πετάλι για loops?

tjflea

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρα,

μπορεί να σας φανεί αφελής η ερώτηση αλλά δεν έχω καμία γνώση εξοπλισμού. Ψάχνω ένα πετάλι στο οποίο να ηχογραφώ λούπες και μετά να παίζω απο πάνω. Αν είναι δυνατόν, για περισσότερα από ένα όργανα. Μπορείται να μου πείτε κανένα? Προτιμώ κάτι φτηνό προφανώς

Το πιο φθηνο που γνωριζω ειναι αυτο

http://www.thomann.de/gr/boss_rc2.htm

Εχει input μονο για ενα οργανο.

Μετα πας στο jamman που ηδη προταθηκε ή σε αυτο

http://www.thomann.de/gr/boss_rc20_xl.htm

και καταληγεις σε αυτο

http://www.thomann.de/gr/boss_rc50.htm

Αν διαβασεις τα χαρακτηριστικα τους και τσεκαρεις και τις εισοδους-εξοδους τους θα καταλαβεις τις διαφορες τους(περισσοτερα inputs-outputs, περισσοτερα καναλια ηχογραφησης για χειρισμο της καθε λουπας ξεχωριστα, ξεχωριστη εξοδος για μετρονομο κλπ.)

Αυτα ειναι πεταλια αποκλειστικα για λουπες. Υπαρχουν και διαφορα delay που προσφερουν καποια δευτερολεπτα λουπας και μπορει να σε βολευουν. Ηδη εχουν προταθει καποια

Πόσα δευτερόλεπτα θες? Γιατί υπάρχουν και (σχετικά) πιο φθηνές λύσεις (delay + looper) αλλά για ένα όργανο...

ευχαριστω πολυ

το φανταζομαι σα κάτι που θα ηχογραφώ ένα ριφάκι κιθάρας, θα ηχογραφώ πάνω του μια μπασογραμμή και θα προσθέτω και κανα αποθηκευμένο drum rythm και θάχω ένα έτοιμο κομμάτι. Το περνάω σε υπολογιστη κ.λ.π. Υπάρχει αυτό?

Πιστευω πως το πιο φτηνο και καλο για αυτο που θες ειναι το jamman. Ενα delay-looper δεν θα σε βολεψει για αυτα που θες...

Η λυση ειναι μια φιλε μου....και λεγεται LINE6 JM 4

και παιζουν ολοι για παρτη σου  ;)

tjflea είπε:
ευχαριστω πολυ

το φανταζομαι σα κάτι που θα ηχογραφώ ένα ριφάκι κιθάρας, θα ηχογραφώ πάνω του μια μπασογραμμή και θα προσθέτω και κανα αποθηκευμένο drum rythm και θάχω ένα έτοιμο κομμάτι. Το περνάω σε υπολογιστη κ.λ.π. Υπάρχει αυτό?
εμενα με αυτα που λες κατι τετοιο μου ερχεται στο μυαλο για να σου προτείνω

http://www.thomann.de/gr/boss_micro_br.htm

βεβαια δεν ειναι πεταλι...

spiros69 είπε:
αυτα που ζητάει το μέλος που ανοιξε το θεμα δεν ανταποκρινονται στις δυνατοτητες αυτου του πεταλιου (που το είχα), καθώς δεν ενδιαφέρεται για εφέ/προσομοιώσεις ενισχυτών και έτοιμα backing tracks (αν ήταν έτσι τότε και εγώ θα το πρότεινα), αλλά για looping στο οποίο υστερεί δραματικά σε σχέση με τα υπόλοιπα που προτάθηκαν.

spiros69 είπε:
Απαραίτητη και η διευκρίνιση πως το πουλάς στις αγγελίες, έτσι ώστε να είναι υποψιασμένοι οι συμφορουμίτες πως έχεις και κάποιο όφελος από την πρόταση.

εγω παντως δουλευω το rc-2 και ειναι μια χαρα και για πολλα οργανα μιας και απο αυτο περναω τα παντα απο μια κονσολιτσα που ειναι συνδεδεμενο οτι οργανο θελω. βεβαια παιζω κυριως πληκτρα και samples, κιθαρα δεν εχω καν.

Χρησιμοποιώ το Boss Rc20XL και το βρίσκω μία χαρά!Έχω περάσει από αυτό κιθάρα,μπάσο,μικρόφωνο,έχω φορτώσει samples κτλ.Δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.Το jamman το εχω ψιλοχρησιμοποιήσει,μου φάνηκε πιο "pc oriented" αλλά δεν θα εκφέρω γνώμη.Θα πρώτεινα λοίπον το rc20xl.Βέβαια,αν θες ταυτόχρονα να ηχογραφείς (και μετα να loopaρεις),παραπάνω από ένα όργανα δεν ξέρω εάν γίνεται ακόμα και με το boss rc50.Από εκεί και πέρα κάποιοι χρησιμοποιούν πχ. και το loop section του line6 DL4,αντί για ένα εξειδικευμένο πετάλι για αυτή την δουλειά.

panpan111 είπε:
εγω παντως δουλευω το rc-2 και ειναι μια χαρα και για πολλα οργανα μιας και απο αυτο περναω τα παντα απο μια κονσολιτσα που ειναι συνδεδεμενο οτι οργανο θελω. βεβαια παιζω κυριως πληκτρα και samples, κιθαρα δεν εχω καν.
χμμμ... καλη και αυτη η λυση... σωστος ο φιλος...

Το rc-50 διαφερει στο οτι εχει τρια διαφορετικα tracks για λουπες με οτι μηκος θες στην καθε μια , δηλαδη για παραδειγμα μπορεις να φτιαξεις μια λουπα μηκους 1 μετρου για κρουστα, μια αλλη 2 μετρων για το μπασο, και μια 8 για την κιθαρα σου. Ετσι εχεις 3 λουπες κλειδωμενες στο ιδιο τεμπο, κι οτι overdub ενος μετρου θες το κολας στην πρωτη λουπα, οτι overdub 8 μετρων στην 3η κλπ.

Ο περιορισμος του rc-2 ειναι πως επειδη εχεις ενα τρακ, οτι μηκος εχει η αρχικη σου λουπα, ειναι και το μεγιστο. Ετσι αν εχεις μια λουπα 1 μετρου και μια 8 μετρων, εισαι αναγκασμενος να παιξεις 8 φορες αυτη του ενος, και καμια φορα αυτο το πραμα δε πολυβολευει.

Επισης αυτο που βρισκω πολυ ωραιο στο rc-50 ειναι το οτι δεχεται και στελνει σηματα midi, αρα μπορεις να κλειδωσεις στην υπαρχουσα λουπα σου και καποιο εξωτερικο sequencer, ειτε ειναι απο λαπτοπ ειτε απο σαμπλερ κλπ.

Παντως ενας φιλος που το λιωνει στα live του το rc-50, με κονσολιτσα το χρησιμοποιει ετσι κι αλλιως, δηλαδη δεν εχει σχεση το ποσα tracks εχει με το ποσες εισοδους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back