Ήμουν πάντα (εδώ και 20 χρόνια) της φιλοσοφίας της πεταλιέρας. OK, από κάποια καλά πετάλια μπορείς να πάρεις ωραίους ήχους που δεν είναι δυνατόν να πετύχεις με ψηφιακά εφφέ, αλλά το πολυεφφέ σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώνεις συνεχώς κάποιους ήχους μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.
Εξηγώ.
Σε ένα preset με πολλά εφφέ έχεις τη δυνατότητα καθώς χρησιμοποιείς έναν ήχο για εβδομάδες ή και μήνες (ή και χρόνια) να κάνεις μικρο-επεμβάσεις προς βελτιστοποίηση του ήχου σε επίπεδο λεπτομέρειας που είναι αδύνατον να φτάσεις με τα αναλογικά κουμπιά, και να αναπαράξεις "on the fly" σε κάποιο live. Η να το ξαναβρείς 3 μήνες μετά αφού έχεις πειράξει τα κουμπιά στα πετάλια.
Αν είχα τη δυνατότητα μπορεί και να αγόραζα 10άδες πετάλια και switchers ή και να έφτιαχνα κάποια custom πεταλιέρα με "σωθικά" από boutique πετάλια. Αλλά αξίζει τη φασαρία?
Η παρούσα μου κατάσταση έχει ώς εξής: αναλογικός κομπρεσσορας BOSS CS-3 αναλογικό fuzz (big muff) και η studio version της tonelab. Από την tonelab παίρνω μόνο λίγο "γρέζι", modulation και delays.
Από το ένα κανάλι ακούω σε ένα TECH21 PowerEngine 60 και το άλλο output πάει για DI ηχογράφηση.
Έχω ακούσει και καλύτερες καταστάσεις με full αναλογικά εφφέ αλλά και αυτό που σας περιέγραψα είναι πολύ (πιστέψτε με) καλό και "αληθοφανές" ηχητικά.
Σε όλα αυτά (είτε αναλογικά είτε ψηφιακές εξομοιώσεις) είναι απαραίτητο να ξέρεις καλά τι κάνει το κάθε κουμπάκι που γυρίζεις αλλιώς δεν σε σώζει ούτε ο cornish η ο Bradshaw.
Επί του παρόντος επιμένω στις πεταλιέρες ως αξιοπρεπή λύση (αν ξέρεις τι σου γίνεται) με λίγο "αναλογική υποβοήθηση" π.χ. για τα drive.
Σε λίγα χρόνια μπορεί και η πεταλιέρα που θα αγοράσω, να κάνει 300 Ευρώ και να ακούγεται καλύτερα από ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.
Θα κατεβάζει μόνη της και τα updates από το server της εταιρείας με WiFi κατά τη διάρκεια του live. :wink: :wink: :wink: