Το ότι είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός δέν έχει καμία σημασία γιατί αυτά που συζητάμε είναι επιπέδου γυμνασίου.LPF~freQ είπε:Αν στον ενισ. βάλεις 4Ω και σου δίνει 250W, αν βάλεις 8Ω θα σου δώσει 250/2=125W. Θεωρητικά αυτό πρέπει να συμβεί.
Γενικά βλέπω ότι αμφότεροι δέν έχετε και πολύ επαφή με το αντικείμενο, αλλα αυτό δέν φαίνεται να σας πτοεί καθόλουΗ ταση αυξανεται οταν μειωνεται η αντισταση.
+1000dkall είπε:Ολοι οι ενισχυτες στερεας καταστασης δηλ με τρανζιστορ εχουν ορισμενους κανονες για να υπαρχει συγκριση μεταξυ τους , σαν στανταρτ εχουμε βατ
στα 8 ωμ με 0,1 (νομιζω) συνολικη αρμονικη παραμορφωση .
Ο ιδανικος ενισχυτης θα διπλασιαζε τα βατ σε καθε υποδιπλασιασμο των ωμ
δηλ 100βατ 8ωμ , 200βατ 4ωμ , 400βατ 2 ωμ κλπ , επειδη ομως για να γινει αυτο χρειαζονται τρομερα τροφοδοτικα και πυκνωτικα , θεωρουμε "καλο" ενισχυτη και αυτον που αυξανει κατα 50% τα βατ του σε καθε υποδιπλασιασμο των ωμ δηλ. 100β 8ωμ , 150β 4ωμ , 225β 2ωμ κλπ . ολα αυτα με την ιδια αρμονικη παραμορφωση .
Ολα αυτα ομως δεν εχουν καμμια σχεση με το ποσο δυνατα θα παιξει ο ενισχυτης , αυτο εχει σχεση κυριως με την ευαισθησια του ηχειου , δηλ ποσο ρευμα μετατρεπει σε κινηση . (σε db)
Απο τα παραπανω λοιπον καταλαβαινεις οτι ο ενισχυτης που σε ενδιαφερει , δεν
ειναι και πολυ ......βαρβατος δηλ. δεν θα εχει επαρκεια ρευματος στα δυσκολα
(καμμια σχεση με την ποιοτητα του ηχου του)
Χμμμμ... δεν έχω πάει ακόμα γυμνάσιο.kosh είπε:Το ότι είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός δέν έχει καμία σημασία γιατί αυτά που συζητάμε είναι επιπέδου γυμνασίου.Αν στον ενισ. βάλεις 4Ω και σου δίνει 250W, αν βάλεις 8Ω θα σου δώσει 250/2=125W. Θεωρητικά αυτό πρέπει να συμβεί.
Όχι... δέν ισχύει αυτό που γράφεις.
Ούτε αυτό που γράφεις εσύ ZombieTone :
Γενικά βλέπω ότι αμφότεροι δέν έχετε και πολύ επαφή με το αντικείμενο, αλλα αυτό δέν φαίνεται να σας πτοεί καθόλουΗ ταση αυξανεται οταν μειωνεται η αντισταση.
φιλικά πάντα![]()
Μ' αυτή τη λογική λοιπόν θα έπρεπε οι κατασκευαστές να πλασάρουν στην αγορά καμπίνες των 4Ω και οχι των 8Ω.LPF~freQ είπε:Κια οι δύο καμπίνες αποδίδουν μέχρι 400W.
Η μία στα 4Ω και η άλλη στα 8Ω.
Εγώ θα διαλεγα αυτή με τα 4Ω. Πολύ απλά γιατί ο ενισχυτής θα ''δώσει'' 250W.
Όχι, γιατί ο ενισχυτής σου μπορεί να μην δουλεύει στα 4Ω. (θα δουλεύει αλλά όχι ''σωστά'').Thkioups είπε:Μ' αυτή τη λογική λοιπόν θα έπρεπε οι κατασκευαστές να πλασάρουν στην αγορά καμπίνες των 4Ω και οχι των 8Ω.
Πως θα τις συνδέαμε? Παράλληλα ή σε σειρά?Αν βάζαμε δύο καμπίνες των 8Ω θα ήταν σαν να είχαμε μία των 4Ω (ή κάνω λάθος)?
Τα 'πες όλα χωρίς λόγια! Ειδικά το δεύτερο link είναι κατατοπιστικότατο και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.marooned είπε:
kosh είπε:οκ μή μου στενοχωριέσαι LPF~freQ :-*.
Το λινκ γράφει οτι λέγαμε στα... Αγγλικά. :Ειδικά το δεύτερο link είναι κατατοπιστικότατο και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
Τα λέει οργανωμένα, με τη σωστή σειρά και πρακτικά.LPF~freQ είπε:Το λινκ γράφει οτι λέγαμε στα... Αγγλικά. :;D