίζω πως οι περισσότεροι από αυτούς που φτιάχνουν τα D style pedals είχαν δικό τους Dumble, και ορισμένες φορές περισσότερους από έναν.

@Gianniss: ήμουν κάτοχος για χρόνια του Catalinbread Super Charged Overdrive. Επίσης, έχω παίξει με σχεδόν όλους τους Orange που κυκλοφορούν. Δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει με τίποτα. Είναι αρκετά versatile αλλά κάπως "σκληρό" στις μεσαίες του και όχι τόσο γλυκό και tube-y όσο ένας κανονικός Orange. Όμως μπορεί να αποτελέσει πάρα πολύ ωραίο βρώμικο boost, και επίσης να δώσει έναν πολύ όμορφο lead ήχο σε έναν neck humbucker.

bloody_sunday είπε:
@Gianniss: ήμουν κάτοχος για χρόνια του Catalinbread Super Charged Overdrive. Επίσης, έχω παίξει με σχεδόν όλους τους Orange που κυκλοφορούν. Δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει με τίποτα. Είναι αρκετά versatile αλλά κάπως "σκληρό" στις μεσαίες του και όχι τόσο γλυκό και tube-y όσο ένας κανονικός Orange. Όμως μπορεί να αποτελέσει πάρα πολύ ωραίο βρώμικο boost, και επίσης να δώσει έναν πολύ όμορφο lead ήχο σε έναν neck humbucker.
Καταλαβα τι λες, και ευχαριστω. Κι εγω νομιζω πως μαλλον κανενα πεταλι μεχρι στιγμης  δεν μπορει να εχει ικανοποιητικο αποτελεσμα προσομοιωσης orange (και συγκεκριμενα του rockerverb που εχω την ευκαιρια να παιζω συχνα και που λατρευω τα βρωμικα του). Κατι τετοιο δεν ισχυει με τα ''μαρσαλοπεταλα'', οπου εχει γινει καλυτερη δουλεια(λογικο, αφου εχουν ασχοληθει πολυ περισσοτερο) και εχω βρει μερικα πολυ πειστικα, με πιο προσφατο το msd. Anyway, θα ρωτησω τον γνωστο κατασκευαστη στη Θεσ/νικη αν γινεται να φτιαξει μια λαμπατη προενισχυση (ειδικα για μενα ::)) που να εχει ακριβως αυτο το χαρακτηρα του rockerverb. Οταν και αν με το καλο γινει αυτο, θα ενημερωσω.

Ενδιαφέρον! Πιστεύω ότι θα γίνεται, ειδικά αν κρίνουμε από τα Μatchless και Bad Cat που λειτουργούν και σε υψηλά βολτάζ. Αν και οι custom λύσεις (και πολύ περισσότερο οι λαμπάτες) κοστίζουν πολύ, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος...

bloody_sunday είπε:
Αν και οι custom λύσεις (και πολύ περισσότερο οι λαμπάτες) κοστίζουν πολύ, οπότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος...
Αν δεν ισχυε αυτο, θα τον ειχα ηδη ρωτησει... ;D. Ακομα προετοιμαζομαι...

Δεν πρόσεξα το θέμα με τα πετάλια,αλλα αξίζει να αναφέρω ενα πετάλι.

Περάσανε αρκετά πετάλια αλλά με ένα έπαθα την πλάκα μου.

Soldano Supercharger GTO Pedal σε συδιασμό με λαμπάτο ενισχυτή με καλό καθαρό ήχο,

δίνει ίσως τον καλύτερο overdrive ήχο.

Παχύ, γεμάτο, ζεστό,γλυκό  overdrive,όταν το δοκίμασα σκέτο δεν έλεγε κσι πολλά,αλλά πάνω στο BadCat Lynx έδωσε τα ρέστα του.

Προσοχή δεν κάνει για Metal  ;D

soldano-supercharger-gto-pedal.jpg

ffmakis είπε:
Δεν πρόσεξα το θέμα με τα πετάλια,αλλα αξίζει να αναφέρω ενα πετάλι.

Περάσανε αρκετά πετάλια αλλά με ένα έπαθα την πλάκα μου.

Soldano Supercharger GTO Pedal σε συνδυασμό με λαμπάτο ενισχυτή με καλό καθαρό ήχο,

δίνει ίσως τον καλύτερο overdrive ήχο.

Παχύ, γεμάτο, ζεστό,γλυκό  overdrive,όταν το δοκίμασα σκέτο δεν έλεγε κσι πολλά,αλλά πάνω στο BadCat Lynx έδωσε τα ρέστα του.

Προσοχή δεν κάνει για Metal  ;D
Αν δεν απατώμαι το Supercharger GTO ακούγεται περίπου σαν τους SLO-100, τους ενισχυτές που χρησιμοποίησαν ο Eric Clapton και ο Mark Knopfler στα τέλη των 1980s και τις αρχές των  1990s.

Soldano_SLO_100.JPG

clapton002.jpg

Dire+Straits+Live+-+On+The+Night+.jpg

Άν δείτε τα βίντεο του Clapton και των Dire Straits εκείνης της περιόδου σίγουρα θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Εκπληκτικό πετάλι για blackface ήχο είναι το Crazy Tube Circuits Blackface Stardust! Το έχω 2-3 μήνες και κοντεύει να αντικαταστήσει όλες μου τις βρόμες! ;) 8)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back